Всичко за всички марки гел лакове - тема 40

• 40 830
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Привет! Много моля да ми кажете от къде да поръчам база и топ на Коди. Стремя се да измета всичко,което сте писали , но като изпусна няколко дни се оплитам в полезната за мен информация. Ще съм ви много благодарна, поръчах нова печка и искам да я пробвам и с нови лакове Simple Smile

# 61
Тук в България - само от официалния представител на марката - Mynails или от сайта на Елена арт, която им е дистрибутор.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 12:22 от esmeralda23

# 62
Повече от година вече, пека палците отделно. Последният път с новата лампа също.

# 63
Привет! И аз се опитах да направя нещо великденско, но точките ги докарах малко като леопардов принт 😁.

Взех си каучуковата база от Синсей. Нещо не е моят цвят. Не се възприемам. Пък и ми беше трудно нанасянето. За първи път ползвам каучукова, но май ще е и за последен. Уж за по-бързо, пък доста време се борих, хем не правя апекси.
Иначе с предишния маникюр бих всякакви рекорди - 48 дни! Все не ми оставаше време. Даже и поне да запълня израсналото с брокат.

П.П. Страхотни красоти показвате! 🙂❤️

# 64
Това са фрезиите са кутикули за които ви бях споменала моля помагайте с търсенето
Скрит текст:
Скрит текст:

# 65
Има ги в Али, аз взимам от този магазин, потърси там.
Asweina Official Store
https://a.aliexpress.com/_mPSTCZ0

# 66
Ей това сътворих аз:

# 67
Здравейте, момичета! Повече от година не съм се включвала, преминах през бременност, раждане и гледане на бебе и ноктите ми бяха все на заден план. Решила съм вече да отделям време за себе си и се ентусиазирах да обменя част от принадлежностите си за маникюр.
Най-голямата ми находка до момента е една електрическа пила, която е напълно безжична. Няма тяло, само ръкохватка. Няма никакви кабели. Ето такава:

Ползвам си я с приставките, които си имам - керамична за сваляне на гела и такава за обработка на кожичките. Искам с ръка на сърцето да кажа, че пилата е бру-тал-на! Пили изключително добре, не забавя при натиск, вибрациите са минимални, батерията издържа дълго (до момента 3 маникюра и още не съм я зареждала), абсолютно достатъчна за домашни условия и по нищо не отстъпва на професионалните пили с обемно тяло и тежка ръкохватка, и тези омразни кабелаци, които все търся къде да включа и как да се позиционирам, че да не се обеся на тях и всичко да ми е удобно.
Взех я от алито за 40 и няколко лева, като напишете cordless nail drill 35000 rpm излизат доста подобни.
Търся си и нова лампа, кое е най-доброто в момента? Цената няма значение, кеф цена няма. Grinning Искам възможно най-компактна но и да е мощна, с много лампи. И затворена, че излизащата светлина е кофти. Гледам, че и лампи има безжични, с презареждаема батерия, изкушавам се да рискувам. Grinning
Гел лакове съм в процес на зареждане, но тях главно от Гелиш и Блускай си ги купувам.
Ще се постарая вече да пиша по-честичко, засега само хвърлям по едно око, че ми е приятно да ви чета и да гледам красоти за идеи. Hug

# 68
  • Lost in a fairytale ...
Здравейте!
Цопвам се и аз в отбора на хоум-мейд маникюрът. Първо да кажа - евала, момичета, страхотни ноктенца виждам в темите! Браво!
Вчера ми пристигна лампата - взех Сън х5 про - 2в1 топ и база (което май беше грешка, но ще се поправя с отделни) и един нюд лак. Още не съм ги пробвала, смятам утре да си направя ноктите и ще се похваля, ако успея Simple Smile
Проблемът е следният- много се зарибих. Обикновено се лакирам с обикновени нюд лакове, т.к. най-дълго време изглеждат добре на ноктите и сега 2 дни вече гледам лакове и цветове и боички, декорации .... лудница Joy
Навих се да пробвам да си удължа ноктите, но се чудя дали да взема полигел или удължаващ гел лак - според вас кое е по-удачно и лесно? Засега се хвърлям на китайски, че са по-бюджетни, по-натам като се "наиграя" ще взема базови качествени лакове.
Извинявам се за чаршафа, но съм доста хепи Simple Smile

# 69
HoneyBee33 -относно лампите.
Моята Сън1 нещо взе да спира, пак да тръгва и реших нова. Четох постовете на първа, че отдавна не съм купувала.
Взех Sun X5 Plus но не съм много доволна.
Сън 1 изпича гел за 1 минута, фиксира за 5 секунди, а Sun X5 Plus след 30 секунди е още мек полигела като се опитам да отлепя формата. Може би само за гел-лак да е добра. След като не ми фиксира полигела за 30 сек, не правих повече опити и оставях за 2 минути за гел и полигел и по 1 минута за цвят, 1 - за топ. За сравнение в Сън1 топ се изпича за 30 сек, за 1 минута лак с цвят.
Ако някой има по-скорошни опити с лампи, моля да сподели да се ориентираме към други лампи.

