Последната или първата любов

• 16 155
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Снежанке, трябва да черпиш, че те е зарязал, защото при тази история, която описваш, плюс "ако си пие хапчетата е добре", дори не можеш да си представиш какъв живот те чака, ако вземеш и родиш едно-две деца. Тогава той съвсем ще стане лабилен, защото няма да понесе постоянния шум и стрес. Не знам защо си причиняваш седем години живот с човек, който няма да става по-добре с времето, а ще става по-зле, тези заболявания се влошават. Искаш да живееш в реалност като в криви огледала ли? А децата, които евентуално ще родиш, те как ще живеят с нестабилен баща всеки ден? Обикновените хора са способни на всякакви простотии, а тук има и заболяване, което ще влошава нещата.(
Родителите му са ясни - те искат да си задомят сина, за да има кой да се грижи за него, а и те самите подценяват настоящето и бъдещето, защото им е изгодно.

# 166
Имайте предвид, че психичните заболявания се предават. Т.е. евентуални деца ще носят предразположеност към заболяване и мобе да го отключат при определени обстоятелства. То затова стаааарите българи казват да се проучи рода до девето коляно.

# 167
Работа за хора с параноидна шизофрения не знам до колко е възможно и до колко имат възможност за кариерно развитие - той е прекъсвал няколко висши образования ,по негови обяснения не знае какво иска относно кариерно развитие.Трудно си намери работа,на интервюта все не го одобряваха,6 месеца търси в джобс неуспешно  и все пак му се отвори врата и го назначиха в Старбъкс (за първи път работеше тогава,а беше станал на 28), след което напусна, сега работи в Салатерия (само два такива обекта има в София , малко хора са го чували),споделял ми е,че негова колежка в Салатерия също се оказала с параноидна шизофрения.От липса на персонал ли назначават в такива  места такива хора,не знам.Исках да кажа че по някои фактори, примерно като този че все пак е склонен да работи все не го виждах като болен през 7-те години и сега ми идва като шок ,той е първия който обичах така и последния може би... такава силна емоционална връзка не бях градила с никого.На 25 съм,не помня споменах ли си възрастта,той на 31 ще става ,не ни беше голяма и разликата.Явно наистина понякога в някои случаи е грешка да слушаш сърцето си (защото са на различни мнения с разума).

# 168
  • Paris, France
snowwhite, прекрасно е, че го обичаш. Можеш да продължиш да си го обичаш цял живот, най-добре отдалеч, както обичам кварталните гарги, уличните маймуни и котки, два слона от стадо, обикалящо саваната около града. Може да ги обичам, храня, плащам лечение, но в къщата си не мога да ги сложа, защото нито те, нито аз ще бъдем щастливи.

Не знам какво си могла да правиш с неработещ, нестабилен, дърт пергишин, живеещ у мама и тате. Какво може да ти даде той в интелектуален, социален, материален и финансов план. Ясно е, че семейство не може да имате, защото ще ощетите бъдещите ви деца, най-малкото генетично. Децата изискват стабилни, във всякакъв план, родители.

На 25г си, не си на 15. След още 5 години излизаш завинаги от желания за връзка и брак контингент.  Не си профуквай най-хубавите години в безпредметни връзки с убитаци! Убитаците може да се върнат при тебе, годините не.

Срещнала си го млада и от 18 годишна си с болен и нестабилен. Най-хубавите и млади години си ги гръмнала с него.

Почни да излизаш и да срещаш нови хора!

Извинявай, но хората се събираме със себеподобни. Има и друго - с какъвто се събереш, такъв ставаш. Искаш ли да прекараш още 7 години с този хахавор и един ден да се събудиш на 32г, а той да те е зарязал за 108ми път? Над 1/3 от живота ти ще е минала с него. Това е целият ти живот на жена.

Питах те родителите ти какво мислят. Знаят ли за болестта му, че не работи? Имаш ли родители?

