231-ва пътуваща по Великден немска тема

• 24 371
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
  • в сърцето на един мъж...
Бибит, пак много издържа Simple Smile
Ох, каква буря има тук, така се святка и гърми, не е истина Sad Днес дъжда беше на облак, после пекна слънце, сега ще изкърти стените и прозорците Sad

# 346
Честно казано изобщо не ви разбирам в случая. Веднъж нещо е правилно, после не било правилно. Но е интересно да се видят мненията Simple Smile

# 347
Ще ги видим какво ще измислят с 9те еврови карти. Много обещават.
Ще ги пуснат на машините в края на месеца.
Туризмът ще е широко застъпен това лято из цяла Германия Smirk !

# 348
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тамън ще живне конзума 🙂
Дали само за Nahverkehr ще важи картата или и за Fern? Да знам кои музеи да гледам 🤣. Landesweit или Bundesweit?

Детето учило за инфлация, хиперинфлация и дефлация. Теоретично го е схванал, като му разказах какво е точно, не ми вярваше много.
Дано не се наложи да го преживее!

# 349
Хаха… и ние смятаме да си купим карти и да се повозим наоколо комбинирано с каране на колело. Като студенти правехме така със семестриалните карти.

# 350
Не включва Fernverkehr.

# 351
Мога ли до Gießen или Майнц?
Майнц ми е на 30км, Гийсен ми е по-далеч.

# 352
Хаха… и ние смятаме да си купим карти и да се повозим наоколо комбинирано с каране на колело. Като студенти правехме така със семестриалните карти.

Четох нещо по въпроса да не се взимат колела заради 9 евро билета. Не можело да се профитира чак толкова и не можело да заемат място всички щели да искат на влака. Не помня пожелание ли беше или факт. Може да се опитам да го намеря, май във велт беше или в тагес, не помня.
Ася май е бундес, но без бързи и ице. не съм 100% сигурна обаче

# 353
На мен и RE ми стига, има до Хайделберг и Манхайм...🤪

# 354
asyalein,

чакам официално писмо от компанията ми за транспорт, какво и как ще важи. Дотук са противоречиви новините. Първоначално пишеше, че картите ще важат за Tarifgebiet, който си избереш, сега пише нещо за bundesweit. Малко е прецакващо хората с абонамент да им важат само за избраните предварително тарифи от преди, а за другите да е bundesweit.
Ние вече имаме купени билети за Касел за юни и сега излиза, че сме прецакани, защото сме си купили Hessenticket за ден за 5 души, който ще ползваме двама и струва 36 евро, а ако картите са бундесвайт и 9 евро, направо сме надплатили. И май не можем да го върнем сега.Angry

# 355
За да не се чувстват прецакани хората с Банкарт например имаше до 30 Април много добра оферта за Банкарт за цяла година на нищожна цена. Много се бях навила да грабна такива за цялото фамилие, но се случи едно , друго и се отказах. Със сигурност ще предложат и други оферти. На нас колата ни е добре защото където и да отидем се захващаме да шетаме наоколо като сувалки и колата ни е доста добро средство. Основно за това се отказах. Иначе за кратки разходки по градове е идеално .
Кой се оплакваше че му умлегнали Грундщоер. Честито, увеличиха го за втори път тази година. Днес получихме второто писмо.

Синьо допълвам тук във Велт съм го мернала https://www.zdf.de/nachrichten/panorama/bahn-9-euro-ticket-fahrg … 0gebucht%20werden.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 11:41 от bella-ciao

# 356
Не ми разбра проблема, но нищо.

# 357
Дени, сподели като те аншрайбнат.

В Касел на разходка ли ще ходите или има нещо интересно?

# 358
Отиваме заради Wilhelmshöhe и по специално заради изкуствения водопад, който го пускат там в неделя и по празници. Ще преспим 1 нощ и ще видим, какво има друго за гледане в града. Още преди короната имах планове, но заради липсата на сигурност с хотелите  и локдауните чакахме досега. За първия ден сме си взели билети за ICE за по-бързо, но за втория решихме да я караме с RE от централната гара.

# 359
Ние няма да качваме колелета в час пик все пак.  В RE-тата има достатъчно място.

Общи условия

Активация на акаунт