Боледуване на децата ни - тема 67

• 36 766
  • 954
  •   1
Отговори
# 855
И гладни моят син ще изяде света ..а пък за жажда незнам но особенно когато е прясно махнат памперса имам чувството че грам пък не им дават да пият течности което е просто жестоко в тази жега ...

# 856
Здравейте родители имам по различно питане, но знам, че ще ми помогнете. Имам бебе, на което беше открита бактерии Стафилококус ауреус в нослето. За жалост личния без да погледне антибиграмата изписа мупироназал антибиотик който отсъства в антибиграмата затова потърсих друго лекарско мнение и на детето се капят капки с антибиотик от антибиграмата. Но нещото, което ме накара да ви пиша, е че личния ми каза пази микробиологията да знам като се разболее след време кой антибиотик да изпиша. Тези антибиотици не са ли само за самата бактерия. Че то може да се зарази със съвсем др бактерия която да е ризистентна

# 857
Моите и двамата пак са със сополи и кашлят. Скоро заминаваме на море. Няма да сме и в БГ. Сега ще ми е свито сърцето. Не им изписват още АБ, не било нужно. Малката преди две седмици пи. Синът ми преди месец. Засега се опитваме да овладеем нещата с инхалации, но се съмнявам да се получи. Температура нямат. ММ смята, че от солената вода, ще се оправят, ама аз съм скептична. Чудя се какво да правим. Вие в такива ситуации пътувате ли?

# 858
  • София
Кога ще пътувате? Ако децата нямат трмпература, не виждам нищо притеснително

# 859
Нещо противовирусно не даваш ли? При нас стъпките са при първи наченки на разболяване - Авирон/Иновирон, плюс всички симптоматични лекарства за гърло, нос, темп., ако до няколко дни няма подобрение или се влоши - отиваме на Изорекс. Чукам на дърво, АБ рядко се пие - 1-2 пъти в годината.

# 860
При тях е бактериално вероятно. Авирон изобщо не им е помагал никога. Даваме за имунитета, но полза никаква. Спряхме Имунотрофина на сина ми. Свърши курса. Сега пие Дифендил. При тях положението с болестите е плачевно. Ако един месец минат без АБ, е чудо.
Заминаваме в неделя. Има малко време, държа ги вкъщи, за да не залепим още нещо, че при нас е така. Едно върху друго се наслагват.
Тя утре има и РД. Беше болна и на РД-то на брат си преди 20 дни. Зададат ли се празници, или пътувания сме все болни.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 11:11 от Forest rain

# 861
Здравейте родители имам по различно питане, но знам, че ще ми помогнете. Имам бебе, на което беше открита бактерии Стафилококус ауреус в нослето. За жалост личния без да погледне антибиграмата изписа мупироназал антибиотик който отсъства в антибиграмата затова потърсих друго лекарско мнение и на детето се капят капки с антибиотик от антибиграмата. Но нещото, което ме накара да ви пиша, е че личния ми каза пази микробиологията да знам като се разболее след време кой антибиотик да изпиша. Тези антибиотици не са ли само за самата бактерия. Че то може да се зарази със съвсем др бактерия която да е ризистентна

Винаги се пуска нов секрет с нова антибиограма. Ако детето е лепнало “нова” бактерия, тя трябва да се изследва, защото има значение с какво е била третирана от заразяващия човек. Така ми беше обянсил УНГ.
Точно Мупироназал и Бактробан са чувствителни към Стафилокока. Масово в лабораториите ги няма обаче. Трябвало е да си ги сложите без проблем, а и е маз а не АБ капки.

# 862
  • София
Това с ежемесечен прием на антибиотик ми звучи ужасно. Всеки път е бактерия, така ли? И е доказано? Защото това е абсурдно. Ако сте свикнали за хрема и кашица да пият антибиотик, то тогава ми е ясно, ама иначе..

# 863
Антибиотика срива имунитета тотално трябва да го знаете ...мисля че почивката ще им се отрази добре повече слънце и въздух да играят на воля ..

# 864
Като не им минава, нямаме избор. На базата на кръвни и на симптомите преценяват лекарите за АБ ли са. В началото опитваме без, а когато се влошат, им назначават АБ. И на мен не ми е приятно. Откакто синът ми тръгна на градина, е така. МБ пуснахме веднъж, когато беше здрав, по съвет на УНГ. Той е с проблемна трета сливица. Изолира се Мораксела. Отказаха да го лекуват без оплаквания. Освен това изкарахме последователно варицела и корона в края на миналата и началото на тази година. Това допълнително им бутна имунитета.

# 865
Ние също сме/бяхме в омагьосан кръг, обаче мисля, че случихме на класически хомеопат. Да чукам на дърво, и  да не чува дявола. Имам впредвид, Дани си е все така със запушен нос заради третста сливица и тук там хрема, обаче по друг начин протичат нещата някак. Никога не изключвам варианта при разболяване да не помогне хомеопатият, разбира се. Сега имахме второ боледуване с лечение от хомеопата, ами само с едни гранули за 5 дена и промивки на очите с лайка му минаха конюнктивит, температура 39 градуса имаше, хрема. Аз още се шашкам, разбира се. Обаче ми писна и реших да пробваме. Дано сме на правилния път.
И за Т нищо не дадох сега пак, ама той като има Т и спи, което е ок - не да будува и да е нервен. И като започне да я сваля и се събужда малко по-свеж.

# 866

Винаги се пуска нов секрет с нова антибиограма. Ако детето е лепнало “нова” бактерия, тя трябва да се изследва, защото има значение с какво е била третирана от заразяващия човек. Така ми беше обянсил УНГ.
Точно Мупироназал и Бактробан са чувствителни към Стафилокока. Масово в лабораториите ги няма обаче. Трябвало е да си ги сложите без проблем, а и е маз а не АБ капки.
Ами при дъщеря ми минала година се случи същото Стафилококус ауреус и личния пак без да погледне антибиграмата изписа мупироназал, слагах 10 дни след 10 дни нова микробиологията и бактерията си беше там и отидохме на преглед при друг лекар който ми каза че не е 100%сигурно че ще помогне мупироназал затова имало антибиограма. Абе скара ми се 😆човека и затова с бебето хич не рискува и без това беше 20 дни с хрема да слагам на сляпо още 10 дни. А изписаните капки са една ампула гентамицин и физически разтвор и още на 2 ден спря секрета. След като свърша лечението ще изчакам и ще пусна пак да видя дали сме я изтребели

# 867
Ох, при нас морският въздух не помогна за съжаление. А аз бях с очакването, че ето, видиш ли, на втория ден ще е пушка. Но вие имате време до пътуването. При нас се температурата се появи първия ден. Педиатърът каза, че смяната на климата е стрес за организма и аз не повярвах, но е факт, че не се оправи и дадох АБ, макар и без кръвни, защото почваше да кашля лошо и пак да вдига температура.

Тони, браво! Да продължавате така Hug

# 868
Мупироназал си го изписват в повечето случаи за Стафилококус ауреус. По принцип тази бактерия си живее в голям процент от хората и няма изтребване, въпросът е да се сведе до не знам как го бяха формулира в изследването, май ограничени количества. След като ск свърши курса сина ми с Мупироназал, пускахме пак секрет, ами там си е, в ограничени количества, няма хрема. Личната каза нищо да не правим повече.

# 869
Една друга теория чувам за неподходящите антибиотици, което ако е вярно си е направо ужасна злоупотреба.
Теорията по наблюдения на мой познат е, че се изписва не непременно подходящия антибиотик, а този, за който му е платено на доктора от представителите на определена фармацевтична компания. Или поне така си обяснявам аз факта, че предишния ЛЛ на сина ми му изписа антибиотик, напълно игнорирайки антибиограмата. Просто не вярвам, че са толкова глупави, ако изключим и разсеяни, остава това.

Общи условия

Активация на акаунт