velichka060
Много добър сценарий!Абсолютно си права за всичко. Съвремието ни доказва защо, кой и как "дърпа" хилядите конци, които от своя страна повличат милиони /може и повече/. Трудно ще е отсега нататък на нашата Земя и започвам да се убеждавам в правотата на онези, които много преди нас са прозрели какво ни очаква... за жалост. Защото имаме деца, които един ден ще имат свои деца, но не се знае как ще живеят те. Човешкият живот е един миг от вечността и вместо да се цени като такъв - за онези "дърпащите" той няма никакво значение. Важни са парите и властта.
Лошото е, че истински ценното у хората някъде се губи и всеки си живее в някакъв свой собствен свят. Ще споделя само две нещица, които на фона на глобално случващото се са толкова незабележимо мънички, че дори споменаването им е може би излишно. Знаете, че чистя отвреме навреме горичката през която минавам /има направена циментова пътека/ от всевъзможни изхвърлени опаковки - хапвал някой вафличка или пил кафенце, но отпадъчето пуснал там където свършил. Бутилки, кутийки и каквото се сетите друго. Ще кажете - имала си бол време - събрала си ги. Така е, никой не ме кара, но е хубаво да е чистичко като минаваш. И друго правих този месец, което ми отне цялото свободно време за около седмица и малко отгоре. Пак ще кажа, никой не ме кара, но биваше тези които неминуемо ме виждаха как се трудя да отвоювам едно тротоарно пространство от превзелата го трева, поне да засвидетелстват интерес, а защо не и да помогнат - нали е за около блоковото пространство. Сега съм засяла някое и друго цветенце / едни купих, други ми дадоха от собствените си градинки/. Ако не тази година, надявам се догодина да имаме един малък цветен акцент, ако отново не бъде пространството засипано с нещо.
Отклоних се от темата, но ако променим малките неща, сякаш има надежда да променим и по-големите.