# 169
  • Швейцария
Сноу, ние няколко пъти ти казахме, че рискът детето или децата ви да са шифореници е голям (при един здрав и един болен родител 50 на 50). Да предположим, че имате 2 деца. Ти се оказваш с трима шизофреници, за които трябва да се грижиш цял живот. Децата може да изтеглят късата клечка и да имат по-тежка форма на болестта. А шизофренията се появява между 18 и 38 годишна възраст (според статистиките). Тази болест е на периоди, приливи и отливи. Сега може и да може да работи, а след година да влезе в болница. Може да не е опасен за теб, но за себе си (често се самоубиват). И за децата си. Не знам как ги мислиш тези неща ....Очевидно за 7 години ти не си разбрала това заболяване. Ако искаш такъв живот, ние не можем да те спрем. И това не ти го казвам като мое мнение, а като човек, който дълги години е учил психични разстройства, прочел много учебници за тях и има необходимите дипломи. В крайна сметка решението си е твое.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 11:15 от JennyBG

# 170
Оставете я да прави каквото иска. Трима-четирима й написахме, че параноидната шизофрения е наследствена. А тя продължава да пише, че го обича и иска да бъде с него. Той пак ще я потърси, когато премине през трудния си период от заболяването си, и тя пак ще се събере с него. Вие сте на 25 години и все още си мислите, че можете да направите невъзможното, за да промените нещо. Но не е така. Съсредоточете се върху вашия живот. Животът е наистина кратък, а не да се занимавате с един болен и така животът ви да е минал напразно. Всички сме обичали и някои продължават да обичат, но продължаваме да живеем без този човек. Когато съдбата ни е отредила да не сме с този човек, трябва да я приемем и да продължим с живота си. И още нещо да допълня - дори съдбата си знае работата. Тя знае с кого да ни срещне и с кого да ни раздели. Прави го за наше добро, когато съдбата ни разделя с някого, тя се опитва да ни защити от този човек и да не ни унищожи живота.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 17:24 от Jennifer_w

# 171
Тоест каза ни къде работи в момента, на колко години е и от какво е болен! Евала! Rolling Eyes
Кому беше нужно да се знаят тия лични данни?

# 172
Тоест каза ни къде работи в момента, на колко години е и от какво е болен! Евала! Rolling Eyes
Кому беше нужно да се знаят тия лични данни?

Представи ни тези лични данни за любимия си, за да ни докаже на нас, въпреки че има параноидна шизофрения, че той е годен да работи и да води нормален живот. Иска да убеди самата себе си, че е нормален човек и е като всички останали хора, като нас - нормални.

# 173
За бившия си. Колко е любим след като я е зарязал, не се знае.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 18:12 от Lorelada

# 174
Бинго!Параноидна.Не предполагах,че му личи и,че ще го отнеса заради това.Защото...родителите му, цитирам ги "Най - важното нещо е само да си пие хапчето!Пие ли си го редовно - все едно е напълно здрав човек и няма шизофрения".Винаги го пие, свидетел съм, родителите му плътно го следяха за това.91ви набор е,но в много отношения е като тийнейджър..
И като дойдат големите празници в края на годината, че като реши, че добре и стой та гледай как се пият хапчета. И после с ножа ходи да ги гони из къщи, защото е усетил, че ще го убиват. Екшън без край.
И то си в кюпа?!
Какво не ти е наред? Защото една жена да се хване с психично болен (луд) човек, трябва нещо много да не ѝ е наред.
Та ако мислиш, че си нормална, здрава жена, пали свещ, че още си цяла.

