Мъжът ми не помага вкъщи и с децата

• 15 150
  • 172
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не ми е тежало, радвала съм се, само като пример го дадох. Аз винаги съм се забавлявала и не съм бързала, търпение и любов, това е.
Да, обаче ако мъжО от вратата ти натяква как не е сготвено и какво си правила цял ден...
Ти или аз може да му нахлупим тенджерата на главата, но не всички са такива...
Що се отнася до чистенето, мисля, че повечето жени сами си го правят. Малко са мъжете, които държат всеки ден да е облизано вкъщи, нито бебето (поне в началото) има нужда от това.

# 136
Е то след 3 годишна възраст децата са порастнали, ами дотогава? Но факта е, че децата трябва да се гледат бавно, с разбиране и любов без нерви. Ама си пуснала пералнята за един час вместо за 5 мин. Е какво от това, детето бърза работа няма живота е пред него. И аз така, навремето чистих за 2-3 часа, защото детето решава че трябва то да чисти с прахосмукачка. Пък после то с парцала, е накрая аз мина да подсуша басейна. Ама вече като е на 6 само да му кажа, сега ще чистим, хваща и си пуска сам прахосмукачка. Докато аз подреждам. И никога не ми е тежало. Даже се радвам. Децата са едно огромно щастие, и въпреки че съм баща гледам да съм до тях, докато порастнат а не като станат големи да се осъзная че аз пропуснал най-ценното в този живот.

Пък моите са на 11 и 14 г. и макар на 2 год. възраст да не са чистили, мили и прали, сега незнайно как и чистят и подреждат и даже могат да си сготвят прости неща. Направо вундеркинди.

# 137
Аз такъв мъж изобщо няма как даже да се влюбя, смисъл такъв с подобни разбирания, че да ми стане мъж, че пък да ми прави подобни изречения. Моят мъж като върнеше от работа и първия въпрос винаги беше "какво има да се прави" и правеше каквото имаше. Или хващаше малкото и излизаха, а аз медитирах Joy
За чистенето съм съгласна. Ние чистим всички заедно в събота. Толкоз. Ако на някой нещо му се види мръсно през седмицата, да дерзае Sunglasses

# 138
Не става въпрос да е "изблизано" жилището, или да е сготвено или всичко да е под конец. Става въпрос за това как някой мъже не разбират трудното ежедневие на жената с дете/деца в къщи. Аз винаги съм бързал след работа да се прибера, защото знам че там ме чака едно човече което ще ми се усмихва и радва че ще го водя на разходка. Ама разни хора разни разбирания.

# 139
Мисля, че жените сами си го правим. Много пъти мъжете са възпитавани от майките си, че нещо е женска работа или че те не могат да го направят качествено. Примерно не чистят достатъчно усърдно и тн. Което ги демотивира и после става сложно.

Хем искаме мъже, които да се грижат за дома, хем синовете - на компютъра по цял ден, ама драма няма.

Сега да не вземе някоя да се обиди, нямам конкретно никоя потребителка.

Давам пример с моето семейство, в което израснах. Нашите са много големи консерви, майка ми домакиня е била мн години. Все ме караше да й помагам с готвене, чистене, пране дори на ръка, под бърсане на колене на 100 квадрата дом. Баща ми нищо не пипваше в нас, брат ми също. Ама брат ми замина след средното, заживя сам. Налагаше му се да си готви, пере, чисти, глади, защото носи униформа. Ти да видиш тоя мъж два метра как мете с лопатката и четката, как глади, как оправя! Всичко може, защото неволята учи. Ако не беше така, майка ми още щеше да му бърше задника. Сакън да не измие детето една чиния или да не пусне една пералня!

# 140
Божке, в тоя форум и бащите се бъгнаха. Жаби не, ама еднорози ми се разлетяха, докато чета.
Нямам нерви аз да върша каквато и да е работа с дете. Като съм на кеф и време бол, мога да правя обучителни курсове, но да ми се мотка и всяко нещо да е часове ... няма как да стане. Блазя ви за търпението.

# 141
Ето това е, мъжете/жените са отражание на семейството. При нас майка ми, винаги е гледала брат ми, и е забравяла всичко останало. Което може би ми е помогнало да израстна борбен. И какъв е резултата? Едните деца не станали от компютъра израстнали едни търтейчета....другите израстнали без толкова грижи, станали оправни. Затова се казва че децата, растат въпреки грижите на родителите...

# 142
Едните деца не станали от компютъра израстнали едни търтейчета....другите израстнали без толкова грижи, станали оправни. Затова се казва че децата, растат въпреки грижите на родителите...

Нещо по средата няма ли?

# 143
Едните деца не станали от компютъра израстнали едни търтейчета....другите израстнали без толкова грижи, станали оправни. Затова се казва че децата, растат въпреки грижите на родителите...

Нещо по средата няма ли?
Има но рядко. Деца на работещи майки, които не са се вманиачили в детето.

# 144
  • София /Абсурдистан
Никога не съм имала такъв проблем. Когато искам да пусна пералнята, слагам дрехите и толкова. Не е нужно, детето да ми помага, пък да ги вади и да се въргаля в тях, забрави. Има 150 други неща, в които да се въргаля и да си играе. По същия начин съм процедирала с чистенето и готвенето, а пазарът се правеше без деца, но с мъж. Така съм си спестила много нерви и тръшканици, а бебешки пубертет дори не знам, какво е. Обичам да съм ефективна, затова и майчинството не ми е тежало.
И аз бях така. Нямам нерви да се втелясвам в глупости и битовизми. И търпение нямам.
Мъжете искат да им е сготвено, да има какво да ядат като се приберат. Нещо, което се готви бързо и това е. И без пет степенни менюта ще се мине.  А дали е чисто и подредено, на малко от тях им прави впечатление.

# 145
Кои мъже? То по тая логика всеки може всичко да си иска. Друг е въпросът до каква степен е осъществимо и да не би случайно да зависи от нас осъществяването му или от феята на зъбките..

# 146
  • France
Мъжете искат да им е сготвено, да има какво да ядат като се приберат.
Ъъъъъ.... за пълнолетни индивиди ли става въпрос? Без физически или психически проблеми? Какъв е проблемът да си сготвят сами?

# 147
Аз пък се замислих.. ами ако жената е до по-късно на работа, как става номера с подобен екземпляр Thinking прибира се и няма никой и почва да се кара на хладилника и фурната, че не са самонапазарували и самонаготвили Joy Joy

# 148
Честно казано, да ме прощава Господ, но все повече си мисля, че трябваше да направя аборт 😔😔

Не аборт. Развод.

# 149
Честно казано, да ме прощава Господ, но все повече си мисля, че трябваше да направя аборт 😔😔

Сама си го избрала, и си го допуснала. Така че сега имаш 2 варианта, търпение....едва ли ще се промени....или развод.... От страх да му се случи второто, ако държи на тебе, може да се промени

Общи условия

Активация на акаунт