🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 9 (17.04 - 24.04) 🌴

• 44 365
  • 1 324
  •   1
Отговори
# 555
Иска ми се да вярвам, че точно стратезите ще могат да оценят подобаващо подобен ход, ако е успешен. Защото това е другото, което прави Сървайвър велика игра - умението да кажеш браво, беше по-добър от мен и ме надхитри и надживя.

# 556
Бо и Йо не са стратези, а тактици.

# 557
  • София
Според мен може да се оцени ход на човек от другата коалиция или от твоята, но не най-близкият ти. За Бо Зоран беше най-близкият, така че ако го направи, аз смятам, че би им загубил гласовете. То много зависи как точно го изиграе, де, но няма как да няма разочарование. Да, на човек може да му мине, ако има две седмици да седи и да мисли, ама два дни преди финала, има голям риск още да го държи. Трябваше този ход да го направи преди 1-2 съвета, когато искаха наистина да я гонят и той просто можеше да не я спаси. Нямаше нужда той да организира атаката.

Аз мисля, че Зоран би загубил повече, отколкото да спечели от такъв ход. Тя и без това има по-малък шанс да вземе игрите.

# 558
Иска ми се да вярвам, че точно стратезите ще могат да оценят подобаващо подобен ход, ако е успешен. Защото това е другото, което прави Сървайвър велика игра - умението да кажеш браво, беше по-добър от мен и ме надхитри и надживя.
Явно на всеки границите са му различни. Играха твърде дълго заедно и Бо поне наистина го има за близък, за да няма лоши чувства след такива откровени лъжи. Има си граница, която не бива да се прескача. Ако мисли Зоран, определено трябва да остави Бо намира. Тя и за мен, сама ще отпадне на битките и ще е "изгонена" без Зоран да си е мръднал пръста в тази насока, и пазейки два гласа.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 14:37 от Jenaiassez

# 559
Добре, с малко тъп въпрос и аз, ама 🙄
Те там (журито) нали не следят играта отблизо и не са наясно с уговорките и договорките на активните участници?
Мисълта ми е, че не винаги може да се направят правилните изводи от гласуването, да кажем. Да, когато при 6 човека има 6 гласа за изгонването ти, е ясно, но ако гласовете се разпръснат, както предполагаме, че ще стане днес, откъде може човек да знае кой е гласувал за него, кой не. И като попадне в журито пак не би трябвало да може да разбере. Така че е съвсем реално, ако Бо си тръгне днес, напр., с 2 гласа, да реши, че не е с гласа на Зоран и да продължи да му вярва.
Ние много знаем и разбираме кой какво и как, защото сме отстрани и гледаме подборка от събитията, но на място те са като с вързани очи! Бутат се в различни посоки и се надяват да са прави.

# 560
  • София
птица, усещат се кой за кого е гласувал, но не са напълно сигурни. Примерно Йо пита Бо за потвърждение, че Кари ги е предала, но тогава бяха много хора. Сега е по-лесно, като махне своя глас и на спасения от арбитъра, тя може да сметне как излизат гласовете, защото Денчо няма как да гласува сам за себе си, а и журито ще им види реакциите. Някои биха били изненадани. Също така на финала могат да задават въпроси и тогава да решат за кого да гласуват. Предполагам, че ще го има този елемент, да можеш да зададеш въпрос.

# 561
Веднага ще разбере. Просто ще попита.

# 562
  • София
Те са много наясно кой как е гласувал. Убий ме, не знам как. Но винаги ми е правило впечатление.

# 563
Когато откриват листовете с гласуването си личи чий подчерк на кой е-това поне и аз взех да различавам,камо ли те.

# 564
  • София
Сега да, ама в началото няма как да си познават почерците. И пак знаят!

# 565
Веднага ще разбере. Просто ще попита.
Кого?
Според мен, няма как да знаят със сигурност. Да предполагат, правят сметки и разиграват варианти, да, но да ЗНАЯТ!?
Освен ако от екипа не снасят информация, което не е редно.
И да питат на финала, питаните длъжни ли са да им кажат истината! Да не са на детектор на лъжата!

Да, това с почерка е вариант.

# 566
Е знаят, досещат се, смятат. В крайна сметка дори Бо да отпадне, след нея в журито ще влязат още трима човека, които ще ѝ кажат за кого са гласували преди да е дошъл ред на финала и ще знае кой я е предал.

# 567
Ами още на съвета ще пита Денчо - "Ти ли беше?" И към Зоран - "Не мога да повярвам, че си направил това, коет си мисля!" и ще стане ясно. Те все пак не са професионални актьори или изпечени покерджии - ще смутолевят нещо.

# 568
  • София
В крайна сметка не са в началото на играта, когато бяха по 10 човека на съвет. А и все пак говорим за Бо. Веднага ще си направи сметката на база на наличната информация.Тя счетоводителка ли е или лукова глава?!?

# 569
  • София
Забелязах нещо у Зоран - всеки път, когато обсъжда свои потенциални ходове, използване на идол, заслепяване и тн., казва на своя съюзник или на самите зрители в синхрон "хайде да направим интересен ход, да направим нещо голямо, да обърнем играта". На мен ми се струва малко аматьорско това, сякаш иска да пресъздаде нещо, което е гледал или за което е чел. Аз по принцип не съм фен на т.нар. синдром "Big Moveitis" (синдромът на Големите ходове), т.е. играчи, които си служат постоянно с някакви дръзки и непремерени ходове. Да, интересно е за зрителя да се използват идоли, други предимства, да се правят сделки, да се заслепява, да се провалят игри с цел да се гони играч от собственото племе и пр., но в по-голямата част от случаите, има намесено его, а не мисъл и нещата не завършват добре за играча в дългосрочен план. Много повече ценя играта на човек, който може да "управялва" останалите, да ги убеждава, без самия той да се налага да рискува толкова.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 18:59 от La Vikinga

Общи условия

Активация на акаунт