# 175
Бинго!Параноидна.Не предполагах,че му личи и,че ще го отнеса заради това.Защото...родителите му, цитирам ги "Най - важното нещо е само да си пие хапчето!Пие ли си го редовно - все едно е напълно здрав човек и няма шизофрения".Винаги го пие, свидетел съм, родителите му плътно го следяха за това.91ви набор е,но в много отношения е като тийнейджър..
И като дойдат големите празници в края на годината, че като реши, че добре и стой та гледай как се пият хапчета. И после с ножа ходи да ги гони из къщи, защото е усетил, че ще го убиват. Екшън без край.
И то си в кюпа?!
Какво не ти е наред? Защото една жена да се хване с психично болен (луд) човек, трябва нещо много да не ѝ е наред.
Та ако мислиш, че си нормална, здрава жена, пали свещ, че още си цяла.

Всяка година по телевизията показват как някой психично болен изтрещява по големите празници и се барикадира в дома си и заплашва родителите си, семейството си и съседите си, че ще ги заколи. А съседите после разказват, че той бил кротък, добър и вежлив човек.

# 176
  • София
С тази диагноза е малко игра на тото - при стриктен контрол и повече късмет хората живеят доста добре, работят. Но дали ще е от тези късметлии не се знае. Зависи колко епизода е имал. Всеки има нужда от любов, но също така и всеки сам си преценя на какво е готов. Щом тя смята, че може да контролира нещата и да живее с него, не може да го прежали, ок - животът си е неин. Родителите му също ще гледат да го върнат към нея, защото осъзнават, че иначе ще трябва те да се грижат за него докато са живи. А може и на внуци да се надяват. За тях синът им да се задоми и да имат внуци е като да излъжат природата и да вярват, че всичко е наред.

# 177
И двете носят нотката на своето очарование.
Едната на младостта, невинността, на първите трепети и неопитността на живота. Много хора не забравят първата си любов, човека, когото са обичали най- чисто.
А какво мислите за любовта в зряла възраст? Ако да кажем децата пораснат, всеки е по своя път, Вие по неволя сте сам/а и откривате любовта. Може ли чувствата да са по- силни, от колкото са били, когато сме се влюбвали като млади? Ясно- всеки на години търси споделеност, партньорство, хармония и топлота. Има ли такива, които ги е ударила обаче точно истинската любов по- късно? Ще се радвам да споделите. Както и коя се помни и обича повече според Вас- ученическата, или зрялата, последна любов?

Аз любовта не мога да я открия, защото тя си е там. В мен, аз съм си. За кого как ще се разкрия е друг въпрос. И, не мерете любовта в чувства, а в действия/отношения.

# 178
Съгласна съм с теб, Дренкова, но преди малко попаднах на нещо, с което ми се иска да ти отговоря. Няма да го превеждам, че не съм най-добрият поет.

Joy does not arrive with a fanfare,
on a red carpet strewn with the flowers of a perfect life.
Joy sneaks in, as you pour a cup of coffee,
watching the sun hit your favourite tree, just right.
And you usher joy away,
because you are not ready for it.
Your house is not as it must be,
for such a distinguished guest.
But joy cares nothing for your messy home,
or your bank-balance,
or your waistline, you see.
Joy is supposed to slither through the cracks of your imperfect life,
that’s how joy works.
You cannot invite her, you can only be ready when she appears.
And hug her with meaning,
because in this very moment,
joy chose you.

# 179
Съгласна съм с теб, Дренкова, но преди малко попаднах на нещо, с което ми се иска да ти отговоря. Няма да го превеждам, че не съм най-добрият поет.

Joy does not arrive with a fanfare,
on a red carpet strewn with the flowers of a perfect life.
Joy sneaks in, as you pour a cup of coffee,
watching the sun hit your favourite tree, just right.
And you usher joy away,
because you are not ready for it.
Your house is not as it must be,
for such a distinguished guest.
But joy cares nothing for your messy home,
or your bank-balance,
or your waistline, you see.
Joy is supposed to slither through the cracks of your imperfect life,
that’s how joy works.
You cannot invite her, you can only be ready when she appears.
And hug her with meaning,
because in this very moment,
joy chose you.

Много красиво стихотворение. Разчувства ме наистина.

Общи условия

Активация на акаунт