Мъжът ми не помага вкъщи и с децата

• 15 149
  • 172
  •   1
Отговори
# 150
Мисля, че жените сами си го правим. Много пъти мъжете са възпитавани от майките си, че нещо е женска работа или че те не могат да го направят качествено. Примерно не чистят достатъчно усърдно и тн. Което ги демотивира и после става сложно.

Хем искаме мъже, които да се грижат за дома, хем синовете - на компютъра по цял ден, ама драма няма.

Сега да не вземе някоя да се обиди, нямам конкретно никоя потребителка.

Давам пример с моето семейство, в което израснах. Нашите са много големи консерви, майка ми домакиня е била мн години. Все ме караше да й помагам с готвене, чистене, пране дори на ръка, под бърсане на колене на 100 квадрата дом. Баща ми нищо не пипваше в нас, брат ми също. Ама брат ми замина след средното, заживя сам. Налагаше му се да си готви, пере, чисти, глади, защото носи униформа. Ти да видиш тоя мъж два метра как мете с лопатката и четката, как глади, как оправя! Всичко може, защото неволята учи. Ако не беше така, майка ми още щеше да му бърше задника. Сакън да не измие детето една чиния или да не пусне една пералня!
Ох, не е много по темата, ама това за синовете и компютрите ме подсети за един виц:
-Миличък, хайде остави компютъра и ела да вечеряме
-Идвам, мамо!
-Аз не съм майка ти, аз съм жена ти!
-Божее, как минава това време.....

# 151
  • Great Britain
Уикенда са дни за почивка и релакс .Не се чисти,домакинства и прочие при нас.Само удоволствия.

# 152
  • София
Уикенда са дни за почивка и релакс .Не се чисти,домакинства и прочие при нас.Само удоволствия.
Е, особено през зимата как да започна да чистя след работа, като вече е тъмно? Сега някак повече ми идва музата, в 19 ч. още грее слънце.

На мен тази тема нещо не ми се връзва, т.е. подозирам пързалка или вдигане на трафик.
Като правопис и начин на изразяване не съответства на обстоятелствата. Или има неща, които не казва и които обясняват търпението й.
Жена, пишеща така, едва ли ще бъде такова мекотело и няма да се озъби на мъжа си. Като е видяла отношението с първото, защо й е било второ, и то породено? Да се поправи, ако първото е момиче?

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 12:12 от Cuckoo

# 153
  • Great Britain
Е, особено през зимата как да започна да чистя след работа, като вече е тъмно? Сега някак повече ми идва музата, в 19 ч. още грее слънце.

На мен тази тема нещо не ми се връзва, т.е. подозирам пързалка или вдигане на трафик.
Като правопис и начин на изразяване не съответства на обстоятелствата. Или има неща, които не казва и които обясняват търпението й.
Жена, пишеща така, едва ли ще бъде такова мекотело и няма да се озъби на мъжа си. Като е видяла отношението с първото, защо й е било второ, и то породено? Да се поправи, ако първото е момиче?
Аз работя за себе си,нямам шеф и имам време през седмицата.Това е моят частен случай.Ти не си длъжн а да правиш като мен.

# 154
Авторке, съжалявам, че ще го кажа директно - все едно аз съм го писала твоя текст, но той няма да се промени, ти няма да го промениш, а само ще страдаш и теглиш.
Такъв си го избрала, не си имала сила да вземеш определени решения в точния момент и сега ще търпиш последствията.

# 155
  • Сливен
Аз ако мога да се включа в темата, запознах се моята партньорка и жена която ме дари с прекрасни деца, тя имаше момиченце на годинка като се запознахме, заживяхме докато не забременя с близнаците ни, съответно моят тъст прикотка детенцето и да не ни пречело,с растенето на близнаците, ги храних, сменях памперси, ходих на разходки, в детската градина, като се разболееха имах възможност и ги вземах с моята служебна кола по обекти "ремонтирах багери"  не осъзнавах и след време разбрах, че жената която съм избрал е лежерна като тъщата ми, аз се прибирам след работа, разхождам децата, после се прибирам готвя, когато имам възможност пера и мия съдове, прахосмуча, но това не и пречи да си чопли телефона и не хае. След 13-годишна връзка осъзнах, че не съм търсел точно такъв избор, но поради факта че имаме деца, не бих разчупил това семейство, а аз за децата си бих направил всичко, не напразно логото и снимката ми е от една салфетка на децата ни направена преди вечеря. И интересното е, че повечето неща като труд в градината, да подредят масата до рязането на месо и зеленчуци за готвене, са научили от мен. Аз се примирих, и намирам време за всичко в живота си!

# 156
Е, щом първото дете е при тъста да не ви пречи, то ясно, какво повече да обясняваш.

# 157
  • София
Майка му кат е рекла тъй Wink

# 158
Оф, Лори, пак не си разбрала. Той, тъстът, е прикоткал детенцето. Героят и благоверната му хич не са искали да го дадат, но тъстът го е изтръгнал от ръцете им, като преди това им е опрял пистолет в челата.

# 159
  • Сливен
Оф, Лори, пак не си разбрала. Той, тъстът, е прикоткал детенцето. Героят и благоверната му хич не са искали да го дадат, но тъстът го е изтръгнал от ръцете им, като преди това им е опрял пистолет в челата.
Аз там нямах думата, защото жената до мен не се противеше, не виждам кое е смешното че чак с пистолет да ме принуждават!

# 160
  • София
Така е, майка му решава.
Още тогава е трябвало да ти светне, че не е читава.

# 161
Аз там нямах думата, защото жената до мен не се противеше, не виждам кое е смешното че чак с пистолет да ме принуждават!
И ние не виждаме кое е смешното. Но виждаме кое е трагичното - твоят избор на майка на децата ти.

# 162
  • Сливен
И ние не виждаме кое е смешното. Но виждаме кое е трагичното - твоят избор на майка на децата ти.
Така е, но аз свикнах, намирам време за всичко, просто дававм пример на други да си отварят очите, защото от 18 годишен искам да имам деца, но явно сбърках с избора на жена!

# 163
Не се тревожи излишно. Господ е събирач.

# 164
  • Варна
Майката решава, но това момиче от предишната ѝ връзка е сестра на собствените ти деца! Не е като да нямаш право на мнение. Ако се имаш за по-свестен от жена ти, можеше да ѝ кажеш някоя друга дума и да ѝ повлияеш на решението. Да кажеш, че няма да ти пречи това дете, няма да го делите от вашите, а не да се съгласяваш. Явно точно това си искал да стане.

Общи условия

Активация на акаунт