Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 294
  • 954
  •   1
Отговори
# 765
Mimi, барбалена и аз бях така, единственото, което ми помагаше беше гранофорин. Е, като се на пръскам вечерта си спя спокойно. Но аз и още кашлям вече 20 дни. Стискам палци, бързо да оздравявате.

# 766
Ужас... Аз карам на лукчета само и като се сетя си пръскам Тантум верде. Бях на лекар сега, каза че прилича на херпангина, много зачервено гърло и че няма нужда от АБ. Изписа ми Авирон рапид и витамин Д.

# 767
О за първи път си купувам тантум верде за пръскане не очаквах че така ще ме облекчи от първото пръскане в събота (след консултация с личната по тел)😇
Никакви хапченца за смучене не ми помогнаха

# 768
Мен понеже ми свиди да давам толкова пари за спрея, си взимам разтвора и правя гаргара Laughing

https://apteka.framar.bg/30024511/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%83 … -240-%D0%BC%D0%BB

# 769
Аз понеже съм все болна с нея и все от гърло ми почва да кажа +1 за гранофорина. Само той ме спасява и ако хвана на време веднага да пръсна преди да легна, поне гърлото ми е ок на следващия ден.

# 770
Нас ни изписаха голанил доста е скъпичък но пък бързо ни оправи гърлото ..

# 771
Да за малката голанил с мечето винаги 😇

# 772
Здравейте, детето ни е на година и 5 месеца. От април се опитваме да го пуснем на ясла. До сега е ходил около 5 пъти като 4-ри от тях са били за по половин ден. Никога преди яслата не се беше разболявал, но след всяко ходене там се разболява за отрицателно време. Нужен му е един ден, след който задължително развива вирусна инфекция. След първия път аз и баща му се заразихме и не можехме да се оправим напълно в продължение на месец. На второто заразяване той дори стигна до антибиотик - не се оправи повече от 3 дни, чувстваше се много зле, а и се изолира бактерия. Ходил е с нас къде ли не - басейни, чужбини, самолети, летища, рейсове, градски транспорт в градове с хора от всякъде. Единственото място, където се заразява, е яслата. Докато е болен треперим за родителите ни. В неделя се видя и с двамата си останали дядо и баба, а сега е болен. Когато трябва да пътуваме, не смеем да го дадем в яслата със седмици. Същевременно си плащаме таксата (разбира се не го приеха в държавна и е в частна) за 1-2 дни в месеца. Няма никакъв напредък. Мислехме, че може би лятото ще е малко по-добре или той ще е развил имунитет до някъде. Нищо такова не се случва. Не виждам как изобщо ще може да започне да ходи на ясла. Как ще стане ако той всеки път се заразява 1-вия ден и е болен до 2-3 дни след това, а после не ходи на ясла със седмици? Лекарят му предписа терапия за подсилване на имунитета. Ще я почнем, но съм доста скептична. От всякъде чувам, че е нормално да се разболява, но при нас той просто не може да я посещава. Някой може ли да даде съвет? Също има ли някой, който е бил в тази ситуация, но детето му е почнало да ходи на ясла?

# 773
Здравейте, детето ни е на година и 5 месеца. От април се опитваме да го пуснем на ясла. До сега е ходил около 5 пъти като 4-ри от тях са били за по половин ден. Никога преди яслата не се беше разболявал, но след всяко ходене там се разболява за отрицателно време. Нужен му е един ден, след който задължително развива вирусна инфекция. След първия път аз и баща му се заразихме и не можехме да се оправим напълно в продължение на месец. На второто заразяване той дори стигна до антибиотик - не се оправи повече от 3 дни, чувстваше се много зле, а и се изолира бактерия. Ходил е с нас къде ли не - басейни, чужбини, самолети, летища, рейсове, градски транспорт в градове с хора от всякъде. Единственото място, където се заразява, е яслата. Докато е болен треперим за родителите ни. В неделя се видя и с двамата си останали дядо и баба, а сега е болен. Когато трябва да пътуваме, не смеем да го дадем в яслата със седмици. Същевременно си плащаме таксата (разбира се не го приеха в държавна и е в частна) за 1-2 дни в месеца. Няма никакъв напредък. Мислехме, че може би лятото ще е малко по-добре или той ще е развил имунитет до някъде. Нищо такова не се случва. Не виждам как изобщо ще може да започне да ходи на ясла. Как ще стане ако той всеки път се заразява 1-вия ден и е болен до 2-3 дни след това, а после не ходи на ясла със седмици? Лекарят му предписа терапия за подсилване на имунитета. Ще я почнем, но съм доста скептична. От всякъде чувам, че е нормално да се разболява, но при нас той просто не може да я посещава. Някой може ли да даде съвет? Също има ли някой, който е бил в тази ситуация, но детето му е почнало да ходи на ясла?