# 70
Есмералда, много благодаря за съвета! Ще проуча и ще се пробвам а я навия,че е трудна малко в това отношение Simple Smile
Съншайн, добре дошла в ттемата дано се зарибиш и почнеш и ти да си качваш красотите! Само преди да набиеш пари за китайски бази, моля те прочети за алергиите в заглавния пост. Аз бих заложила на хубава база(и топ евнтуално) и по-евтини лакчета. Можеш да намеериш хубави бази под 20лв. - claresa, синсей, neess преди ги хвалехакоди са много хубави, secretly ако сследиш можеш да хванеш на намаление под 20лв. и да не си докараш алергия. За цветните лакове и даже топ0а(въпреки, че залагам и на ххубав топ) може да вземнеш по-евтино и китайско(а има и полски лакче3та по 4,20 в мейкъп-флекси на силкеър). Просто идеата е продукт с неизяснен състав да няма досег до нокътната плочка. Хубавата базаа е ключ към траен маникюр също така. Иначе на мен ми е най-лесно удължаването с гел в бутила и подложка-лесно ми е, минимално пиля и държи, в момента ползвам на nai_s и съм доволнна. Имам и гел в бурканче, но ми е по-неудобен за употреба. При повече практика сигурно ии там ще свикна,но за момента като не ми се е наложило си ползвам течен гел в бутилка.
Мелани, аз съм със sun x и съм доволна,но не пека по 30 сек., a всичко от минута нагоре, та не знам дали ще съм ти полезна. аз минах от ccffl лампа, в която пекох по 2-3 мин и за мен 1-1,5 е ок, но ако ти си свикнала на 30 сек може да ти е неудобно. От старите теми четох по обяснения на Невена, че дори новите сън1 са различни и по-слаби от първите, които са били пуснати на пазара. Може би някоя съвсем нова с много лампи ще може да ппече по-бързо не знам ... много лошо така да свикнеш наще удобно и а трябва да сменяш всичко Sad
Аз исбухнах с поръчка в меъкъп по препоръка на Есмералда-купих 3те налични светлоотраззяващи лака на моекула и за да не е празно 3-4 флексита, че другите руски бяха с малък избор, а ффлексито имаха цветовве, които исках от много време. Имах задача скроро да не пазарувам, но уви... Сеча ги чакам да ги видя, нищо че не мога ощще да боравя с еднат ръка Grinning

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 20:52 от karmilla

# 71
karmilla, времето не ме притеснява толкова, колкото това, че може да не се изпече гела добре.
Аз напоследък така свикнах с полигел с частички - направо слагам, малко мраморен ефект и топ отгоре. Спестява ми 2-3 слоя лак да слагам, че и топ след това.
Ще я държа Х5 лампата за резерва, ако пак откаже да работи Сън 1. И ще се оглеждам за нещо друго.
Иначе Х5 - с таймер, 99 секунди има, но...

# 72
За полигел не мога да кажа, но гел в бутилка и твърдия гел на клареса в бурканче за 1-1,5 мин ми се изпече и не съм имала проблем. Даже сега съм с 1 играаден нокът, който успях да бахтисам м/у сваляне и лакиране и не е мръднал превид, че съм с над месец маникюр не по мое желание, но държи. 99 сек е идеална, ако ти пари гела-на майка често я ползвам, бази и гел мн и парят и добре изпича пак Simple Smile

# 73
Аз съм със Sun X5 Plus и съм много доволна от нея, пече чудесно и гел, и полигел. Гел в бутилка на Коди пека за 1 мин. Полигел винаги съм пекла 2 мин. И с двата продукта нямам проблем. Но това, че моята лампа работи добре, не значи, че всички от този вид са такива, с китайските продукти винаги е тото.

# 74
Пече, но за 2 минути.
Сън 1 -то пече по-доре, аз лично съм по-доволна.

Общи условия

Активация на акаунт