Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 46 549
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • на земята
Да и аз това казах,но явно цената е добра.
Но според мен не си заслужава,точно сега говорих с нея май са се разубедили,бързо ,бързо.

# 106
  • София
И двата квартала сме гледали и последно за Манастирски съвсем ме разубедиха ай при мен е фактор да има поне ДГ(то е ясно, че влизането е трудно). Ако семейството обаче си има други приеоритети и си намери жилище на добра цена, да купува.

# 107
Ако жилището е на добра цена, не виждам защо да я разубеждавате. Особено ако е за лично ползване. Пък и чак да я отказвате, ако си има партньор/семейство ми се вижда прекалено.

# 108
Здравейте сестра ми харесали два апартамента ,единия в Кръстова вада,другия Манастирски ливади.
Аз май съм против и двата варианта.
Какво ще кажете?Изток или запад е по добре за кварталите?
Ще я разубеждавам мисля.

И двата квартала си имат добри и не толкова добри части, и двата квартала са доста търсени. Намират се в желаната южна част на София. Базово Кръстова вада е по-скъп, а между източната и западната част на Ман Ли първата е по-добра, но наистина в карайна сметка е важна микролокацията на двата апартамента. Без да е уточнена просто си гадаем. П.П. Ето нещо забавно:
Скрит текст:

Скрит текст:

# 109
Да, и вицът "Защо няма рапъри в Манастирски ливади?". Честно, не знам, никога не съм ходила там.

Но ако е за живеене и жилището ги устройва, не виждам смисъл да чакат... пук-пук на балон, камъните (пардон, цените) да паднат и т.н.

# 110
Какво мислите за Малинова долина и коя част е по-добра - покрай Симеоновско шосе или Охридски?

# 111
Симеоновско Wink

# 112
Здравейте, някой има ли информация за фирмата, която строи Парк сайт резиденс в Овча купел?

# 113
Според вас типът и възрастта на един имот отразява ли се на цената, когато става дума за елитен квартал, в случая "дипломатически с много посолства" както обичат да се лигавят брокерите и част от живущите там Grinning?

Например в това блокче на Драган Цанков в Изток:
https://www.google.com/maps/@42.6720163,23.349929,3a,75y,352.01h,105.81t/data=!3m6!1e1!3m4!1sMxaBseAjqBQqNQFT2-88XA!2e0!7i13312!8i6656

с колко ще е по-евтин квадрата от по-новото пак в района:
https://www.google.com/maps/@42.6722309,23.3475536,3a,75y,113.92h,109.55t/data=!3m6!1e1!3m4!1s4AJ63VbsptNEVybPk8KqXA!2e0!7i16384!8i8192

Защото видях ЕПК апаратаменти пак там на безумни цени, а вътре дизайнът е стил соц та дрънка, тоалетната и банята особено бяха тотал щета. То целия апартамент си беше за ремонт. Чудно ми е дали просто самото име продава абсолютни кочини на високи цени.

# 114
  • София
Значи Изгрев и Изток не ги барам камоли да погледна даже. Пълни батаци както в единия така и в другия квартал се продават на безбожни суми. Според мен квартала има доста значение и това се отразява и на цената на апартаментите ( независимо в какво състояние са).

# 115
И двете блокчета са пълен боклук НС.

Ето ти елитно соц.строителство, ама за там има да мечтаеш (независимо от вътрешното състояние на апартамента)

бул. "Янко Сакъзов" 19

В съседната тема (за обявите май) се подиграваха на апартамент в блоковете на БОДК в Изток, не можело да е толкова голям холът, ама паркетът бил демоде, ама жилището било за тотален ремонт. Но истината е, че малко хора могат да си позволят такива жилища.

# 116
  • София
То според зависи всеки какво търси и съответно каква сума може да отдели. Проблема на тези, които гледахме ние в Изток беше, че бяха за ремонт и то здрав, а държаха много висока цена.

# 117
Пак ли Отилия с нейната фиксация в Изток и Лозенец Grinning

Ами скъпо е, да. В Сухата река е по-евтино, там трябва да се гледа.

# 118
И какво е значението дали кенефът е пълна щета (изпопадали плочки, счупени арматури, мухъл по ъглите), дали е чист и поддържан но-стар и със соц дизайн или пък съвсем нов и ремонтиран, но евтинджос, със съмнителни материали и технологии  и не по твой вкус?
И в трите случая следва изриване и ремонт. Тогава за какъв дявол новото и чистото да играят роля в цената???

Ремонт може да вдигне цената само ако ми пасва на мен и е добре направен. И пак ако е ремонт за 30 000 евро някой да не смята, че съм склонна да дам 60 000 повече, отколкото за апартамент за изриване.  Мой близък се готви да продава имот в много вървежен квартал и понеже има време до продажбната се чудеше дали пък да не вземе да го ремонтира, но го посъветвах да не го прави. Първо не се знае дали ремонтът ще се хареса, второ купувачът може да заподозре, че е ремонтирано отгоре-отгоре, а не качествено и трето, апартаментът може да се направи по няколко начина (удобен и луксозен двустаен, малък тристаен, двуспален с падащо легло или пък с отделна стая, с отделна кухня или кухнята да стане спалня, а в хола да се направи холокухня... ). <Ми нека купувачът да си го види в оригинален вид за ремонт, да се види че няма течове и замазани проблеми и после да си го направи като за себе си.

# 119
И двете блокчета са пълен боклук НС.

Ето ти елитно соц.строителство, ама за там има да мечтаеш (независимо от вътрешното състояние на апартамента)

бул. "Янко Сакъзов" 19
Факт, но само парка и гледката му е хубава, но си е соц блок отвсякъде, сигурно пълен с нафталинено комунистическо добрутро или техните отрочета.

Иначе аз в Европа никъде не съм виждал сгради на такова ниво на лукс като Летера и Латинка на Артекс в Изток.

Сега да не почнете да ми показвате по-лъскавите сгради в Монако например, защото там може и да има. Говорим за столици от типа на Виена, Будапеща, Прага, Париж дори. Дори уж супер богатия Стокхолм не може да се похвали с такова разточителство. Във Виена не видях такъв лукс, там новите им блокчета са супер семпли и като им показах това ахнаха. Но те и цените за обикновени хора неполитици са космически:
https://www.google.com/maps/@42.6757577,23.3550616,3a,75y,149.28h,116.3t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8wFXCehtx4Ffvu1Rlgns6Q!2e0!7i16384!8i8192

Общи условия

Активация на акаунт