Последната или първата любов

• 16 165
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Мъж, с който сте имали дългогодишна връзка и по този начин да е постъпил с вас, бих го зачеркнала от живота си. Не се унижавайте. Бъдете щастлива, че сте видяла най-после истинското му лице и сте се отървала. Представете си да ви беше направил дете и той ви зареже по този ужасен начин и да не иска да има нищо общо с вас и детето ви?

# 151
Не притискам момчето, просто не разбирам логиката на това 7 години да си бил всичкото за някой (според неговите думи), до вчера след 7 годишна връзка да те е обичал, а изведнъж от нищото да те превключи от най - важното му нещо,за което човек би убил  в човек, който му е напълно безразличен.Не разбирам логиката в това.Днес те обичам, утре не.Ако имаше вариация да се свържа с момчето но с неговото "Аз" в миналото (ако ме разбрахте) той щеше да се разплаче,да се шокира и да е убеден,че последното възможно нещо на света е да направи подобно нещо.Ако ме разбрахте какво искам да кажа.Няма логика нещо просто.И знам, че за много неща няма логика,но лошото е, че тази липса на логика жестоко наранява чувства.Дори смъртта на мой родител не заболя толкова колкото това (защото смъртта е естествен процес), но това...
Най страшното е, че превключи изведнъж от един ден за друг.Адски рязка смяна в обичта,поведението и мнението му.Той за всичко си сменя мненията принципно,но за човешки чувства не е шега.Той има заболяване (не го казвам за обида,сериозно има - по диагноза е от психиатър, установено му е когато навърши 19 години - бил е за кратък период в болницата от това, разказвали са ми родителите му), заради което изпада в параноя и се случва немалко пъти да си мисли лоши неща за майка си от една дребна забележка, която му е направила (примерно).Изпада в такава параноя, мислейки си,че най близките са му врагове.Отнасят го само най - близките, подчертавам.Майка му цял живот го е отнасяла, след нея вече започнах аз.Ако някой разпознае кое е заболяването - значи мога да си дам отговор,защото наистина иначе логика липсва всякаква във всичките му поведения като цяло.Пие хапче,което уж потискало заболяването сякаш е здрав,поне така ми казваха родителите му,но май не потиска съвсем...

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 15:47 от snowwhite1231237

# 152
Възможно ли е приятелството след раздяла според вас?Моето момче сложи края по много рязък начин.Блокира ме отвсякъде,за всичките ми грешки спрямо него преувеличава доста....Изкарва себе си един вид,че през 7-те години връзка само аз съм направила грешки.Съвсем забрави и всички хубави неща, които съм направила за него.Не се изкарвам перфектна,знам с какво съгреших спрямо него...
Познато ли ви е такова преживяване?Имам нужда да сме в добри отношения поне,не във връзка.
В този случай не е възможно приятелство. Струва ми се, че и ти, както и той, не виждате грешки в него. И за теб сякаш е най-важно да се оправдаеш пред него. Ами недей така! Не може той да е бил ангел с крила. И двамата сте участвали в съсипването на връзката.
Спри да го боготвориш, гледай да му се ядосаш.

# 153
  • Бургас
Изпада в такава параноя, мислейки си,че най близките са му врагове.Отнасят го само най - близките, подчертавам.Майка му цял живот го е отнасяла, след нея вече започнах аз.
Ти вместо да се радваш, че си се отървала...В поведението на психично болните, последното, което намираме, е логика.

# 154
  • София
Миналата година така един заряза една моя приятелка. И тя ми плака ама защо така. Само че тя не знаеше че има проблеми. После си писали веднъж и той й казал че е бил в клиника.

# 155
До момента с психото мислих, че просто му е преляла чашата, обикновено така става след дълго натрупвани нерешени проблеми. Накрая нещо малко или дори без нищо, никаква видима причина просто идва края.
Но тук говорим за психично болен, не се опитвай да търсиш логика или причинно следствена връзка, такава може просто да няма. Животът с такъв човек би бил истински ад, точно по тази причина, няма да знаеш кога и защо може да превърти  и да направи всевъзможни глупости. Така че по добре не си го причинявай.

# 156
Ако някой познае кое е заболяването на момчето четейки какво написах в последния ми коментар за него и като поведения към родителите му и внушения, които има и рязка смяна на мнението (тегли и много кредити без да се осъзнае) ,една приятелка,студентка по медицина разпозна диагнозата без да й я казвам,то поне ще започна да вярвам, че явно наистина е от нея и,че хапчето не помага.Аз го виждах като мотивиран да се бори.Не го оставях, защото имах надежди,че ще мога да му помогна.Самия той осъзнаваше и ми беше благодарен,че съм му опора,уви осъзнаването е до време.
Благодаря на Rockstar,че сподели и твоя случай с твоята приятелка,надявам се да е добре вече и да е намерила щастие.Благодаря на всички , които изразяват мнение.Не съм писала по форуми толкова много и не споделях болките и преживяванията, но сега осъзнавам,че олеква малко ,особено като видя, че има и подобни случаи и,че не съм единствена.

