НОЕМВРИйска мама 2 в 1 = неочаквано добра комбинация!

• 13 735
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте момичета!

Днес има един много хубав празник - ДЕНЯТ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО!!! ПОЖЕЛАВАМ НА ВАС И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ, ЛЮБОВ И МНОГО ДЕЧИЦА!!! [/color] newsm51 newsm51 newsm51

ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ НА ДВЕТЕ ВАРНЕНСКИ МАМИ МИНА И ВЕНИ!!! МНОГО ДА ГИ РАДВАТ, А ТЕ БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ!!! smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51

Мерелин  newsm59  bigdance2 nbirthday. Всичко най-най-най!!!

# 76
Здравейте храбри ноемврийски мамчета!!!
МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОЗДРАВЛЕНИЯТА!!!!
Не може да си представите колко добре се почувствахме с татенцето като ги видяхме... ИСКАМ И АЗ ДА ПОЗДРАВЯ ВСИчКИ, КОИТО ИЗПУСНАХ, СТРАХОТНИ СТЕЕЕЕ!!!!

и аз сложих 3 снимки на нашия Малък Джедай в албума!!! http://snimka.bg/album.php?album_id=70409&photo=124  Heart Eyes

Ние днес ставаме на 5 дни и за първа нощ не събудихме мама с плач за нещо...

Не знам как е при вас, но моя хубавец мнооого цоцка и мноооого спи, като през деня бих казала че спи като пънче, а през нощта- малко по нервно и със сумтене. пъшкане и подскоци.  Mr. Green

За кърменето- момичета- НЕ ОСТАВЯЙТЕ БЕБОЦИТЕ ДА СЕ ЛИГАВЯТ СЪС ЗЪРНОТО КАТО С БИБЕРОН!!!! С това само неприятности и за двама ви ще има. Аз бидейки на курс по кърмене тука- единственото нещо, което запомних от курса и което ми беше от супер голяма полза е техниката на засмукване:

Със зърното се дразни бебето по горната и долната устничка и в момента, в който то отвори ШИРОКО уста (като рибка) го притискате бързо към гърдата, като целта е да захапе почти цялата ареола... ако захапе само зърното- по добре веднага повторете процедурата.
По тоя начин (с голямото налапване) дори и със наранени зърна може да се кърми спокойно...
За да е комфортно и на двама ви- не трябва да подавате гърдата на бебето, а да притискате бебето към гърдата. И ползвайте възглавници да подпирате себе си или детето докато се кърмите- много помага за позиционирането...

...
Сори- почнах да давам съвети без да ми ги искат, но просто много горда бях как като ми донесоха бебко за първи път след операцията и той веднага захапа както трябва... е то си е инстинкт де...

МИНА И ВЕНИ!!!! чЕСТИТИ МАЛКИ СЛЪНчИЦА!!!!!!! МНОГО РАДОСТ ДА ИМАТЕ ЗАНАПРЕД С ТЯХ И ДА СТЕ ЗДРАВИ ВСИчКИ!!!!

# 77
Честито юначе и на мама Вени! Много да слушка, спинка и папка!

Мерелин, честит рожден ден! Да си жива и здрава, и много щастлива!

# 78
  • София
Знаех си аз за тези "болки в кръста на Мина"  rotfImbo Дано и раждането и е минало леко и да се възстановява бързичко. Честито бебче и на Вени , нека им растат живи и здрави и много радост да им носят !  newsm51Браво варненски мами- народихте ни зетьове по морето....даммм smile3508

# 79
4ЕСТИТО НА МИНА И НА ВЕНИ.НЕКА СЛАДУРКОВЦИТЕ ВИ ДА ВИ РАДВАТ МНОГО И ДА ВИ НОСЯТ САМО УСМИВКИ.   bouquet

4ЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО.МНОГО ОБИ4 ДА ОГРЯВА ДОМОВЕТЕ ВИ   bouquet

Сега пак надникнах да погледам снимките на ва6ите съкрови6та....толкова са красиви вси4ки  Hug
Аз сно6ти за малко да се запътя към болницата,но за съжаление пак ми се размина.По4на да ме наболява кръста и да ми втвърдява корема,но само в горната си 4аст....кой знае дали бяха контракции....ама едни такива нереголирани бяха  ooooh!
Тук докито ми даде съвет ако имам съмнения дали контракциите са от тези истинските да стоя под ду6а или във ваната с топла вода около 30 минути и ако не от6умят зна4и да тръгваме към сре6тата с бебо....моите оба4е след като добре се накиснах под ду6а из4езнаха и се наспах блаженно цяла но6т  #Cussing out
А днес с майка ходихме на езерото да се разхождаме....доста повъряхме,4е и един голяяям баир изка4их,ама ей го на,ни6то ми няма пак  #Crazy
Дано бебка скоро излезе,4е много искам за Коледа да е ве4е голямо моми4енце  Laughing

Цунки и лек ден на вси4ки мами и на тези в о4акване като мен   bouquet

# 80
  ЧЕСТИТИ СИНОВЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ МАМИ ОТ ВАРНЕНСКИЯ ОТБОР!ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И СИЛНИ!Вие понеже се притеснявахте,че последната няма кой да я посещава в болницата и решихте да раждате двете заедно Grinning
   Аз също слагам Дактарин на залъгалката за гъбичките.Един ден спрях опитите да кърмя,няма кървави нишки в акото,вчера започнах,пак се появиха.И понеже нямам външни разранявания реших,че тази кръв е от мои вътрешни капиляри на гърдите.Обадих се на лекарката ни и тя каза да спирам с опитите си,явно нямам кърма и да си я храня с АМ.А бях такъв ентусиаст,май наистина ще се откажа.
   benighted,ако продължаваш така да разхищаваш кърма,вземам те в Търново да цоцка и София.  Wink
   За коликите - малката няма още,а батко й огласяше блока,та може да има нещо вярно в това за момиченцата.
   Честит рожден ден на Мерелин!
   Честит ви празник на християнското семейство.Пригответе нещо хубаво за вечеря и бутилка вино,защото тази година празника е двоен-семействата ни се увеличиха!Съхранете любовта във вашия дом завинаги!

# 81
Честита радост на мама Вени!!!  newsm51 Да е жив и здрав Дарин, да расте здрав и щастлив за радост на мама, татко и цялата фамилия!  baloni

# 82
Честити бебчовци на варненските мами Simple SmileЧРД НА МЕРЕЛИН !!!

Имам малко време, да разкажа и аз за раждането (докато татито храни Сашето с шишето) Simple Smile

Вечерта на 12.11 имах болки - като менструални, обаче си легнах и заспах. През нощта пак ме наболяваше от време на време, а на сутринта - нищо. Трябваше да отида на запис на тонове на 13.11 между 12 и 14ч., ама се подмотавах - да си догледам сериала.. и стигнахме на прегледа към 13.00-13.15 някъде. Докато изчакам да ме включат на записа мина още време, ама грам болка не усещам. И тоновете излязоха ОК, а док ме пита - ее, айде, няма ли да раждаш вече ХАХА, а аз - ми не знам Simple Smile. И реши тя все пак да ме прегледа ииииии... 6 см. разкритие. Мони отде да ми вземе багажа, през това време ми правиха клизма, попълвахме някакви 1000 вида документа, които аз така и не разбрах за какво са, толкова се бях ошашавила.. И след това ме заведоха в родилна направо, предродилната зала я изпуснах Simple Smile  Там вече имах 8 см. разкритие, (това става към 3ч. - 3 и нещо) и ми казаха че е късно за упойка Sad Та и нея изпуснах.. Към 16.00 ч. ми спукаха мехура и към 16.30-17.00 се започнаха едни болки, едно чудо... Телефона ми остана на другото легло в родилната, не можех да се обадя на Мони да му кажа да дойде, а пък и не можех и да говоря изобщо. Питах малко по-рано една докторка кога да го викаме и тя каза- ами от теб зависи, когато кажеш ... и аз все си викам айде още малко.. обаче болките вече бяха станали ужасни и не ми беше хич до него. И след няколко неуспешни напъна (нищо че знаех как трябва да се напъва от у-щето) и няколко успешни - накрая им хванах цаката Simple Smile - Сашето се роди в 18.10ч. А от 17.55 ми започнаха напъните. После малко шев и кройка.. нямам разкъсвания нито външни, нито вътрешни, но още ме болят шевовете от епизиотомията. И това е Simple Smile
С 2 думи - бих повторила, но ако може все пак с упойка, няма да е никак зле:)

# 83
  • София
Мацки сега гледах І-та стр. Ами много момичета не са влизали напоследък и се чудя родили ли са или нямат желание да пишат, особено тези с по-ранни термини като Били, Мари_яна, Sbruny. baby24 и др.  newsm78

По този повод Софи останахме само с теб с термин 24 ноем., а бяхме доста в началоот Thinking Чудя се защо трябва да те вкарват в болница. На мен в Шейново ми казцаха, че от 24 ноем. започвам да ходя всеки ден на запис на тонове и ако всичко е нормално ще ме приемат в болница чак след 7 дни и тогава ще предизвикват раждане Mr. Green Много се надявам да родя преди това и досега чистих яко у нас пък да видим.

П.С. Ей Жени твойто раждане ми харесва. Без болки 6 см. #CrazyДай боже всекиму Hug

И едно тъпо въпросче - Отслабнахте ли вече?

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 16:24 от sdsm-moni

# 84
благодаря ви момичета за пожеланията-черпя ви ,макар и виртуално да си подсладим деня-днес е прекрасен празник и ви честитя на всички,защото тази година наистина станахме пълноценни семейства-само разбиателство и любов в къщи Hug
честито и на двете мами родили на този хуав ден-да са им живи и здрави мъниците Heart Eyes
форума поне при мен се отваря ужасно и само ми забива-дано сега поне успея да публикувам Crazy

опаа-успях и сега нали съм хитра ще си редактирам тук да не ми изчезне пак))))
Жени,що таткото храни с шише ,нали кърмеше(((
Мони,миличка-ти май верно ще си откараш до 1. декември-напъвай се повече де-че изтърва скопионската зодия
никой не ми отговори на въпроса-да цедя ли след всяко хранене???
много ви цункам всички-и много ми липсват срещите ни

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 16:26 от МЕРЕЛИН

# 85
  ЧЕСТИТ ЮНАК НА ВЕНИ-ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ,ДА СЛУША И ПЪЛНИ ПАМПИТЕ newsm51 newsm44
  Много се радвам Grinning,още малко ни остава и на нас Peace
  Аз си направих една дъъълга разходка,ще видим дали ще има "последствия" Wink-а аз се чувствам като в 7 месец,нищо не ме боли,никакви контракции,било то и безболезнени ConfusedРеших да кажа на доктора,че не искам да постъпвам по-рано в болницата,ще отида в четвъртък на редовен преглед,но няма да остана Cry-току-виж съм откарала и седмица там,а знаете каква е обстановката Confused,по-спокойна ще се чувствам вкъщи.Май иска по-скоро да се отърве от една бременна пациентка Mr. GreenАз така и не разбрах  защо иска да постъпя по-рано Thinking,каза ми,че ще ме изчака 1-2 дни след 24.11 и тогава ще предизвика раждане дори и без разкритие ShockedНо....ще видим,ще докладвам пак ConfusedПритеснявам се,не зная кое е правилно и кое не,абе... ooooh!
    newsm59МЕРЕЛИН-МНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ,КЪСМЕТ,ЛЮБОВ И ВСИЧКО НАЙ-НАЙ Hug Hug Hug

# 86
  • София
Бъди спокойна Sophi , довери се на лекаря си и не се притеснявай за нищо. В крайна сметка имаш още 3 дни до термина и току виж бебсъна ти се активизира и реши да се появи на бял свят доброволно Simple Smile А дори и да не се случи- няма нищо лошо да предизвикате раждането- бебето е доносено и готово, просто ще си спестиш още чакане и нерви....А, иначе разбирам нетърпението ти, и аз се чувствам като в 7-ми месец и много ми тежи вече да чета за колики, безсъние Joy , да прехвърлям час по час албума с бебчетата , а моето да не дава никакви индикации че имам намерение да се мести от корема ми в в легълцето, което го чака толкова отдавна....
Забравих да си призная че вчера изнудих таткото и прибягнахме даже до секс за да го "вадим" това бебе luvbed Ефекта беше само ОГРОМНО разочарование smile3532 с тази анатомия на хипопотам, никак не ми беше до сексуване....и като си представя гледката отстрани- напушваше ме смях и изживяването беше доста далеч от еротично! smile3532

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 16:58 от grig

# 87
  • София
Да се присъединя към клуба на чакащите Mr. Green

Първо - честито на варненските мами - голяма банда станахте!!! Да сте живи и здрави всички морски мами и бебоци  bouquet

Честит Рожден Ден на Мерелин  bouquet

От мен - нищо ново, тоновете са добре, бебчо малко се е смъкнал още, ама признаци - йок! Док реши да ми спести бъркането, рече, че в болницата няма да ми се размине през два часа и сега нямало смисъл.

Софи, изчакай, ако можеш, и на мен ми казаха, че е нормално да се изчака 7 дни след термина и тогава да те взимат в болница, защо да се стресираш предварително... Друго си е да си чакаш вкъщи на спокойствие.

И мен ме хвана вече яко съклета, чудя се какво да правя да тръгне най-после, че не ми се чака до понеделник, че после и системи Sick

Айде, леко и безпроблемно и скорошно на всички 2 в 1, а на останалите - колкото може повече сън Peace

# 88
  • София

Мони,миличка-ти май верно ще си откараш до 1. декември-напъвай се повече де-че изтърва скопионската зодия

много ви цункам всички-и много ми липсват срещите ни

Мерелин и ти като мъжът ми и той милият "Хайде де напъни се малко и той сигурно ще тръгне" Mr. Green Ако така ставаше досега да съм родила Joy А иначе и на мен много ми липсват нашите срещички. Е-е-е много готино беше - лекцийка, а след това похапване, разходки...Но нищо скоро ще се разхождаме с бебчетата.

Апропо от кога започват стрелците?

# 89
  Мони,май от утре започва Стрелец-а newsm78,въпреки че според някои е от 23.11,утре е границата LaughingИмам един приятел,който утре има рожден ден и преди време го майтапех,че ако родя на неговата дата,ще купува количка на бебето Laughing-утре сигурно ще тръпне в очакване,но както е тръгнало,може и на почерпката да отида Mr. Green
   Grig,ти ме разсмя с този поглед отстрани при "метода" за предизвикване на бебчо LaughingАз досега направих няколко курса до магазина и пазара-пазарувам какво ли не,а продавачката ме гледа ужасено и се вайка как ще нося торбите,а аз-ако има едно лесно,чувал с картофи ще помъкна,само и само да помогна на мързеливата ми бебешора да се смъкне LaughingПреди малко усетих леко подобие на предменструална болка и се ослушвам дали няма да се усили-представяте ли си докъде стигнах Crazy
   Добре,че имам съпричастни дружки-Мони,Григ,София Peace

Общи условия

Активация на акаунт