Моето дете за 8 месеца е ходило 40 дена…

# 774
Ala.bala, при нас е същото, само че аз плащам вече 24 месеца частна ясла. Има моменти в годината, в които ходи повече, примерно 8-9 дни разкъсани в месеца, има и месеци с 1-3 дни. И не, поне при нас казаха, че е имунна система на детето. Изпробвахме много имуностимуланти без ефект. Изпи и много антибиотици и изкара 33 вируса за този период. Както е видно от бройката, има месеци с по 2, има месеци с по 1 вирус. Като второто се дължи по-скоро на задържане вкъщи, за да не хване втори вирус в рамките на месец. Уж към 6-8 ставало по-добре. А дали и ние хващаме - от началото на годината съм изпила 3 антибиотика и кашлям по 3-6 седмици на тези 3 вируса. Малката за сравнение е изкарала 9 от началото на годината за същия период.

# 775
Ala.bala направо ти съчувствам.
Когато започнахме да търсим ясла за малкият ми син, една чудна директорка на частна такава ми каза : няма проблем да ви взема парите. Но дете на 1 година се нуждае от грижи у дома не с още 15 деца. За да изгради здрав имунитет, трябва да няма стрес, да е спокойно, да спи когато и колкото то иска. Да яде спокойно и да излиза редовно навън. Ако имате кой да го гледа е го гледайте у дома и преди да стане на три заповядайте пак. След три годишна възраст е хубаво да са заедно със себеподобни.
Добре, че я послушахме. Тръгна на градина малко преди три. И от детет което никога не е боледувало преди това започна в началото да боледува всеки месец. Чак след около година там боледуванията се разредиха.

Яслите са създадени по време на един предишен строй за да могат майки да работят всеитдайно в производството. Мисля че този строи отдавна мина и яслите не са най-добрият вариант.

# 776
И на мен специалисти са ми казвали, че до 3- годишна възраст, детето е добре да е в семейна среда. Синът ми го пуснах на 4г. първо в един детски център само с 6 деца, а впоследствие, го записах в частна градина, където групите са по- малки.
Дъщеря ми от септември тръгва на ясла. Намира се точно до нас, базата ми допадна и отзивите са добри. Тогава ще е на 2г. и 2м. Вижда ми се малка, доста ми е напрегнато, защото е залепена за мен и мъжа ми. Понеже през нощта често се буди и съответно аз почти не спя, използвам, когато майка ми дойде, да си почина. Да, но дъщеря ми, иска да е все при мен. Майка ми вчера се опита да я изкара от спалнята, да я заведе в детската, за да си играят, но малката така се разплака, че забрави да диша. Изкара ми акъла. На две мои приятелки децата от рев губят съзнание и спират да дишат, когато ги карат на градина. На вашите деца случвало ли се е? Аз я гушнах, духнах й в лицето, и започна пак да диша. Как се справяте в такива ситуации. Ако я напръскам с вода, ще има ли ефект? Тя все за нещо плаче, но чак такава пауза в дишането, не е правила.

# 777
  • Пловдив
Моето дете тръгна на частна ясла преди месец и половина и си изкара целия период там, не е боледувало, дано така продължи. Сега сме на море, като се върнем пак ще ходи.
Тръгна на година и 9 месеца и се адаптира бързо, много се забавлява. Също е залепена за мен и баща си, защото ние нямаме и баби и си я гледаме сами.
За мен вече и беше време, защото виждам, че търси комуникация с деца и определено и се отразява добре.
А аз мога да работя по- спокойно, защото иначе работех и гледах малката, беше лудница.
Също много се притеснявах за боледуването, чета тук темата и направо ми е настръхнала косата. Пуснах я сега май месец с надеждата, че има по- малко вируси в топлото време. Ще видим как ще е наесен.

# 778
Моята тръгна на 2 и 2 м навършат ли две ако се налага както при нас пуснете детето,ако имате възможност не я пускайте на ясла.За месец е ходила 8-10 дни макс- разпокъсано примерно две седмици по 5дни,не една след друга.
Ала бала, това да ходи един ден и да се разболее изобщо има ли смисъл само стрес и пари за частна ясла ....😒
Мое мнения да го отпишете и да си давате за имунитет по схема,изчакайте да навърши 2 даже 2+.

# 779
Дъщеря ми и без друго боледува покрай брат си, който все по нещо носи. Тя ще е в държавна ясла, така че поне няма да плащам такси на вятъра, както става с градината на сина ми. Ако обаче нещо не й хареса, ще й търся и на нея частна ясла. Дано не се налага, защото държавната, е точно до нас. Много ни е удобна, а и отзивите са доста добри.
Дъщеря ми е оправна, но разреве ли се, няма спиране. Не знам как ще я успокояват там. Аз в началото ще я оставям само до обяд. Жалко, че няма опция, да ме пускат с нея първата седмица, за по час- два, докато свикне с учителките, а и с обстановката.

Общи условия

Активация на акаунт