Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 241
  • 954
  •   1
Отговори
# 840
Ами, Алмонд, миналата седмица ме натиснаха да сме мислели схеми как да си гледаме децата лятото, защото персоналът не можел да си взима отпуската. И правят сборни групи и им се струпвали, уж, по 30 деца... Та, как да не си мисля, че дават на всички деца да пият от една чаша докато са навън и да си разменят каквото могат, за да останат с по-малко деца? Или яслата да не работи целия август, да речем, или просто си вършете работата. Това на нищо не прилича просто...

Трите седмици са ни еднократен рекорд, от началото на учебната година. Не казвам, че е малко, даже напротив.

# 841
И нашия рекорд е три седмици първите й три когато започна,чудо на чудесата нз на какво да го отдавам,давах имунотрофина.И при нас имаше период 4 деца в групата по едно време.

# 842
В началото в ясла и градина купувахме пластмасови чашки. После нещо стана и не ги преповъчваха и затова им дават на всеки отделно в чаши тип алпака, като си ги отделят в торбички използвани и чисто и после се дезнфекцират. Сега в сборните групи сме с надписани шишета, като всяка сутрин се носи пълно шише. Това да си спреш детето лятото го има навсякъде, но не могат да те задължат. Във вашия случай ме съмнява, че Ви натискат, понеже сте бременна и реално имате възможност да си го гледате, но това не означава, че трябва да я спрете 🙂

# 843
Съмненията за пиене от една чаша ги имам и аз. Дъщеря ми сама ми каза, че е пила от чашата на еди си кое дете, а когато я попитах няма ли си своя и защо е пила от чуждата, отговори, че тази са и дали.
Радвам се като чета, че има деца, които ходят по 2-3 седмици, това си е супер направо. На моето дете максимума е 3 дни. Лятото няма да ходи, тъй като имам възможност да я гледам до септември, когато се връщам на работа, а тя ще започне 2-ра група. Смятам от август да и давам нещо подсилващо, макар да съм наясно, че едва ли ще има ефект.

# 844
Аз съм чувала и за бърсане на носовете на няколко деца с една и съща носна кърпа. И не е мит, ами наш семеен приятел с очите си го видял като взимал детето си от ДГ.

# 845
Нади, то този натиск надали е само към мен, но да, явно им се струвам много нагла, че си пускам детето на ясла, при условие, че предполагаемо вече съм в 45-дневния болничен. Еми много ми е неприятно.

Ако наистина за всяко дете вадят нова чаша, супер....

# 846
Нади, то този натиск надали е само към мен, но да, явно им се струвам много нагла, че си пускам детето на ясла, при условие, че предполагаемо вече съм в 45-дневния болничен. Еми много ми е неприятно.

Ако наистина за всяко дете вадят нова чаша, супер....
Не е само към Вас, а към всички. Но видимо вие едва ли работите още, затова се мъчат един вид да ви изнудят да си гледате детето. Използват където мине номера, предполагам, че и тях ги карат да притискат родителите.
За да не е спам да кажа ползата от ШС 8 като кремче за отток и болка. В събота синковеца настъпи пчела на плажа, уж изкарах жилото с подръчни средства, но вечерта не можеше да стъпва и го болеше. Канех се да ходя до спешното в неделя. Намазах го вечерта, на сутринта го чувам как скача и бяга по коридора, не беше останало нито отток, нито болка.

# 847
Ами пак опираме до това има ли болни деца пуснати на градина. Хипотетично, ако всички са здрави, не би имало чак такова значение дали е пило от чашата на друго дете. Но по принцип не е ок като практика, предполагам, че в една част от градините, ако се случва, може и да е сучайно, т.е. няма ред за пиене на вода и госпожите не се занимават да гледат кой откъде кога пие, в друга част от градините може и да се случва умишлено, жалко ако е така. С шишета по същия начин, те може да са надписани, но едва ли някой гледа и следи кое дете кое шише взима. Единствения изход от ситуацията е да има установен някакъв ред/график за пиене на вода, ако изобщо на персонала му се занимава да установява такъв. Иначе като са в ясла е ясно, че и с бибероните това се случва, кой си го изпуснал, пък кое дете кой биберон хванало, въобще нямат нито време, нито желание да се занимават с това, така че в идеалния случай е добре да отиде отучено от биберон.

# 848
Моето от бебе не иска биберон,поне това няма да го мисля😃че си споделят и бибата.Иначе ми вика Наталка има бибейона😃
Явно има някакъв вирус (работя с деца) и днес имам три болни с т. 🤔

# 849
То вируси винаги има, така се оказва май-май 😀 Аз се надявам само да сме здрави за и на почивката ни в Пампорово.

# 850
  • София
При детето в яслата изискваха от родителите да носят чашки за еднократна употреба. В ДГ -НЕ. Аз няколко пъти предложих да закупевам за всички деца, но ми отказват, защото било забранено. Защо не ми отговарят. Лекарствата ми излизат по-скъпи от чашките, но не може. Поне мокри кърпички обаче не отказват.

# 851
Да ви кажа половината колеги на работа окапаха с ковид някои за 2ри други за 3ти път положението е кошмарно..хем съм в сезон хем и с малко хора ...

# 852
И в нашата ясла носим мокри, сухи кърпи и чашки за еднократна употреба.

# 853
Ние носим както мокри кърпи, така и минерална вода и солети.
Вчера даже ми напомниха за водата и солетите. Понеже обикновено ММ води малкия на ясла сутрин, а аз го взимам следобед след работа, не винаги знам какво носи той. Оказа се, че за 2 месеца им е занесъл 4 стека с вода и беше скандализиран как може да напомнят, след като нито сме забравяли, нито за тези два месеца синът ни е бил толкова често на ясла, че да изпие и половин стек вода. Интересно на другите родители колко често искат. А най-странното е, че масово наблюденията са, че децата след ясла са много жадни.

# 854
Искат от всички, но някои родители се правят на гръмнати и не носят. Аз съм била свидетел на този разговор с една и съща майка, която все отговаря да, ще донесем. Аз също нося по якога повече, не ме вълнува другите защо не носят, възможности или друго, като мога нося, все пак и моето дете ползва консумативи, не е много честно, ама това да ми е проблема...А иначе децата са жадни, защото е лято и се пие вода, когато персонала предложи вода в повечето случаи. Случвало се е да им напомням да го поканват, казват, че поканват всички деца, колко често не знам. Като го взимам винаги имам шише с вода с мен. Иначе вкъщи урината не му е тъмна, което значи, че все пак пие вода.

Общи условия

Активация на акаунт