# 157
  • Далечният изток
Е, шизофрения има, то не е толкова трудно за отгатване.
Приключвай с него, само ще си съсипеш живота. Човекът е болен, ти логика в поведението му търсиш...

# 158
Бинго!Параноидна.Не предполагах,че му личи и,че ще го отнеса заради това.Защото...родителите му, цитирам ги "Най - важното нещо е само да си пие хапчето!Пие ли си го редовно - все едно е напълно здрав човек и няма шизофрения".Винаги го пие, свидетел съм, родителите му плътно го следяха за това.91ви набор е,но в много отношения е като тийнейджър..

# 159
Той може да има шизофрения, но и ти седем години да си в тая връзка - също е за диагноза. Не знам защо, но картината е като за гърнето и похлупака.

# 160
  • Paris, France
Той може да има шизофрения, но и ти седем години да си в тая връзка - също е за диагноза. Не знам защо, но картината е като за гърнето и похлупака.

+1. Да, мисля, че нормален човек не би седял 7 години с подобен индивид.

snowwhite, тези заболявания са сложни, с генетичен компонент, с липси на витамини като D3, примерно, разни вещества като GABA, анемии итн, които едно хапче не поправя. Неговият мозък не вижда това, което виждаме ние.

Ако наистина има шизофрения, а тя се припокрива донякъде с биполярно разстройство и други, вероятността да може да се задържи във връзка клони към нула.

Отървала си се, ама защо си търсиш проблеми? Ти си се отървала. Блокирай го, прекръсти се, ако си вярваща и си продължи по пътя на спокойствие.

А твоите родители как приеха заболяването му?

# 161
  • Далечният изток
Защото не си дава сметка колко сериозно е това заболяване. И опасно, и за него, и за околните.
Сега може да дойде една съфорумка и да каже, че не е така, и други опасни болести има, без да са психични, но за мен си е доста тежко заболяване. Както уж си пие хапчето, не се знае какво ще му прищрака и какво може да направи, и то на най-близките си...

# 162
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
...Не разбирам логиката в това....Няма логика нещо просто.И знам, че за много неща няма логика,но лошото е, че тази липса на логика жестоко наранява чувства....

Не го оставях, защото имах надежди,че ще мога да му помогна.Самия той осъзнаваше и ми беше благодарен,че съм му опора,уви осъзнаването е до време.

Ти си умно момиче и е видно, че доста мислиш над нещата.

Щом ти е толкова важна логиката, то помисли над нещата, които съм удебелила.

Защо ти е толкова важно да спасяваш някого и той да ти е благодарен? Защо липсата на логика наранява чувствата? Кои твои чувства са наранени?
Тази логика потърси.
И тя е в теб, никой отвън няма да може да ти я “даде”.

Не спирай да мислиш, докато не я намериш, защото иначе все такива връзки ще търсиш и щастието ти ще е до време.

Иначе можеш да си потърсиш работа в този сектор - има достатъчно хора с психични проблеми, които само ще спечелят от всеотдаен медицински персонал.
Това ти го казвам съвсем сериозно, жалко, че секторът не е добре заплатен.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 20:55 от asyalein

# 163
Вие добре ли сте? Като видя мъжът до мене да се държи неадекватно почти през цялото време, веднага ще помисля, че има някакво психично заболяване. Веднага щях да прекъсна връзка с този индивид. А ако ми признае, че е шизофреник, това би ме уплашило, че може да ме нарани. Не знам какво може да щракне в мозъка му във всеки един момент. А да спи в леглото ми и да живея под един покрив с него....направо ужас. Всеки ден бих живяла в страх да не превключи нещо и да полудее. Вие как си мислите? Ами ако имахте дете от този мъж и предаде шизофренията на детето ви? Вие изобщо мислите ли нормално?

Радвайте се, че през тези 7 години сте останала жива и здрава.

# 164
  • Швейцария
Момиче, параноидната шизифрения е тежка болест и не е нещо, което болният може да контролира. Каквато и терапия да приема, той ще има кризи. Ти го отнасяш, но според мен е за добро. За твое добро е да не градиш семейство със шизофреник. Да, и те имат право на нормален живот, но доколко той е възможен, е друг въпрос. Като му премине кризата, ще се върне, но ти искаш ли го това? Тази болест не се лекува, само се поддържа в някакви поносими норми с антипсихотици, къде силни, къде по-слаби, според състоянието. И още нещо, тя е наследствена, т.е. има голям риск (около 50%) детето ви също да е шизофреник. Мъжът никога няма да се излекува, най-вероятно ще е на инвалидна пенсия, ако вече не е. Никога няма да може да работи, освен почасово, ако е в състояние. Повечето шизофреници не искат да си пият лекарствата заради многото странични ефекти (ниско либидо, сънливост, повишаване на теглото, умора, липса на коцентрация и т.н.) и се въртят в омагьосан кръг от кризи и периоди на подобрение. Това, че те е блокирал във фаза на параноя, е последният ти проблем. Помисли си добре върху тези неща, преди да се захванеш с нещо толкова тежко.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 01:07 от JennyBG

Общи условия

Активация на акаунт