231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 336
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Добре е. Пък и в повече ще се сварят рибите .

# 166
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На нас северно и Балтийско море са ни далеч и не ми се рискува.
Аз също не обичам вятър и студ, особено комбиниран с влага.
То и в Норвегия природата е величествена, но не се и замислям за втора почивка там 🙄

Колкото и да са романтични Strandkörbe , предпочитам да ги гледам на снимка, отколкото да стоя на плажа в тях, защото ще ме отвее...

За тази година се чудя.
Италия беше добре миналата година, за тази търся още вдъхновение...

# 167
  • Немция
Дени, когато си напечен на 30 градуса, вода от 23 градуса си е напълно окей.
Но имахме рядък късмет, факт.

Имали сме южни дестинации с горещо време, но по-студена вода.

# 168
Бибит,
Явно сте имали късмет. Моите познати немци за други градуси и ветрове разправят. Аз лично съм за 30 градуса вън и 27 в морето. По-ниско ми е студено.

# 169
  • Немция
Аз пиша за нашия случай, а не за общия- споделям преживяно, оттам нататък всеки да си прави сметката.
Там, където бяхме, беше залив на Балтийско море , обърнат на изток, дори и силен вятър нямахме в този период. Бяхме с плажна палатка на плажа, закрепена с пясък в страничните джобове и не хвърчеше нанякъде.
Разбира се, че може да улучиш и много ветровито, дори вероятността за такова време е по-голяма.
Била съм и в други сезони по крайбрежието, Северно море е по-ветровито по принцип. На море така или иначе повече духа.

И аз предпочитам топло море с 25 -26 градуса, но 23 градуса си беше приятно, всички бяхме във водата.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 01:14 от Бибит

# 170
След първата ни среща с Италия сега, по великденските празници, смЕтаме да не е последната. Влюбих се безумно, хем сме видяли една минимална част от нея. Обмисляме за лятото децата да ни дойдат на гости и да се метнем пак натам. Живот и здраве!

# 171
А здрасти. Къде сте били...

# 172
О, Виена. Голямата ми любов. Живяхме там 2 пъти за по няколко месеца. Бих се върнала там винаги.

Ротердам е чуден град. Яко ни надуха, но си изкарахме днес фантастично. Имам хиляди снимки, ще отнеме дни да ги прегледам.

# 173
Soft, ако въпросът ти е към мен - на Gardasee бяхме.
Лимоне, Рива дел Гарда, Пескиера, Сирмионе. И Верона.

# 174
Soft, ако въпросът ти е към мен - на Gardasee бяхме.

Не, не знаех, че сте в нова тема. 😆
Италия е чудна за почивка.

# 175
Била съм на Северно море април и нямаше вятър, лятото като съм ходила ме продуха. Като цяло все си духа, а мен ме заболяват ушите от вятър, веднъж от такъв крайбрежен вятър се върнах сериозно схваната та се наложи физиотерапевт да ме оправя. Иначе има страхотни кътчета горе на север.
Bleu следващия път определено ще попитам дали децата фигурират с българско гражданство в системата при положение, че нямат такова.
Едно нещо винаги много ми е било интересно. Когато човек отиде в някоя държава, застои се там и започне да се оплаква от времето. А то примерно последния век (грубо казано) е било сравнително еднакво защото зависи от географссата ширина. Какво е виновна страната, че била студена, влажна, дъждовна...ако това му е важно на човек гледа друга географска ширина и се ориентира натам.

# 176
#Reina според мен идеята е, че винаги можеш да им изкараш ЕГН. Но това май доста пъти го обясниха. А по повод емиграцията - сигурна съм, че повечето от нас са си направили справка за климата и после по еднакви аргументи са пристигнали насам. Да не говорим за изнасящите се от Севеверна Африка и т.н. Там климата е просто непоносим в сравнение с тукашния .
В различни етапи и в различни ситуации в живота на хората има различни мотиви да отидат да живеят някъде. Но това също всички го знаем, така че предполагам че съм разбрала предното ти изказване неправилно и затова не съм ефективно информативна както винаги.
Оказа се че непредвидено ще  празнуваме Верликден по български. Една приятелка снощи се обади че е боядисала яйца и с въпроса сега какво ще правим . Ами сега се втурвам за салати , пресен лук и репички и за агнешко и утре  джамбурето е у нас. Защото няма само за няколко души да ходя на пазар и ето насъбраха се и други.  И идея си нямах допреди 22 часа снощи. Добре поне че напитки имам в изобилие.

# 177
Яйцата ги купих вчера, сега чакат в хладилника да ги боядисам.
В Италия бях влюбена много години. А дори не бях стъпвала там.
После, когато я посетих, благодарих, че не живея там.
Има много хубави места, но някои ми действат потискащо. Много странен обрат стана с езика. Толкова ми харесваше, а сега ми е почти безразличен.
За лятото още нямам избрана дестинация. Италия е в списъка с опциите. Ако можех, още сега- началото на май, бих заминала някъде на топло и чак края на октомври бих се върнала.

# 178
  • Германия
На мен пък климата тук ми харесва, не мога да се оплача, с малки изключения. От много време вече жегите не ми понасят и нямам нищо против температурите да не се качват над 25-26 градуса лятото, иначе не излизам от къщи и се крия на сянка. Зимата ми е идеална, при нас рядко вали сняг, рядко става и много студено

Италия е голямата ми любов, но въпреки това предпочитам 100 пъти да живея и работя в Германия отколкото там. Може би някой ден, на старини… може би не 🤷🏻♀

А тази седмица ми се случи нещо много хубаво - както се канех да напускам работа, да си търся нещо по-хубаво, във вторник ме изненадаха с много добро предложение за преместване в друг отдел и повишение на заплатата 🥳

А пък днес моят любим е рожденник и ще отпразнуваме подобаващо 🎂

# 179
Мен лятото тук ме устройва, стига да не стане дни наред над 35 градуса. Бих прекарвала зимата някъде на топло или по-скоро на слънчево. Сивотата и липсата на слънце октомври-ноември-декември-януари са ми ужасни. Пък като зафучат тези урагани комбинирани с дъжд...

Аз искам да ходя в Сицилия. Даже огледахме вариантите за стигане дотам. Решихме, че първо трябва да си купим каравана. Laughing

Вятърът по крайбрежието е много променлив, да. Ние ходим все на едно и също място и по едно и също време на френския океан и вятърът винаги е различен. Миналата година почти нямаше и беше супер (не и за парапланеристите, де).

TeoM83, два пъти честито! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт