Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 287
  • 954
  •   1
Отговори
# 780
Почти 1 година ходи на ясла все още реве сутрин и там все някой реве от вътре очаквам  и в градината да е същото положение ...

# 781
Малкото го ухапа кърлеж. Извадихме го, дадохме го за изследване и чакаме 😥 Чета в нета, включително и тук във форума, и се филмирам. Има ли някой, който е минал през това?

# 782
# 783
Благодаря, Барбалена. Не мога да се ориентирам в изследванията, няколко вида са и не знам какви трябва да пусна. Доколкото схванах, всички са с венозна кръв, дори не ми се мисли как ще ги взимат.

# 784
Благодаря, Барбалена. Не мога да се ориентирам в изследванията, няколко вида са и не знам какви трябва да пусна. Доколкото схванах, всички са с венозна кръв, дори не ми се мисли как ще ги взимат.
Защо не занесохте кърлеж за изследване?

# 785
Пише, че са го занесли.

Два вида антитела се пускат. Обаче лошо, че трябва венозна кръв. В Токуда се справят с толкова малки деца, доколкото знам.

# 786
  • shumen
Занесли са го пише.
Силве,къде го намерихте този кърлеж?:

# 787
Занесохме го в Националния център по заразни и паразитни болести, даже още беше жив. Гледаха го под микроскоп и казаха, че е от вида, който пренася Лаймска болест. Не значело, че е носител, ще разберем от изследването му. След 1 месец трябва да пуснем някакви кръвни на детето, чета сайтовете на различните лаборатории, има тестове с различни имена и цени (от 29 до 341 лева), въобще не разбирам кой точно тест трябва.
Дани, някъде в центъра на София 😣

# 788
При нас от лабораторията излезе резултат, че кърлежа не е носител на Лаймска болест и нищо не сме изследвали.

# 789
На мен лекар ми каза, че е безсмислено това изследване на кърлежа. Може да излезе фалшиво отрицателен резултат, а ако излезе положителен за лаймска болест, това нищо не значи. По-добре след около месец да се изследва кръвта на човека.

# 790
Нали уж се пръскаше за кърлежи ?

# 791
  • София
Малкото го ухапа кърлеж. Извадихме го, дадохме го за изследване и чакаме 😥 Чета в нета, включително и тук във форума, и се филмирам. Има ли някой, който е минал през това?
Малката ,на 2г и 10 м, имаше два кърлежа наведнъж. Бяхме отишли в гората за гъби д батсото и таткото и ги беше лепнала. Не съм давала за изследване. Лекаря ми каза,че може и да не ги давам,но да 30 дни  да следя за температура с обрив. Реших да не чета и да не се филмирам излишно. Минаха 30дни.

# 792
На мен лекар ми каза, че е безсмислено това изследване на кърлежа. Може да излезе фалшиво отрицателен резултат, а ако излезе положителен за лаймска болест, това нищо не значи. По-добре след около месец да се изследва кръвта на човека.

Миналата седмица водихме детето в Пирогов да му извадят кърлеж и докторката ми каза абсолютно същото.

# 793
И аз четох, че няма нужда да се изследва кърлежа и им казах да го хвърлят. Обаче ме притесни начинът, по който го махнаха. С марля напоена с някаква течност и с въртеливи движения. Чета противоречиви мнения за тези въртеливи движения, че кърлежът може да повърне и че е по-добре с пинсета да се махне... При вас как ги махат?

# 794
И при нас така направиха. Кърлежът не беше жив, не се беше и издул. Явно малкият го е натиснал непосредствено след като се е запил.

Понеже имаме кучета и често сме се сблъсквали с кърлежи, знам че не бива да се "задушава" с олио (което е доста масова практика) или някакви мазила. Абе, да са ни здрави дечицата!

Общи условия

Активация на акаунт