231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 303
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Веч и ние бихме отишли на Поморие Simple Smile

# 121
Проблемът е,че дори и да проверяват по българските пътища,ти като знаеш,че с 20- 50 лева под масата вече не подлежиш на санкция,каква ти е мотивацията да спазваш правила и ограничения! Това винаги ме е вбесявало!
Я някой да пробва да "почерпи" с 20 евро пътен полицай в Бавария,примерно... Joy

# 122
  • Am Dorf (BB)
Моя близка скоро беше в Швейцария на гости и се наложило да ходят до аптека, но около аптеката нямало паркоместа. Тя беше предложила на аварийки да спрат на втора линия и набързо да си свършат работата. Домакинята я беше отрязала, глобите били нечовешки, вече имали опит с превишена скорост или неправилно паркиране и не искала повече 😂
Аз в Бг не обичам да съм напът, особено по междуселски/-градски, прекалено екстремни ми едват изпълненията.

# 123
Бибит, единствено тези, които пътуват с МПС навън могат да бъдат хванати, защото проверяват талоните на колата и чух случаи, чв така ги карат да плащат.
А тези от КАТ вече са поскъпнали - с 50 едвам можвш да се измъкнеш. Искали стотачки.

# 124
  • Немция
Ние всяка година имаме приключения по българските пътища, когато тръгнем из страната от точка А до точка Б. Под приключения да се разбира свидетели на тежки катастрофи. Миналата година край Созопол за последно. Покрай тази катастрофа и ние изкарахме един допълнителен екшън по тъмно, защото трябваше да отбиваме по скапани отсечки и тръгнали без вода в колата, защото ни беше наблизо...
Добре, че всичко завърши добре. Hands Pray

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 09:40 от Бибит

# 125
Сега детския паспорт трябва да се удължава всяка година, аз точно след 11месеца пак снимки правих и пак такса се плаща.
Какъв е този детски паспорт, който се обновява всяка година?

# 126
  • Am Dorf (BB)
Дени, от 1 год паспортите за лица под 12 са с валидност 1год. Доста досадно 🙄

# 127
За немски ли говорите? Извадете им български, те все още са по 5 години. Тъкмо взех новия на сина - до 2027 г. му е давността.

# 128
Гледам,че на детето българският паспорт е за 5 години...Другото е просто гениално,особено във време на пандемия! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 129
На деца може да се извади лична карта. Тя важи 6 години. Аз доскоро не знаех, че в Германия не си длъжен да имаш лична карта, а можеш да си живееш със задграничния паспорт.

# 130
Bleu,
Можеш, ама при записване в някоя институция все трябва да си носиш Meldebescheinugung.

# 131
  • Немция
Дени, от 1 год паспортите за лица под 12 са с валидност 1год. Доста досадно 🙄
Това не го знаех.
Миналата година обновихме паспорта само на 12-годишния, получи паспорт като за възрастен човек вече.
На малкия е актуализиран 2019, важи до 2024. Дотогава и той ще е на 12 години.

# 132
  • Am Dorf (BB)
И ние 2019та изкарвахме за баткото, от тогава не сме пътували. Трябва да проверя дали издадените паспорти трябва да се актуализират или важи само за новоиздадените.
Иначе за бг паспорт - не съм изкарвала ЕГН на децата, нямат български документи. И аз не съм сменяла моите след сключването на брак и промяната на фамилията ми. Не съм наясно дали ще има глоби, но... Аз трябва ли да им изкарвам ЕГН и документи, ако таткото не е българин? Те с двойно гражданство ли са 🙄 Веч, Ася? Вие налЕ сте с немски половинки, дайте акъл.

# 133
Предстои ни издаване на нов паспорт на дъщерята ( на 11г. е до август) и от януари получих термин в консулството във Франкфурт чак за началото на август. Изтичащият ѝ паспорт е валиден до началото на юли. Няма да се учудя и ако има глоба за закъснението ...

# 134
  • Немция
И ние 2019та изкарвахме за баткото, от тогава не сме пътували. Трябва да проверя дали издадените паспорти трябва да се актуализират или важи само за новоиздадените.
Предполагам, че важи за новоиздадените.
Ние пътувахме сега, не е имало проблем.

Общи условия

Активация на акаунт