231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 343
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
  • Germany
И аз съм от мрънкащите за времето тук, но не до степен да се преместя другаде само заради това. Липсва ми слънцето, въпреки че при нас не е чак толкова зле колкото в други части на Германия, но като цяло свикнах и просто се оплаквам регулярно.
Обичам Италия, но честно казано не знам дали бих могла да живея там. Толкова свикнах на тишината и спокойствието тук, че там се дразня на вечното им плямпане Simple Smile
Ние сме си букнали доста ваканции и само се моля да сме здрави за да ги осъществим.

# 181
Катерица да, в събота става боядисването. Ако не е било в четвъртъка. Иначе неделята не се работи.
Аз обаче май ще готвя в неделята , освен ако не се понапъна днес вечерта. Сега си намислям лесни рецепти, да не се мъча особено много. Синьо много гори караваната, не можете ли с колата ? Но пак си трябва поне 3 седмици със спиране.

# 182
До Сицилия е страшно много каране с кола. Много пъти сме били там, повечето в южната част.  Пак ни се ходи, този път мислим да е само в Палермо.

Климатът в Германия и мен горе-долу ме устройва, с една сериозна забележка. Няма лято. Две седмици луди жеги не са лято, но пък като няма море, за какво ти е лято. Северно и Балтийско въобще не ги признавам, ще ме извиняват тези дето не им било студено там. То даже няма усещане за море там.

Испания е моето място, но уви. Някой ден, може би.

# 183
bella-ciao, с колата трябва да резервираш нощувки насам-натам. С каравана си независим. То предполагам няма да е каравана точно, а по-скоро VW-Bus. Само дето едва ли ще стане тази година.

# 184
Някое курортно местенце, от което сте доволни, бихте ли споделили?
На море съм била в Сардиния, но не бих повторила. В Генуа също не бих искала пак да ходя.
Верона ми хареса, но там море няма.🙂

# 185
Кате, Сардиния защо не ти хареса? Може би и Сицилия няма да ти хареса. Няма усещане за цивилизация, съвсем друг е чарът. Палермо е по-различно.
Моите добри впечатления освен от хубаво море са силно зависими и от храната. А в Сицилия тя е божествена.

# 186
  • Немция
Тео, супер, двойно честито! Hug

В темата ми замириса на море, как ще издържа до лятото, не знам. Joy

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 09:32 от Бибит

# 187
Тео честито!
Bleu точно такъв бус загледах тук на едно семейство и съм очарована. Бяха си оставили задните седалки за двете малки деца, а отстрани бяха сложили един шкаф, имаше чекмеджета, едно въже което служи за окачване и по средата предполагам могат да спят децата. Едва ли е за повече от Ausflug, но много ми хареса.
За каравана и аз разглеждам пазара.

# 188
  • Германия
Ние заради къщата се отказахме от Wohnmobil за сега, за което ми е доста криво, но няма как да стане. Някога по-нататък, живот и здраве. Пусто, много са скъпи, под 20 хил няма нищо свястно, а хубавите отиват към 40хил и нагоре нагоре нагорееее 😅 Имахме планове да обикаляме Италия, Англия, Дания и Норвегия, Франция… ех, мечти 🫣

# 189
  • Am Dorf (BB)
Имам приятели, които си наемат кемпер, много са доволни. Ние също смятаме да опитаме, но искаме малката да порасне още малко и тогава. Може би другата година.
Аз в Германия съм виждала всякакво време, спрях да се впечатявам, гледам да си намирам занимавки и неща, които ми топлят душата при всякакви условия.
Италия и Испания ми допадат като турист, много са ми шумни нациите и не знам дали за момента мога да си представя да живея там. На старини или след някоя и друга година като станем несметно богати (🤣🤣🤣) ще си вземем един апартамент в Палма или една финка в околностите и ще си пием там пиенето докато си разнасям хубавите рокли и обувки. Така ги виждам аз нещата. 😂

# 190
Синьо мисля и с каравана се плаща паркинга за каравана и ако я включвате ? Не знам колко е . но може да не е толкова малко като се добави и наема на самия мобил и горивото.
А за бусчето ... аз откакто съм снабдена с едно такова мога само да ти кажа - първо си наеми и му зарди няколко пъти резервоара и после си помисли за купуване Simple Smile
Някой тук ли разправяше за случки в миксмаркта ? Ами аз днес взех някои неща от там и потърсих боя за яйца и всякакъв народ беше вътре, а на паркинга имаше немалко коли с украински регистрации.
Някой може ли да препоръча готов ванилов сос за дампфнудели ? Нещо, което няма да ми се налага да го бъркам, нормирам и пр.

# 191
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Teo , честито! Дано да се изпълнят очакванията!

Да споделя за караваната: това със свободата не е точно така, както си го представяте.
В Швеция и мисля Норвегия има Wildcampen , т.е навсякъде можеш да спреш и да пренощуваш, но само там. Навсякъде другаде трябва резервация за къмпинг.
Плаща се за паркомясто (палатка до караваната се плаща допълнително), на човек, плюс ток и за душ (последно плащахме по 0,20€ на минута).
Лятото в Италия хубавите къмпинги са пълни, освен, че са и скъпи. Е намира се тук-там нещо, но все с нещо се прави компромис: гледка, близост до морето, санитерните помещения или друго.
Трябва си пак планиране и стиковане.

Минивановете са голям хит, аз също исках.
С две деца е доста тесничко, при лошо време не ми се мисли...
Но те са за минималисти и хора, които се хранят навън (ресторанти). Аз не мога и не е опция за мен, аз трябва да си готвя, ерго трябва ми “кухня”.

# 192
Soft Click, има неща, които ми харесаха, но като цяло, не ми допадна атмосферата. Много шумни бяха хората, много амбулантни търговци, които изкачаха изневиделица и буквално ми бутаха нещо в ръцете. Мъчно ми беше за тях. Още са ми пред очите. Единият беше без зъби , с кървясали и размътени от слънцето очи... Исках да си взема нещо , за да го подпомогна.. но нямах кеш.
За да стигнем до Каляри, се возихме в междуградски автобус. Доста колоритно преживяване- претъпкано, трудно се дишаше; стана нещо при слизането/качването на единият от пътниците и всичко ексалира в шумно обсъждане, дори викане, създаде се невероятна суматоха . 
 А странното още беше,  че не намерихме ресторант, в който да има истинска италианска паста. Масово не разбираха ангийски, дори чай трудно си поръчвах.
Плажът/пясъкът беше осеян с едни морски бодилчета, които се залепяха на дрехите и на кърпите.
Все пак, островът е голям, може в друга част/кът  да е по- спокойно, чисто и хубаво.

# 193
Кате, това са все неща от местния колорит. В Сардиния доколкото знам се ходи за плаж и гмуркане. Има много подводни пещери. За пастата е странно, но съм чувала хора да казват, че и хубава пица не намерили. Има много капани за туристи и си трябва проучване.

# 194
Да, ние отидохме само за плаж.
Единият ден, когато бяхме уморени от водата, решихме да го посветим на опознаване историята на острова и неговата столица.. ...
Пица/рия не намерихме, да..... имаше много видове заведения със сандвичи, аламинути, помес и риба....другото- кафенета.

Общи условия

Активация на акаунт