Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 347
  • 954
  •   1
Отговори
# 750
Това е сегашният вирус - температура и спазъм, който е податлив. Малката ми дъщеря го изкара - три дни с 38гр, после яка кашлица на 30сек и направи спазъм. По принцип бронхоспазми рядко се лекуват с антибиотици ако пулмологът е добър.

# 751
Това е сегашният вирус - температура и спазъм, който е податлив. Малката ми дъщеря го изкара - три дни с 38гр, после яка кашлица на 30сек и направи спазъм. По принцип бронхоспазми рядко се лекуват с антибиотици ако пулмологът е добър.
А как се познава, че е бронхоспазъм и каква е разликата с бронхит-а примерно. При нас педиатърката изписа антибиотик, а в листа е написала леко свиркане двустранно, с удължена фаза на издишане. Лекарствата бяха - сумамед, противоалергично, пулмикорт (без вентолин) по 2 на ден, капки за нос и толкова.

# 752
Моята дъщеря само веднъж е имала бронхоспазъм, причинен от неадекватно лечение на тогавашната и педиатърка. Гърдите и бяха чисти, потвърдено със снимка, но кашляше през 2 мин. буквално. Тогавашната и педиатърка беше направила такъв "гювеч" от лекарства, от които детето не само не стана по-добре, а си стигна до спазъм. Тогава и биха Урбазон и той не и помогна, въпросната педиатърка и назначи сироп Вентолин /той помогна буквално за часове, факт/ и инхалации с Урбазон, за които след това като споделях на други лекари направо изпадаха в ужас и потрес колко е недопустимо подобно нещо.

# 753
Моята от следобед взе да накашля вече нз от сополите ли....ще започвам сиропа,че и аз едва дишам с този нос,ох дано се оправим до неделя.

# 754
Детето ми се "завърна" хапва,пийвА и вече два пъти му се скарах ,темперетура няма но пък му хърка нослето ,сопол видим не тече от снощи пръскам с капки ..

# 755
Чудя се какво да правя. Дъщеря ми беше 7 дни на АБ. Вчера го спря. Уж се оправи, но тази сутрин, пак се разкашля. Синът ми вчера имаше тържество и не знам от викане на микрофона и репетициите ли, от какво ли, но днес, гласът му е пресипнал и също кашля. На тържеството чух и други да кашлят. Ако пак се разболеят, не знам. Вече болестите не ни хващат една след друга, а направо се припокриват.

# 756
Цяла вечер спи и кашля беше ужасно днес започваме с  мукоплант лека нощ,сега пак лежи и кашля преди да заспи.....😭не мога вече през седмица макс две. ...идва ми да я отпиша от ясла ама няма кой да я гледа

# 757
Цяла вечер спи и кашля беше ужасно днес започваме с  мукоплант лека нощ,сега пак лежи и кашля преди да заспи.....😭не мога вече през седмица макс две. ...идва ми да я отпиша от ясла ама няма кой да я гледа
Детето да не е с ларингит? Обикновено от него се кашля по цели нощи, но ако е това, няма да мине само с Мукоплант.

# 758
Ние сме добре прегледа ни лекарката и бележка за яслата ни даде и две бели успя да направи в кабинета ..
Мими обикновенно първите 2/3 дни когато има кашлица синът ми кашля адски много така изкашля и после се успокоява постепенно...

# 759
Да обикновено е така засега е само суха кашлица,незнам дали е ларингит ще я заведа пак в понеделник 😭

# 760
Скрит текст:
А как се познава, че е бронхоспазъм и каква е разликата с бронхит-а примерно. При нас педиатърката изписа антибиотик, а в листа е написала леко свиркане двустранно, с удължена фаза на издишане. [/quote]

Бронхита е възпаление на белия дроб, на бронхите. Причинява се от бактерии, вируси и други. А пък спазъма си е друго - при него бронхите се съкращават повече от нормалното и дишанете се затруднява. За да стане по-ясно ще дам много груб пример - например като ви се схване мускула, това е спазъм. При спазъм намалява просвета на бронхите и дишането се затруднява. Именно вентолин и салбутамол действай на отпускането на бронхите. А при бронхита се дава антибиотик.

# 761
Здравейте!Обръщам се към родителите на по-големите дечица (10г+) , които от малки имат проблем с бронхоспазми.Детето ми от бебе прави бронхоспазми (затруднено дишане), като по-малко със всяка хрема, настинка идваше и бронхоспазъма , стигали сме до урбазон.Вече е на 10г и такива тежки пристъпи не е правил .Имаше период от 2-3 години през които не беше правил спазъм изобщо, боледувал е, но не прерастваше във спазъм.Сега от 1-2 години пак започна да прави (не чак както като беше по малък ), не знам защо пак се появи това нещо, може с месеци да няма проблем и после за 2-3 седмици да му се случи пак спазъм 2 пъти...и то без да е болен уш в тези моменти.Почвам противоалергично+ инхалации с Пулмик@рт и овладяваме положението, най-често за ден, два.Тази вечер пак сме в това положение.Започна сухата кашлица и каза , че му е трудно да диша, само се усеща вече детето....Просто от нищото...по цял ден е навън, бяга, скача, играе, кара колело ...🤷
Та въпроса ми е ще има ли край това нещо!?Все се надявам да го израсте....но вече почвам да се тревожа, че може така да си остане Sad Някое детенце да е било така и да го е израстнало?
Когато 2 години нямаше спазми помислих , че сме приключили, но уви...явно не.
Извинявам се...стана дълго.

# 762
Моето момче правеше спазми.
Израстна го около 7-8 годишна възраст.
Но последните 4-5 години преди това давах превантивно хомеопатия.
Моя примерно правеше спазми ако има много вятър. Били сме на море, през деня на плажа. Детето здраво и хоп през нощта спазъм. Или на ски, духа вятър и хоп през нощта пак.
Водих го при д-р Маждракова. Меняхме препаратите според обстоятелствата.
Дали това, дали пък това, че го водехме всяко лято по един месец на море и един на планина, не знам но нещата приключиха.

# 763
Детето се пооправи, останаха малко сополки, днес е последен ден АБ. Обаче и двамата с мъжа ми сме болни, бяхме с температура един ден, но сме с ужасни болки в гърлото. Не знам, ако детето е боледувало от същото как е издържало. Направо ме е страх да преглъщам.

# 764
И аз се разболяха така.....от сряда,но в петък вечерта докато спах болката беше ужасна в гърлото, сега вече утихна,но и мен така още ме е страх да преглъщам.....

Общи условия

Активация на акаунт