Всичко за всички марки гел лакове - тема 40

• 41 312
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Ако нямаш възможност да отидеш до салон, за да ти свалят изградените нокти, изпилваш с пила материала до много тънък слой и накисваш с парченца памук, натопен в лакочистител с ацетон, завиваш с фолио, чакаш 15-20 минути и с дървен или метален избутвач, но много внимателно, избутваш размекнатия остатъчен продукт. Дори неразтворимите гелове не са на 100% неразтворими и когато са на тънък слой, с по-продължително накисване се поддават на сваляне.
Сега това, което можеш да направиш, е да отидеш в някой салон, който предлага IBX терапия за заздравяване на ноктите, и да направиш няколко пъти такава. Или просто да си стоиш вкъщи и да чакаш да ти израстат ноктите, което отнема 3-4 месеца, като мажеш с масло, лимон, заздравители.
Ако искаш през това време да имаш маникюр, IBX терапията е предпочитаният вариант. И маникюр с база с фибро влакна като Kodi lint base, те са направени специално, за да укрепват механично изтънени препилени нокти.

# 91
Ако нямаш възможност да отидеш до салон, за да ти свалят изградените нокти, изпилваш с пила материала до много тънък слой и накисваш с парченца памук, натопен в лакочистител с ацетон, завиваш с фолио, чакаш 15-20 минути и с дървен или метален избутвач, но много внимателно, избутваш размекнатия остатъчен продукт. Дори неразтворимите гелове не са на 100% неразтворими и когато са на тънък слой, с по-продължително накисване се поддават на сваляне.
Сега това, което можеш да направиш, е да отидеш в някой салон, който предлага IBX терапия за заздравяване на ноктите, и да направиш няколко пъти такава. Или просто да си стоиш вкъщи и да чакаш да ти израстат ноктите, което отнема 3-4 месеца, като мажеш с масло, лимон, заздравители.
Ако искаш през това време да имаш маникюр, IBX терапията е предпочитаният вариант. И маникюр с база с фибро влакна като Kodi lint base, те са направени специално, за да укрепват механично изтънени препилени нокти.

Благодаря за изчерпателния отговор. Ще опитам с всичко, което е по силите и джоба ми Grinning...Ама толкова съм глупава..аз направо забравих какво е естествен нокът и как изглежда. То с това изграждане бяха дебели и докато свикна сега.....

# 92
Вени, с пилите трябва много да се внимава, защото шансът да си препилиш ноктите е огромен. За това се сваля до база и се остават 10-30% от нея, освен ако няма отслойки. Пусни си клипчета в ютуб и гледай тхника за сваляне и премахване на отслойки. На рускините енай-добре. Можеш да се тренираш на мостри да сваляш, а в по стари гтеми Невена беше давала съвет и на яйце как може да се тренираш. На препилен нокът нищо не помага, освен израстване, но за да ги заздравиш и подпомогнеш бързото изрстване са те посъветвали добрее-мазане с масла(и в задната част на нокътя-така и живеца се прибира, ако е тръгнал нагоре), топене в оцет и/или лимон и бих добавила да си вземеш микросел заздравител Simple Smile

# 93
Аз бих добавила, ако вземаш Микросел, да е този без формалдихид.
Иначе, доколкото разбрах, май с обикновена пила е станала белята, не с електрическа.

# 94
Олелле, аз май не съм разбрала, но не си го представях с обикновена... Веднъж свалях с обикновена и отне половин ден до база, та за това съм се объркала :/

# 95
Вени, с пилите трябва много да се внимава, защото шансът да си препилиш ноктите е огромен. За това се сваля до база и се остават 10-30% от нея, освен ако няма отслойки. Пусни си клипчета в ютуб и гледай тхника за сваляне и премахване на отслойки. На рускините енай-добре. Можеш да се тренираш на мостри да сваляш, а в по стари гтеми Невена беше давала съвет и на яйце как може да се тренираш. На препилен нокът нищо не помага, освен израстване, но за да ги заздравиш и подпомогнеш бързото изрстване са те посъветвали добрее-мазане с масла(и в задната част на нокътя-така и живеца се прибира, ако е тръгнал нагоре), топене в оцет и/или лимон и бих добавила да си вземеш микросел заздравител Simple Smile

Базата беше отчекната на места. Имаше вдлъбнатини  и какво ли не. 🤭 Ще отида да купя един заздравител, надявам се да помогне. Heart Eyes

# 96
Вени, ако искаш хубави и здрави нокти, формулата е много проста - редовна поддръжка на всеки 3 седмици. Особено за изградени нокти това е важно, защото с израстването на нокътя апексът и стресовата зона се преместват, което може да доведе до травма на естественият нокът, ако гелът не се поддържа в обичайния срок.

# 97
Вени, ако искаш хубави и здрави нокти, формулата е много проста - редовна поддръжка на всеки 3 седмици. Особено за изградени нокти това е важно, защото с израстването на нокътя апексът и стресовата зона се преместват, което може да доведе до травма на естественият нокът, ако гелът не се поддържа в обичайния срок.

Така е да. Аз тръгнах уж сама вкъщи да ги поддържам, но уви...ноктопластиката си е нож с две остриета. Тъкмо си купих един заздравител ще ги оставя да се пооправят малко. Абе най - добре е с електрическа пила, ( то и с нея трябва да се внимава) понеже не се използва толкова натиск върху нокътната плочка. Аз с тази обикновената голямо пилене пада и си ги съсипах.

