Бъдещето, как си го представяте?

• 10 458
  • 227
  •   1
Отговори
# 150
Джендър идеологията, както и антирасизма не са мода, закони са. Основателно е хората да се тревожат, защото в един момент нямаш право да кажеш на дъщеря ти "момиченце", има си служби, на които да се оплаче. "Родител едно" и "родител две" ми се струва извращение, по -голямо от всичко, което древните гърци и римляни са направили някога.
Банките по цял свят ги хакват редовно, за преките клиенти няма щети, само блокиран достъп до парите им за ден два.
Антирасизмът си е много на място.
За джендъризма, темата е обширна и е ясно, че има аспекти, които притесняват едни или други групи от хора. Не разбирам, обаче, кое те притеснява в "родител 1" и "родител 2". Има го в бланките на администрацията у нас още от комунистическо време, нещо подобно на "декларатор 1" и "декларатор 2", но явно тогава на никой не му е правело впечатление. Има го и в договорите за ЧДГ, за ЧУ, ако някой се вглежда толкова. Бланката е джендърска пропаганда, така ли?
Кой закон в Европа забранява да наречеш детето си от женски пол "момиченце"?

# 151
Пълнолетните хора имат право да изберат пола си. В този смисъл, ако дъщерята реши да е мъжко, се води обида и нарушение на правата му.  Засега непълнолетните нямат такива права, но, според мен, е въпрос на време. Все повече организации защитават правата на децата и печелят дела по темата.
 Притеснява ме номерирането на родителите, защото очаквам да се разрасне до безумия, очаквам мама да застане редом до негър в списъка на забранените думички. Дано греша, де.

# 152
Е то по тая логика току виж почнат и да се обиждат кой е номер 1 родител и кой номер 2... какво става ако никой не ще да е писан на второ място? Айде пак проблем. Друго трябва да измислят, нещо по-равноправно някакси.
Скрит текст:
И не го казвам защото имам нещо против хората дето са по-различни от мен с нещо - тяхно право си е да си бъдат каквито си искат. Не ми пречат с нищо, докато не се опитват те да ми се месят, аз на тях не се и също гледам да не им преча.
На моменти ми идва в повече това как те горките са толкоз подтиснати, защото някой си ги карал да са като другите. А пък напоследък колко неща и правила се променят, за да може другите да са наред с тях... е добре ама другите ако не искат, на тях не им ли се нарушават правата?

# 153
Защо ме търсиш?, "мислите" ти за джендърите удивително точно повтарят руската пропаганда отпреди десетина години. Те дистрибуторите й отдавна се преместиха към нови теми, но семето вече е поникнало.
А иначе съм в интернет от 1995 г. и хакери и хакнати е имало винаги, от самото начало. Неприятно е, да. Просто сега ги откриват широките народни маси. 

# 154
Значи няма такъв закон, нито проектозакон за забрана за определяне пола на детето, но е "въпрос на време"? Защо смяташ така?
Номерирането на родители не ме притеснява. Интелигентни и образовани хора все ще съумеят да отгледат и възпитат "нормално дете", независимо какво правят в спалнята в отсъствието на това дете. Та се надявам да има повече такива хора, джендър-определянето им не ме интересува.
Но пък ме притесняват децата от махалите, за които проституцията, дребната престъпност и потомствената неграмотност са просто "културна особеност", а иначе законово си имат родителка по всички правила на двуполовостта, далновидно впита в социалната система.

# 155
Но пък ме притесняват децата от махалите, за които проституцията, дребната престъпност и потомствената неграмотност са просто "културна особеност", а иначе законово си имат родителка по всички правила на двуполовостта, далновидно впита в социалната система.
Подкрепям горното, защото ориентацията на родителите по никакъв начин не влияе на обществото, докато неграмотността,    поколения растещи без родителска заинтересованост, влияят много негативно на останалите.

Например, ако родителите са наркомани или алкохолици, дори държавата да излива средства и да помага (на запад примерно - жилища, програми, помощи), децата определено страдат.

# 156
Защо ме търсиш?, "мислите" ти за джендърите удивително точно повтарят руската пропаганда отпреди десетина години. Те дистрибуторите й отдавна се преместиха към нови теми, но семето вече е поникнало.
А иначе съм в интернет от 1995 г. и хакери и хакнати е имало винаги, от самото начало. Неприятно е, да. Просто сега ги откриват широките народни маси. 

Вярно от 1995 г.? И къде, как?

# 157
  • София
А, тогава се купуваха едни карти от реповете и се ползваха аналоговите линии.

# 158
По университетите си имаше интернет точно откъм 95г нататък, малко по-късно пуснаха и цифровизацията.

Бъдещето си го придставям много скъпо 😁

# 159
Бъдещето си го придставям много скъпо 😁

Спокойно, не може да е много скъпо, защото много скъпо значи ниско потребление, а ниско потребление значи ниски обороти, от там ниски печалби. Това не го искат нито бедните, нито богатите. Просто в момента имаме преходен процес, породен от натрупани напрежения поради несъвършенствата на капитализма. По време на този преходен процес някои ще страдат повече от други, но накрая ще имаме ново равновесно ниво. Е, може да е малко по-зле, или малко по-добре, зависи от ред фактори, но като цяло ще бъде както е било преди.

# 160
От близо повече от година, наблюдавам нещо много интересно. Български младежи, деца на емигранти или такива заминали да учат в чужбина, се връщат в България, сдружават се и правят нещо като кооперативи. Казвам кооперативи, но това си е моя асоциация, защото не знам как се казва това на Запад. Доколкото знам има го в САЩ. Например, купуват се 40 декара земя от няколко семейства или няколко човека и се прави стопанство, строят се къщи със солари, набиват се сонди, като краен резултат се гони напълно независимо от държавата съществуване. Естествено тези хора имат първоначалния капитал, който може да им осигури това. Чета разискванията им понякога, не знам как ще осигурямат здравеопазване, защита и т.н., но те явно си имат някаква визия за нещата.
Ако това работи, то е един много добър начин на съществуване.

# 161
Вярно от 1995 г.? И къде, как?
На работа. Първо с модеми, от 1997 г. с наета линия, че като е за работа, не е добре да дропва (случваше се, разбира се, и то много често). Www започна малко по-рано, всъщност това е стартът на масовия потребителски интернет. Преди това bulletin boards Simple Smile
1997 се записах и в първата социална мрежа, отдавна несъществуващата sixdegrees Stuck Out Tongue

# 162
Спокойно, не може да е много скъпо, защото много скъпо значи ниско потребление, а ниско потребление значи ниски обороти, от там ниски печалби. Това не го искат нито бедните, нито богатите.
Няма как да се измъкнем от масовото поскъпване защото евтиното се поддържа от вноса на евтини компоненти от Китай, а по различни причини това кранче се затяга. Отделно сътресенията на пазара на суровини. А и навиците за харчене доста са се променили, както и приоритетите, това дава нов потенциал за пазара. Пък ако този потенциал се изчерпи, просто ще се върнем в ония стари времена когато една малка група потребители са поддържали основната част от пазара, и пазарът пак ще просъществува, со все високите цени.

# 163
Тоест не съм се доизказала - цените ще се вдигнат и ще останат високи, но доходите ще ги догонят, това ще е новото равновесие. Но доходите закъсняват обикновено. Все пак историята сочи, че хората живеят все по-добре, кой каквото ще да казва.

# 164
Ето тук артистична интерпретация на бъдещето:
https://youtu.be/sP2tUW0HDHA

Общи условия

Активация на акаунт