231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 344
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
Преди да купим бус задължително ще проучим подробно. Мислехме първо да наемем и да видим дали и какво ни харесва. Таксите по къмпинги са ясни. Аз имах предвид, че на дълъг път можеш да спираш за нощувка някъде и не трябва да спиш по хотели (аз не обичам). Във Франция по къмпингите винаги е имало свободни места за каравани по времето, когато ние ходим. Главният ни проблем ще е липсата на хладилник (въпреки че на някои къмпинги дават под наем). И ние сме от готвещите, но само на паста не можем да караме. Идеята последно беше за дълги почивки пак да си наемаме бунгало, а в буса да спим само при по-кратки престои. Ще го мислим. Simple Smile

Чудя се да боядисвам ли изобщо яйцата или само да ги сваря Smile:
Скрит текст:

# 196
Blеu, твоите си имат нюанс, така че зависи какво ти се  иска и как ти харесва.
Ако имаш вдъхновение, може да пробваш след сваряване, направо с четка да ги изрисуваш.

Има много варианти, ето например:

Моите яйца са готови, тази година не ми се пукна нито едно Simple Smile

# 197
  • Немция
Синьо, за първи път виждам кокоши яйца в толкова нюанси. Особено синкавите са находка за мен. Nerd
Катерич, кокетни яйчица!

# 198
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, ние имаме хладилник. В минивана незнам дали ще има място. Малък е, но доста събира.
Съседите пътуват с джип. Имат и те хладилник и пречиствателна установка за вода. Те ходят по дивото в Швеция и ми казаха, че и от локви можели да пият с тази система. Те спят в палатка, не вътре в колата.

Също не трябва да подценяваш температурите: денем горещо, нощем студ (ние сега имахме нощна Т от 4-5 С, този път бяхме с отопление).

Пробвайте първо.
На мен ми харесва много повече от хотел, но ме дразни напр., че водата за къпане не е толкова гореща, колкото искам или ме дразни, ако местата за миене на съдове са малко и трябва да се чака. Или пък са далеч.
Също е тегаво като завали и се разкаля.

Също се е случвало да е доста шумно.

# 199
asyalein, данке, много ми е полезна информацията ти. Значи все пак събират нещо хладилниците. На мен много малки ми изглеждат.

Бибит, и аз не бях виждала на живо такива синкави яйца преди да започнем да купуваме от този хоф. Те гледат какви ли не пернати. Купували сме от тях яйца от патици, гъски, пуйки, нанду.
Ето колко различни яйца човек може да си набави за Великден Grinning: https://www.pnp.de/lokales/stadt-und-landkreis-passau/pocking-ba … necke-697205.html.

Честит празник!

# 200
Христос Воскресе, мили момичета и момчета. Бъдете здрави и благословени. Нека има мир навсякъде! Animal Hatching ChickFlowers Four Leaf CloverFlowers Sunflower

# 201
Христос воскресе! Дано да бъде здраве, мир и любов на Земята!
Да ви споделя очарованието си от новия български магазин в Хайделберг. Страхотен! Ние отидохме конкретно за козунаци, но имаше много голямо разнообразие. Хората са го направили с желание и полагат големи усилия, браво. Ще ходя с удоволствие да си вземам примерно българско вино, баница, кори за баница и т.н.

# 202
Воистина воскресе! Бъдете здрави!

# 203
Во Истина Воскресе!🙏
Здраве и закрила на всички!
Благодаря за чудесната информация за българския магазин. Дай Боже, им върви. 🙏   Да предлагат качествени неща с добър сервис. Това е много важно.
А аз вчера разбрах, че си имаме и българска църква в Щутгарт. 😀 Сградата е откупена, гледах по ТВ включване с отеца, който съобщи новината.

# 204
Воистина воскресе!

Ние с малката се прибрахме от почивката, зареди с положителни емоции и много слънце. Синът се завърна от спортния лагер и ми се струва някак пораснал и възмъжал. Много добре са си прекарали, дори са успели да се изкъпят в морето. Домът ни пак се напълни и макар на моменти да е доста шумно, е прекрасно. От утре пак работа и училище, няма как.

# 205
Воистина Воскресе!
 Аз успях да направя козунаци, добре изглеждат.

При нас е облачно и не ми е много празнично. А и глава ме боли.

Синьо, лятото взимаме два хладилника, единият само за зеленчуци, в другия напитки и твърди храни (мляко, сирене т.н) Но аз не мога всеки ден да пазарувам, децата се дразнят.
Но сега за 8дена, хладно време, един стигна, зеленчуците бяха извън него.

# 206
Ася, много ти е хубав козунака, с какао ли е?
И моите станаха супер, сложох им малко локум, че ми стоеше една кутия в кухнята и се вудех какво да я правя.
Ходихме сутринта до българска църква, запалихме свещички. После на едно изложение за стари коли, сега се излежаваме в къщи. Искаше ми се да се поразходим, то пък заваля.

# 207
Разкошен козунак!
Браво, Ася!!!
и при нас е много мокро, мрачно и неуютно..

Pipi_, в кой град е църквата?

# 208
Пипи, какао, захар, смлени ядки и белтък да не се разтича.
Със стафиди не го ядат, имам панетоне и двете деца не го искат.

# 209
  • Am Dorf (BB)
Во Истина Воскресе!🙏
Здраве и закрила на всички!
Благодаря за чудесната информация за българския магазин. Дай Боже, им върви. 🙏   Да предлагат качествени неща с добър сервис. Това е много важно.
А аз вчера разбрах, че си имаме и българска църква в Щутгарт. 😀 Сградата е откупена, гледах по ТВ включване с отеца, който съобщи новината.
Има, има. В бг заведение ходила ли си? Cafe Zuhause, мн е приятно, собственикът е българин, предлагат смесена кухня, ако се събере група за рд или празник могат изцяло да напаснат менюто. Ние в нашия концерн сме немалко българи и преди пандемията си организирахме срещи там ❤️ Там се събират хубави хора и мястото носи хубава енергия.

Христос Воскресе, бъдете здрави, смирени и изпълнени с надежда 🙏

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 20:12 от tan_nia

Общи условия

Активация на акаунт