# 98
Влюбена съм  Heart Eyes

Claresa

# 99
  • Бургас
И аз се поднових. При това с укрепване с база посреднощ, че освен двата на дясната ръка още три ми се счупиха на лявата и "ремонта" не търпеше отлагане.

# 100
Здравейте, идвам с няколко въпроса. Четох, гледах и не успях да реша, та реших да се допитам до вас.
За начало, търся си хубава база подходяща за френски, около 25лв ми се дават, последните две са ми на Alexandra и сега се чудя дали и третата да е тяхна. Първата ми тяхна база беше от серията с булки и останах много доволна, но цветът доста розовее спрямо снимката в сайта им и не стои добре на френски, след това реших, че ще си купя нова база, специално за френски, но ударих на камък. Предполагам си дойде развалена, защото е доста гъста, много трудно я нанасям и няма никакъв цвят, но пък гел лака с нея издържа дълго и това ме кара да мисля дали просто си е такава или е развалена. Общо взето се чудя каква нова база да си взема и дали да рискувам, защото си харесах една от същата серия, но предния път ме разочароваха. Някоя от вас ползвала ли ги е и може ли да сподели мнение или да препоръчате нещо друго подходящо?

Това е тази, от която съм доволна, но е много по-розова от показаното:

Тази, от която не съм:

Такава база си търся:

Другото, което искам да ви питам е...Винаги свалянето на гел лака е било някакво мъчение. Пробвала съм всичко и вероятно проблемът е в мен хаха, но реших, че искам да опитам с ел. пила. Ноктите ми винаги са си били меки и най-голямото ми притеснение е, че или ще ги съсипя, или ще ме е страх дори да опитам. Въпросът е дали да рискувам, справихте ли се вие, имаше ли жертви? Разгледах началото на темата и всичко, което сте описали, но доста от линковете не работят, така че не успях да ги прегледам всички. Доколкото разбирам, ако не искам да си оформям кожичките, а само за сваляне на гел лак може и нещо не чак толкова мощно, но така и така ще купувам, иска ми се да се науча и кожичките да си оправям.
Обаче идва и момента, че прахта ще е много и си мисля, че ще трябва и прахоуловител. Помагайте, ще трябва ли, какъв, какви пари?

В обобщение, бюджетът, който ми се дава е до 100лв, пилата + 3-4 накрайника, а за прахоуловителя нямам никаква идея как вървят цените и моделите. Виждам, че поръчвате от али, но малко ме притеснява дали няма да  спрат на митницата.

Харесах тази:
https://beautymall.bg/elektricheska-pila-jd700-byala.html

Дано претенциите ми не са прекалено много, отворена съм за всякакви предложения и съвети. Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 19:04 от Ellie_57

# 101
Не съм пробвала тази марка Александра, но база, която харесвам и отговаря като цвят на показаната от теб снимка е Коди линт - delicate rose. Прекрасен цвят. Тя е с фибровлакна и е особено подходяща за тънки и механично увредени нокти. Нанесена с изравняване, цветът е почти 1 към 1 със снимката.
Друга по-бюджетна алтернатива са базите на Клареса, но за тях те съветвам да ги видиш на място на мостри, ако си в София или Варна, защото снимките от нета често подвеждат. Има 20 различни цвята и изборът на живо ще е по-лесен.

Точно този модел пила не съм ползвала, но изглежда ок. Накрайници взимам от Али и съм доволна. Пили и лампи също - ДДС е включено в цената на продуктите, много рядко се случва да задържат нещо на митница и то по грешка. Иначе за пилата точно за свалянето на гел лака са важни мощността и оборотите, защото гел лак се сваля на сравнително високи обороти.
Прахоуловителят е полезен, не е 100% задължително да го имаш, но поне използвай защитна маска, за да не вдишваш праха. Иначе препоръчвам прахоуловител с филтър, не от онези с торбичките (ставаш Снежко с тях).

# 102
Клареса 04 може би ще ти свърши работа като цвят.

# 103
Ellie_57, такъв тип пила но JSDA е моята. Купувана е е едно време от Али-то за около 50-60 лв. Много е добра, професионална, но тази ми се струва със завишена цена.

Обичах, страхотен маникюр!

# 104
Хм, при мен накисването с ацетон не работи дори на много тънък слой гел. Точно преди да започна да си правя ноктите сама се опитах да си махна едно изграждане, първо ми отне ужасно много време да го изпиля, после го накисвах 4-5 пъти и накрая успях да го махна, но си съсипах ноктите.

Преди като четях, че електрическата пила е опасна в ръцете на начинаещ и можеш жестоко да си прецакаш ноктите си мислех, че преувеличавате. Маникюристката, която посещавах с години ползваше пила и изглеждаше толкова лесно. Е да, ама не. Купих си пила и за мен това си остава една от най-добрите инвестиции за маникюр, но пък и на 2 или 3 пъти съм препилвала нокът. Последния път, в който ми се случи препилих кутрето точно посредата на нокътната плочка, и толкова се изплаших,  и толкова болеше при натиск, че не мога да го опиша. Направих му бърз ремонт, за който ме е срам да разкажа, защото е супер грешен по принцип, и го чаках 2 месеца да израсте. Така че всички, които тепърва ще  купуват пила мога да ги посъветвам първо яко да тренират, и то и с двете ръце, преди да пробват на себе си.

Днес ми дойдоха фрезите от онзи сайт за зъболекари, много съм доволна, дойдоха бързо, хубави са, пробвах ги вече. Само дето другия път ще си взема по-фин накрайник за сваляне, че май съм попрекалила.

Общи условия

Активация на акаунт