231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 350
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
  • В страната на мечтите
Воистина воскресе! Да донесе мир!

Яйцата са дело на щерката (3г и половина), аз нарисувах само едно с маркер, че се спука и нямаше как да го топи в боята:

И моите козунаци:

# 211
tan_nia, знам го , разбира се,  Cafe Zuhause. Поръчвала съм от там погача, правят я разкошна.
А най- веселото беше, че колежка- немкиня ме заведе там за първи път. Много й харесало и искаше непременно да ме заведе.

life_is_love, дъхави и апетитни изглеждат козунаците ти! яйчицата са толкова весели, браво на дъщеричката ти!
Така и не се научих да правя козунаци.
Добре, че в пекарната до нас пекат вкусни и подобни на българските рецепти козунаци.

# 212
Изпаднала съм в размисъл къде да резервирам за последния уикенд на май, когато има някакъв празник и Brückentag. За четири дни не си струва да летим. Ако не измисля, отиваме пак в Антверпен. Или в Ротердам.

# 213
Воистина Воскресе! Да има мир и любов! Flowers Hibiscus
Моите козунаци станаха също много добри,по- сочни от друга година! Blush

# 214
Pipi_, в кой град е църквата?

В Мюнхен,  Катеричке.

# 215
Страхотни са козунаците. Аз не мога да направя толкова хубави козунаци. В същност нямам търпението каквито и да е козунаци да направя. Яйцата също са хубави, но за козунаците завид Simple Smile
Моето гости се радваше на 4 различни салати, ядки, маслини и напитки както и чай от топките които разцъфват.  Добре че си донесоха яйцата, сладкиша и агнешкото с ориз.

# 216
Да, за козунаците си трябва време, час за подготовка и замесване и още 3-4 часа за оформяне и печене са си необходими ( в зависимост от бройката). И време отдадено само на тях! Да не се мисли за друго Smirk, и са готови!

# 217
  • Немция
Зависи и от рецептата. Преди години пробвах 2 пъти едни козунаци, посветих им половин ден и ставаха на кютуци. Grin Временно се бях отказала да се занимавам с козунаци.
От 3 години насам правя гейския козунак(рецептатата от Гея Laughing, да не си помислите нещо друго) и става супер! (Нямам специални кухненски машини за теста)

Пипи, колко локум на колко количество тесто слагаш?

И наздраве следпразнично с Майски козел! Laughing

# 218
  • в сърцето на един мъж...
Бибит, радвам се, че рецептата се е оказала успешна Simple Smile
Аз тази година дето се вика нищо не направих, бях си при мама, децата боядисаха яйцата, пекарната смеси и приготви тестото, та козунака стана от само себе си Simple Smile Изкарахме го буквално по средата, ни за тукашния, ни за нашия...

# 219
Тъкмо се чудих какво да последва няколкото ми чаени дена и ето на . Идеята е супер. Нямам майски козел , но имам туборгче Simple Smile

# 220
За козунаците - при нас в работата много често носят за почерпка.  Винаги домашни и винаги много сочни и вкусни. Наскоро една колежка донесе козунак с плънка от ябълков мус, орехи и канела. И аз се влюбих и помолих за рецептата. Еми то вместо мляко е сметана, вместо мас е масло. Как няма да е вкусно. И ги бъркат в миксер, не месят на ръка. И понеже наскоро си купих поредната кухненска машина, този път с планетарен миксер, замесих и аз козунак. Стана разкошен и си го изядохме както никой друг път до сега.

# 221
Козунак с мас или олио никога не съм правила и не бих. Само с масло.

# 222
Класическите български рецепти за козунак и великденски сладки са с мас.

# 223
За моя козунак тази година смесих мас, олио и масло. Стана много добре.

# 224
  • Germany
Мама Ени, дай, моля рецептата. Ние правехме преди години един със сметана, но мъжа ми все го препичаше и ставаше сухичък. Таз годишният стана горе долу добре. Не ме бива мен в месенето. Не "усещам" тестото и все нещо не е както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт