Евровизия (Тема 28) Торино

• 24 140
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Впрочем, май за пръв път се случва песен, която дори не е спечелила националния финал в страната си да победи в Евровизия(изключвам вътрешните селекции).

# 556
Хм, а как тогава са я избрали за Евровизия???

# 557
Браво на Молдова, Великобритания, Испания, Сърбия, Швеция и останалите държави, останали извън топ 1.
Съжалявам за Германия и Франция. И двете заслужаваха много повече.

Украйна - харесва ми песента. В нормална година щеше да завърши на 4-10 място.

Победителят във Видбир 2022 беше Алина Паш, която беше дисквалифицирана/се отказа сама (не си спомням) защото я бяха обвинили в русофилия. Ходила в Крим от руската граница, което е нелегално в Украйна.

# 558

Нали отстраниха предишната си песен, която всъщност спечели техния финал.

# 559
Ами държави като Чехия? С по 2-5 точки? Обидно малко е. Германия и Франция също с много малко точки (макар да не ми хареса Франция изобщо)...
Levista, не знам. Тази година не съм се интересувала особено от такива детайли...Още по-голяма пародия значи.

# 560
Levista, дай малко подробности, моля.

# 561
Levista, дай малко подробности, моля.

Предишната им песен(която за мен си звучеше по - хубаво, но все тая), беше махната, защото изпълнителката Алина Паш при някакво пътуване е влязла в Украйна от Русия.

# 562
Мен ме изненадаха точките за Великобритания от зрителския вот. Очаквах да са повече, но честно казано като видях точките на Украйна и бях почти сигурна, че вече са победители.
Аз тази година нямах изявен фаворит. Харесах Португалия, Армения, Украйна и още няколко, но никой не ме грабна чак толкова, че да му стискам силно палци.
Тази Евровизия според мен беше доста слаба. А може би и се разочаровах, че ние не сме на финал /макар да не харесвам песента ни/. Дано догодина направим по-добър избор. 🙂

# 563
Български вот

Жури
Гърция (12 т.)
Великобритания (10 т.)
Испания (8 т.)
Швейцария (7 т.)
Белгия (6 т.)
Армения (5 т.)
Португалия (4 т.)
Азербайджан (3 т.)
Норвегия (2 т.)
Италия (1 т.)

Зрителски вот
Украйна (12 т.)
Сърбия (10 т.)
Испания (8 т.)
Молдова (7 т.)
Гърция (6 т.)
Армения (5 т.)
Румъния (4 т.)
Великобритания (3 т.)
Италия (2 т.)
Норвегия (1 т.)

# 564
  • София
На мен фаворит ми беше украинската песен точно, но смятам, че ще загубят повече от победата си.

# 565
Както се шумеше, че ще заменят IMP с Кристиян Костов, добре че не го направиха. Щеше да има пак глупости и наказателен вот, заради връзката му с Русия, че и освирквания.

# 566
Песента на Великобритания си беше победител.
За мен Сам заслужаваше победата или Швеция. Но пък може би Великобритания ще домакинства.

# 567
...смятам, че ще загубят повече от победата си.
И аз така смятам...
Levista, аз пък не мисля, че щеше да има наказателен вот за Кристиан. Да не забравяме как за един ден се качихме в горната част на класирането за победител при букмейкърите, само като имаше слухове, че може да сменят песента на IMP и Кристиан да се върне в конкурса...😉
Мисля, че за Украйна, освен многото украинци в Европа, гласове са дали и от руското население в Европа- като знак на съпричастност с братски народ и несъгласие с войната...Все пак, доста руснаци също са ощетени от тази война.

# 568
Лично аз много се учудвам от коментарите тук (прочетох само последните няколко страници). На мен много ми харесва украинската песен и няма абсолютно нищо общо с войната. Винаги съм предпочитала песните, изпълнени на родния език на певеца (не че само това е определящо разбира се), както и елементи от фолклорната музика на дадената държава. Да им е честита победата, според мен е заслужена. Испанската чалга пък на трето място. Всеки с вкуса си.
Испанската чалга меко казано отвратителна, пък толкова харесвана у нас. СлучаЕност ?

# 569
...смятам, че ще загубят повече от победата си.
И аз така смятам...
Levista, аз пък не мисля, че щеше да има наказателен вот за Кристиан. Да не забравяме как за един ден се качихме в горната част на класирането за победител при букмейкърите, само като имаше слухове, че може да сменят песента на IMP и Кристиан да се върне в конкурса...😉
Мисля, че за Украйна, освен многото украинци в Европа, гласове са дали и от руското население в Европа- като знак на съпричастност с братски народ и несъгласие с войната...Все пак, доста руснаци също са ощетени от тази война.
Да, и аз това си мислех, че украинците в Европа ще гласуват, както и руснаците и всички други солидарни с Украйна.

Общи условия

Активация на акаунт