Боледуване на децата ни - тема 67

• 37 359
  • 954
  •   1
Отговори
# 735
И ние имахме тежка вечер,заспа в 20 спа около два часа,после беше мн топла 39дадох нурфен много бавно я свали😭,нямаше сила,беше много отпусната,отделно носа е запушен,върти се сумти и така до полунощ ...даже заспах на стола до кошарата мн се изтощих, очите ми пареха ....

# 736
И при нас забелязах че мн бавно я сваля панактива,отделно ако изчакам сам да я свали не става ,започва да клепа и да плаче детето се мъчи ,едвам изкарвам работния ден едно че не съм спала и се притеснявам ...

# 737
Работите🙄,бабите ли помагат,аз съм в болничен

# 738
Значи най-много ме е страх от температурата, ама хич не я харесвам. Щерката се движеше в нормални граници, докато синковеца редовно термометъра като удари 39,2 и го захвърлям за да започвам да я свалям. Преди време пак заради температура на дребния хомеопата изписа Аконит 30 и оттогава ми е първа помощ в аптечката. Видя ли температура над 38 го започвам, като не пропускам антипиретиците Нурофен и Ефералган (Панадола при нас не  ни действа от малки). Имам чувството, че скъсява периода на температурата с дни. Това го пиша само за инфо понеже на всички досега където съм го препоръчвала е действал. Дано децата да не вдигат такива високи температури или ако вдигат да е за кратко.

# 739
И мен от това ме е страх най-много.....направо се чувствам безпомощна,като я пипна и гори....
Това не бях го чувала,нашата е изписвала беладона и ферум фосфорикум (дано ги пиша правилно)
От снощи като я свали към полунощ цял ден няма пу ПУ не смея да се зарадвам,че бая се изплаших 😕

# 740
Като стана от обедния сън беше топъл но на лицето му личи че не е добре лежа на дивана и към 18 вече пламтеше като му почервеняха бузи уши и устни започна да клепа и да мрънка му сложих свещичка ефералган след час живна и пожела да хапне супа ..сега очаквам към 23/12 пак включване горе долу програмата от вчера се повтаря ..нз какъв е този вирус но с тая температура ми се разказа играта ...

# 741
Аз снощи имах тъпа болка в гърлото взех вит.и хапче за гърло,днес се усеща повече в ляво 😒почва се,май ме е заразила😬

# 742
Може би и аз се разболявам или пък вече съм крайно преуморена,тази нощ мина една идея по добре пак много бълнуваше,беше доста топъл но не му дадох нищо...
Едната баба ми е работеща и помага когато може другата е далеч ,как ли не се въртим с мм да успяваме хем да го гледаме хем и да не отсъстваме от работа изключително трудно е защото той през 2 седмици е болен ...

# 743
Значи най-много ме е страх от температурата, ама хич не я харесвам. Щерката се движеше в нормални граници, докато синковеца редовно термометъра като удари 39,2 и го захвърлям за да започвам да я свалям. Преди време пак заради температура на дребния хомеопата изписа Аконит 30 и оттогава ми е първа помощ в аптечката. Видя ли температура над 38 го започвам, като не пропускам антипиретиците Нурофен и Ефералган (Панадола при нас не  ни действа от малки). Имам чувството, че скъсява периода на температурата с дни. Това го пиша само за инфо понеже на всички досега където съм го препоръчвала е действал. Дано децата да не вдигат такива високи температури или ако вдигат да е за кратко.

Аконит 30СН как се дава при малки деца? По 5 гр. на час или на 15мин. докато спадне Т.

# 744
Аз снощи имах тъпа болка в гърлото взех вит.и хапче за гърло,днес се усеща повече в ляво 😒почва се,май ме е заразила😬
Нас също не ни подмина този същия вирус. След детето 5 дни бях и аз с многоболезнено гърло и кашлица и сополи и си взех веднага антибиотик. Вече 14 дни по-късно, още кашлям и имам от време на време сополи. Таткото го изкара само с болезнено гърло и сополи.

# 745
Мен също ме поболва гърлото от вчера. А АБ го почнахме, защото взе да кашля повече Confused Бременна съм в 8-ми месец и се чудя какво да си взема за смучене... Тантум верде за пръскане май ще е, че знам, че може при бременност.

Май, ако си бяхме вкъщи, нямаше да се влоши толкова малката. Толкова хремава и кашляща не е била досега Sad

# 746

Аконит 30СН как се дава при малки деца? По 5 гр. на час или на 15мин. докато спадне Т.
Дава се на 4 часа по 3 гранулки, като се спазва интервала поне 15 мин преди и след без прием на вода и храна.

# 747
Мен също ме поболва гърлото от вчера. А АБ го почнахме, защото взе да кашля повече Confused Бременна съм в 8-ми месец и се чудя какво да си взема за смучене... Тантум верде за пръскане май ще е, че знам, че може при бременност.

Май, ако си бяхме вкъщи, нямаше да се влоши толкова малката. Толкова хремава и кашляща не е била досега Sad
За бременни прополки,лукчета 🙄

# 748

За бременни прополки,лукчета 🙄
Прополките за съжаление ги спряха от продажба. Бяха много добър вариант.
Тантум верде си е ок.

# 749
Барбалена, не го мисли какво щяло да е било вкъщи. Просто вируса е такъв. Моята не беше правила бронхит, но направи от същия вирус. При все, че на ден 1 на температурата я заведох и за кръвни и за преглед и црп-то беше 5.8, а левкоцитите - 8.5. По никакъв начин не се виждаше възможност да се влоши.
А иначе за бременните - кармолис (но виж този без алкохол), лукчета, тантум верде.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 14:14 от Димитрова_87

Общи условия

Активация на акаунт