Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 273
  • 954
  •   1
Отговори
# 810
В София ли са тези зъболекари с такъв подход? Ако да, ще помоля да координати Blush Мислех да записвам в Смайл Фактори, че четох добри отзиви, ама на форумски мнения по имам доверие Simple Smile

# 811
  • София
За преглед ли ги водите децата? И на самия преглед се намира кариес?
Каката ми е на 5г и до сега не съм я водила, не намирам смисъл да се мъчи и двете защото съм сигурна, че ще има циркове. До сега не се е оплаквала от зъб, аз съм я гледала няколко пъти и видимо няма нищо по зъбите 🤔
Първия път го видях,втория път го заведох профилактично и го намериха.Беше съвсем малък.
Честно казано го оглеждам периодично и зъболекарката каза на 8 месеца поне да го водя да го гледа и тя

# 812
За първи път я заведохме на 3г., защото в края на миналото лято падна вкъщи на ламината и си удари преден зъб, устната и беше станала тройна. Всичко мина за 2 дни, зъбчето беше добре, нито се е клатило, нито я е боляло, но след месец, два се появи мъничка кафеникава точица на него и тогава реших да я заведа. Та след прегледа се установиха 2 кариеса, които направихме, а тази точица още си стои, защото зъболекарката каза, че е много мъничка и засега няма нужда да се прави каквото и да е с нея.
Нашата зъболекарка е във Варна, така че за София не мога да дам препоръки.
Аз имам страх от зъболекари от дете, но тогава нито подход имаше, нито мило отношение. Сега ходя поне веднъж годишно без да чакам да ме заболи нещо, но зъбите ми изобщо не са в цветущо състояние и за детето си такова нещо няма да допусна, каквото зависи от мен ще го направя за да се радва на здрави и красиви зъби. Ясно, че млечните зъби се сменят, но на зъболекар се ходи цял живот и колкото по-рано свикне, толкова по-безпроблемно ще и е да ходи по принцип.
Така или иначе на около 6м. я водим, но сега аз и видях единия кариес, другия се видя на прегледа, но той наистина е много малък.

# 813
  • София
Заведох малката на зъболекар за първи път на 9 месеца. Сега е на 5 и половина и ходи за преглед поне на 6 месеца. Понеже носи трейнър ходи и всеки месец на ортодонт. За мен здравето на зъбите е много важно, независимо, че са млечни.

# 814
Да се оплача. Във Варна вирее вирус с конюнктивит и висока Т. Честито да ни е…. 😵💫
Надявам се да мине бързо…

# 815
За преглед ли ги водите децата? И на самия преглед се намира кариес?
Каката ми е на 5г и до сега не съм я водила, не намирам смисъл да се мъчи и двете защото съм сигурна, че ще има циркове. До сега не се е оплаквала от зъб, аз съм я гледала няколко пъти и видимо няма нищо по зъбите 🤔

Моята зъболекарка като ми намери кариес ми показва мястото преди да почне да работи. С много вглеждане мога да забележа нещо обикновено защото е между зъбите. Тя ще го види за части от секундата. Мисля да не се бавя с прегледите на детето.

# 816
Не е задължително да има болки при кариес. Моят първи се появи, когато бях на 25г. Беше междузъбен. Просто ми се отчупи част от зъба. Не ме е боляло. След първото раждане се  сдобих с още два. Пак по същия начин се получи- междузъбни и ми паднаха части от зъбите. Аз така разбирам, че имам проблем. Профилактично не ходя. Като видя зъболекар, лошо ми става. От вратата си искам упойка. По отношение на зъбите хич не мога да търпя на болка.
Децата още не са ги преглеждали. Опитахме веднъж със сина ми, но нищо не стана. Разпищя се, преди да седне на стола. На мъжа ми зъбите са много зле и ако са наследили тази екстра от него, не ми се мисли как ще им ги правят.

# 817
  • София
Заведох малката на зъболекар за първи път на 9 месеца. Сега е на 5 и половина и ходи за преглед поне на 6 месеца. Понеже носи трейнър ходи и всеки месец на ортодонт. За мен здравето на зъбите е много важно, независимо, че са млечни.
Какъв е този трейнър и защо го носи?Как стигнахте до ортодонт?
Така те разпитвам ,защото според логопедката на сина ми,ние също трябва да направим консултация .

# 818
Здравейте, има ли вирус с лека отпадналост и гърлобол ( без Т) ? Чудя се настинали ли сме с ММ или сме хванали вирус?

# 819
Не знам, ама аз съм болна вече 8-ми ден, с ужасни болки в гърлото през нощта и сутринта, после ми минава. Температура също вдигах до 37.7 първите 2-3 дена, след това пауза и днес отново с темп - 37.1. Вярно, че е ниска, но се притеснавам, защото съм бременна... И глава ме боли от вчера и съм ба легло. Секретите не са спирали, жълто-зелени, а от няколко дена и кафяви, явно се пукат капилярчетата от издухването Sad

Ходих до лабораторията днес и пуснах един пакет, който включва ПКК + ДКК, СУЕ и ЦРП... Чакам да излязат резултатите, за да реша какво да правя Sad

# 820
Барбалена дано да минава бързо. Малката за колко дни и мина? Вие май вируса го хванахте на морето, нали?

# 821
Има вирус с висока температура и леко червено гърло, при нас се изпотръшкаха 10 деца едновременно. Никакви други симптоми. Температура около 48 часа. И отпадналост.

# 822
  • София
Какъв е този трейнър и защо го носи?Как стигнахте до ортодонт?
Така те разпитвам ,защото според логопедката на сина ми,ние също трябва да направим консултация .
По препоръка на зъболекарката посетихме ортодонт и се оказа права. Детето има дълбока захапка (при затворена челюст горните зъби покриват изцяло долните и части от венеца).  Можеш да напишеш в интернет "трейнър за зъби" и ще видиш какво представлява и при какви случаи се използва. Аз съм много доволна от него, детето го носи само докато спи и за 4 месеца има видима разлика.

# 823
Има вирус с висока температура и леко червено гърло, при нас се изпотръшкаха 10 деца едновременно. Никакви други симптоми. Температура около 48 часа. И отпадналост.
Точно толкова два дни беше нейната т.преди седмица

# 824
В яслата на малкия им правиха профилактични прегледи по някаква програма на общината. Установили са му първа степен на фимоза и ни насочиха към детски хирург. Днес ще го водя, но ме е малко страх какво ще му правят. Той докато беше по-малък и го къпехме в корито, позволяваше на ММ да му издърпва кожичката на пишлето, и тя се отдръпваше малко. Но откакто го къпе под душа първо не знаех сеща ли се да му прави тази процедура, а като попитах каза, че бил забравил за известно време и после като опитал, малкия не му позволил. Пробваме сега леко да дръпнем, но писка и не ни позволява. Изобщо не знам как ще се държи при лекаря. А баща му днес няма как да излезе по-рано. Дано да не се наложи да се борим с него в кабинета, че както реве и за къде по-рутинни прегледи, не знам какво чудо ще сме. Силно се надявам да не се налага да го цепват. Някоя от вас ако е минала през такъв проблем, моля да пише.

Иначе има такъв вирус и тук - с температура и конюктивит. Нас не ни хвана, но няколко деца от яслата го изкараха. Даже се разразиха и големи интриги и скандали покрай тоя ми ти конюктивит.

Общи условия

Активация на акаунт