Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 243
  • 954
  •   1
Отговори
# 825
LaCumparsita, не знам какво означава "първа степен". На нас не са ни казвали степен, но той си беше с фимоза, с която стигнахме до там, че задържаше урина и не можеше да се изпишка (физиологично при него шансовете кожичката да се разлепи сама клоняха към нула). Беше малко след годинката. Ходихме при детски уролог, дръпването е гадна работа, но нямаше как. Не го държах аз, лекарят и един медицински брат (така ли се казва?). Всъщност помощникът направо полегна върху детето, поплака си здраво. Процедурата е болезнена, но става много бързо, мигновено направо, после ни казаха да мажем с "Дефламол" няколко дни. Излишно е да ти казвам колко даваше да го мажем. После почнахме да му говорим, че трябва да се грижи сам, да издърпва кожичката при къпане и от доста време вече това е негово задължение, ние само напомняме. Не е имало повторно слепване.

# 826
Олелее, ще е екшън май.
Ама как да обясня на 2 годишно дете да си дърпа онова място?
Да, и за мазане се чудех дали ще позволява. Той за едни капки за нос и едно миене на зъби мрънка и не дава, пък камо ли такова деликатно място.

# 827
То всъщност няма кръв, не е открита рана и не го щипе. По-скоро усещането е като силно натъртено, според доктора. Мазилото се слага, за да не слепне отново.
За забелването - докторът дръпна една реч на мъжа ми, че мъжете трябвало да обясняват на синовете си как да "поддържат инструмента" и че нямало оправдание, че детето е малко Simple Smile Майката, обаче, била извинена в невежеството си. Така че, хвърляй вината на мъжа ти и използвай случая гузно да се откупи с някой хубав подарък за теб и детето.
Ние тогава на малкия му бяхме обещали трактор, много искаше един като имитация на "Джон Диър" - зелен, с жълти джанти. Та направо от кабинета отидохме в магазина за детски играчки. Simple Smile
Успех!

# 828
Благодаря ти много, Силвана Flowers Hibiscus

# 829
  • shumen
На зъболекар го водя от 5 годишен Досега има направени 3 кариеса и извадени 2 зъба от зъболекаря без драми.

# 830
При нас посещението при детския хирург мина безпроблемно. Очаквах много по-големи драми там. Но той толкова бързо отлепи кожичката, че даже не му остана време да се разплаче на малкия.
Проблемът е, че сега го боли като го почистваме ние, въпреки, че го мажем с Лидокаина, който ни беше изписан. Плаче неистово и ми е много криво.Мястото е травмирано и позачервено и явно го боли от време на време и без да го пипаме, защото днес ми се оплакваше сутринта.
Докторът каза, че може и с тетра да го промиваме, но той изобщо не стои мирен, че да има време да се наложи и постои мястото с компрес. Сутринта му я излях в коритото тетрата, но не знам имаше ли ефект. Всъщност не знам колко често да го мажем. А не питах дали ще е проблем това, че ще ходим на море другата неделя, да не стане проблем от морската вода, въпреки че уж е полезна за някои видове рани.
От конюктивита на яслата също беше закачил в петък. Предадоха ми го с гурлясало око. Но Тобрадекса, който ми препоръчаха другите майки, помогна. Личната в петък следобед не ми вдигна...

# 831
Дразненето на пишката ще мине до ден-два.  Мазането -колкото често успееш. Не е кой знае какъв проблем.

# 832
Може да сипвате тетрата в чашка и да топва пишлето по няколко пъти на ден ако го обърнете и на игра ще се получи по лесно ..

# 833
Да се оплача.. седмица със зелен сопол отново и тъкмо тръгна да минава и вчера бам 40 градуса… лепнала нов вирус с гърло. Сега даже ваничка правих в легенче да смъкне, че пак качи до 40,3 въпреки нурофена. Хексалгина си го пазя за нощем при спешен случай. Хубаво я смъкна сега, но очаквам да не се спи следващите нощи докато се нормализира. Вирус ,след вирус, след вирус, то банално вече година и нещо като ме пита някой как сте все сме болни 🫠

# 834
Не искам да се хваля ходи една седмица захапахме втората,но като я оправях някой кашляше здравата .....🙈😡😡😤в очакване съм,вече дори не давам дефендил и подобни ами писна ми,смисъл нямаше

# 835
И ние втора седмица захапваме засега максимално 3 седмици е изкарвал и то не пълни да видим ще го подобрим ли ..

# 836
И ние макс три седмици, като в края на третата седмица се разболя сериозно, че и ние покрай нея. На мен ми е 11-ти ден и още съм ужасно хремава. Поне спрях да кашлям.

Обаче миналата седмица като отидох да я взема, бяха на двора и дъщеря ми пиеше вода от нещо като купичка за крем карамел... Дали са извадили купички за всички деца?! Или просто им дават да пият от една, за да се разболеят? Цял месец мрънкат, че не могат да си вземат отпуските, правят сборни групи от 100 и според мен правят всичко възможно децата да се разболеят Rage

# 837
Ами 3 седмици са си добре, не знам повече какво може да се иска в тази възраст Simple Smile Моето дете е на 4 г. и все още рекорда му е две седмици, може би защото и аз го спирам при първи симптоми и не го пускам полуоправен и така успявам да огранича боледуванията до 1 на месец.

За водата едва ли могат да следят кой кога от къде пие, ако няма установен ред. При нас родителите сме купили многократни чаши, не си спомням, но мисля, че бяха по 5 бр. на дете или нещо такова и има определени моменти от деня, в които изкарват чашите и ги поканват всеки да си сипва вода, колкото иска. След това се прибират чашите и на следващия път се изкарват следващата порция чаши. Всичко мият в миялна, това го уточнявахме на родителската среща, защото тогава купувахме чашите. В други градини практикуват с еднократни чаши, но пак е вероятно да не пият кой когато реши, а да се предлага вода в определено време. Сега доколко е ок такъв вариант, не знам, в крайна сметка след толкова време мисля, че не е лошо да има някакъв ред и е по-зле, когато няма. А иначе всяка майка на ясленче минава през мисли, че персонала разболява децата, че останалите родители за безотговорни, че хигиенните условия в градината не са на ниво. Абсолютно нормално, докато просто възприемете идеята, че децата боледуват и това е. В голям процент от случаите персонала няма никакво време да се занимава с подобни глупости, не изключвам че някъде има и злонамерен персонал, но масата не са, нека не бъдем толкова черногледи. Достатъчно е само едно дете да е пуснато болно на градина или да прояви по-късно през деня симптоми и половината група е окапала. Тази година едно дете донесе грипа и оттам нататък всеки ден окапваха по няколко, защото се разболяваха лавинообразно и накрая останаха 3 деца. Едната госпожа също се разболя, та имаха и заместваща за този период.

# 838
И според мен три седмици е супер. Моето дете сега беше болно от вируса с конюнктивит - справихме се с хомеопатия назначена от нашият хомеопат. Още му е запушен носа и хърка ама той си е така по принцип. Общо взето мина за 5 дена.

# 839
И при нас за сега рекордът е малко повече от 3 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт