Струва ли си работата на морето?

• 13 930
  • 210
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Как като взимаш 700, даваш 150 за сметки и оставаш с 550 , успяваш да спестиш 500?

И в туризма не знам как може да не ти се налага да работиш с чужденци и въобще във всяка една сфера с прилично заплащане също.

Съвет на 23 годишно момиче да си крета както до сега и да не си излиза от зоната н комфорт не бих дала никога.
За магазина на морето иначе и аз не виждам смисъл да се занимава, но че промяна трябва е факт.

# 46
Бъзикаш се Grinning

Това в кой университет е да запиша и аз още едно висше?

ВУАРР 😅
Това ми прилича на някакъв измислен университет, доколкото разбирам е електронен, каквото и да значи това. От това, което пишеш ми изглежда като да ви прибират парите срещу смехотворно "обучение". Колко плащаш семестриална такса?

# 47
Да, след сезона ще е безработна.
Авторке, какво работиш? Защо не потърсиш целогодишна, но по-платена работа в твоя град?

В хранителен магазин съм. Града ни е малък, има 4 туристически агенции,които не търсят хора за работа. Относно хотелите- повече затвориха, заради пандемията, просто фалираха.
Бъзикаш се Grinning

Това в кой университет е да запиша и аз още едно висше?

ВУАРР 😅
Това ми прилича на някакъв измислен университет, доколкото разбирам е електронен, каквото и да значи това. От това, което пишеш ми изглежда като да ви прибират парите срещу смехотворно "обучение". Колко плащаш семестриална такса?

Да,вече е електронен,плаща се и за сайта “през който ни обучават”. Да,всичко май е постановка.
600+75 за сайта, но от миналата година таксата е 700.

# 48
Аз бих пробвала на твое място на морето. Със спестените пари ще имаш за 2 наема във Варна или Пловдив, там където искаш да отидеш. Ще си намериш работа и така. Късмет! ❤️

# 49
  • Варна
Да, след сезона ще е безработна.
Авторке, какво работиш? Защо не потърсиш целогодишна, но по-платена работа в твоя град?

За целогодишни хотели да сте чували случайно??

Мисля че вече стана ясно, че я насочихме към постоянна работа. Не е малка да ходи да бачка само лятната ваканция.

Не съм го чувала и аз този университет, но специално в сферата на туризма никой няма да ѝ гледа кетапа, а опита, уменията и езиците. Така че да започва работа и езиков курс веднага. Не знам къде е бляла досега, но не е късно да се амбицира и да се развие.

След като събере малко пари, стаж и научи език, може да запише нещо в Колежа по туризъм  във Варна примерно. Ще ѝ е от полза за по-висока позиция. А и за самочувствие.

# 50
След като в момента работиш в хранителен магазин дали би имало как да смениш работата в твоя град, като сервитьорка можеш да започнеш примерно - ще има и бакшиши и ще успееш да спестиш малко повече. През това време е хубаво добре да си помислиш за какво аджеба ги събираш тези пари, какво искаш да работиш, дали имаш интерес към някакви допълнителни обучения и прочее.

Не че не може или има нещо лошо да се преместиш в друг град и там да си сервитьорка, продавачка или рецепционистка, но за всяко едно от тея можеше да си спестиш семестриалните такси.

# 51
Благодаря на всички на съветите и насоките. Не, не съм “бляла” до сега,а не съм се записвала да уча език,защото не мислех, че ще се занимавам с туризъм изобщо. Записах го преди 4 години,защото останах в моя град и не ми хареса друга специалност и за да не съм капо на майтапа записах туризъм, защото бях в такава паралелка в гимназията.
Е, дето се вика - няма нищо случайно.  Може и да работя тази професия някога, знае ли човек.
Вече имам идея за второ висше,което наистина мисля да работя и доста ме влече, но за да се реализира ми трябват средства и време.
Надявам се всичко да се нареди в най-скоро време.

# 52
  • София
С какво ти се занимава?

# 53
С какво ти се занимава?

Деца в предучилищна група. 
Искам да запиша за детски педагог и да си намеря работа в детска градина.

# 54
С какво ти се занимава?

Деца в предучилищна група. 
Искам да запиша за детски педагог и да си намеря работа в детска градина.
Това е  добра идея, ако обичаш деца, а и работата е сигурна. Успех!

# 55
  • Варна
От 18 зо 23 какво си работила щом не си бляла?

Педагогика масово записват в Шумен, задочно. През това време можеш да работиш на практика всичко и навсякъде. Но без език трудно ще минеш 1000 лв заплата. Супер тъпо е да си мислиш, че езици трябват само в туризма.

# 56
Всъщност и като детска учителка в училище може да изкарва наистина добри пари. Много добре съм наясно какви са заплатите на учителите, та дори и в провинциалните градове. Добре е да имаш търпение и подход към децата и желание да се занимаваш с тях.

# 57
Авторке, извинявай, но твоите родители не ти ли помагат?
Аз бих заминала по морето, имам дълги години стаж там, много хубави години бяха.

# 58
Език трябва и да не си в туризма. Ценно и важно умение е.

Ако си решила да се занимаваш с педагогика и харесваш общуването с деца, има доста развитие и е хубава професия.

Според мен стоенето в твоя град и работата ти към момента не са удовлетворяващи за млад човек.

Помисли дали не искаш да заживееш в по-голям град и да опиташ нови неща.

Ако искаш да се изнесеш от вашите, напускай магазина, хвани се сервитьорка на морето, изкарай пари и си финансирай наемането на квартира и преместването. Можеш да учиш задочно педагогика и да работиш паралелно.

Просто направи някакъв план. Реши с какво искаш да се занимаваш.

# 59
  • Down south
Английският вече е като българския, никой не го брои за чужд език. Записвай да учиш поне още един език спешно на интензивен курс, че доста си позакъсняла.
Наистина ли никой не брои  английски за чужд език. Какви езици се котират? Немски, френски, испански?
Признавам, че не съм запозната.

Общи условия

Активация на акаунт