В момента чета ... 76

• 39 123
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • Mostly in my mind
Много ми харесват библиотеките от посетители в хотелите-където клиентите си оставят прочетените книги.Там съм оставяла и намирала на английски малки съкровища,с меки корици,кой знае от коя дестинация или летище закупени.
ех, че хубаво. дали ще доживеем до го видим и в България

# 241
Ако не греша имаше свободни библиотеки по морето - на плажа,  в Албена мисля че имаше такава и някъде на юг също, но ми се губят подробности вече.  В някои блокове във входовете (поне в София) съседи също оставят книги за размяна. Имаше по едно време и инициатива (преди няколко години) да се оставят по пейки в парковете. На Алеко видях също една мини-библиотека - в една малка дървена къщичка, на стойка, малко на вид наподобяваща тези за птичките.

# 242
Вили,
Ще следя за отзив за Да обичаш Наполеон. Много се колебаех за книгата, но засега я отложих.

# 243
  • Mostly in my mind
да, Феникс. има такива, които си изброила, но не съм чула за хотел, който има подобно нещо.

# 244
Значи е време хотелиерите да помислят за допълнително маркетинг. Ако разбира се няма такива вече - това, че не съм чувала или попадала на такива, не означава непременно, че няма някъде, не съм търсила за хотели специално информация.

# 245
Вили,
Ще следя за отзив за Да обичаш Наполеон. Много се колебаех за книгата, но засега я отложих.
Ще пиша задължително! ☺️

# 246
Започнах уж на шега Давид Фоенкинос "Нашите раздели" - някой от темата /извинявам се, че не си спомням кой точно/ поиска отзиви за други негови произведения. Ми великолепна е. До 80-та страница стигнах за няколко часа в почивките от работа. Сигурно до утре сутринта ще я приключа. Едно малко бижу. Страхотен стил, чувство за хумор, интересен развой на действието и тематика. Нямам забележки за момента!

# 247
И аз съм завладяна от автора. Чета неговата В случай на щастие и както се бях настроила - страхотен кеф е.
Нашите раздели съжалявам, че не я поръчах. Със сигурност ще си купя още книги на Фоенкинос.

# 248
Още съм на фентъзи вълна-Аманда Хокинг - "Подменена". След вампири и елфи, е редно и троловете да се представят в по добра светлина😁

# 249
  • София
Здравейте, не знам дали е правилната тема - моля за препоръка на книга за поведенческа психология.

# 250
  • София
За един ден прочетох последната за Джак Уест - "Един невъзможен лабиринт". Ще хареса на почитателите на Матю  Райли, но поредицата трябва да се чете в хронологичен ред.
Една дума не ми излиза от главата откакто видях в съседна тема книга със заглавие "Когато луната снизхожда". Някой може ли да ми обясни какво означава самото заглавие и най-вече снизхожда? Защото освен, че не се сещам за значението, не я откривам в никой онлайн речник, а нямам под ръка тълковен. Оригиналното заглавие е "When The Moon Is Low". Да не е някакъв оригинален-арт-префърцунен начин да се преведе?

# 251
Може би използвана в библейски текстове дума? Ако има връзка с текста, не съм чела за книгата, буквалния превод на “ниска луна” може да няма смисъл.
Скрит текст:

https://draganbachev.com/2010/11/09/понятието-„снизхождане”-гр-συγκατά/amp/

# 252
  • Чукарландия
Набързо изгълтах "Момчетата Бърджес". Хареса ми. В края на краищата завършва добре, но цялата книга е пропита от тъга...
И сегааа! От кога си кътам Несбьо. Започнах "Прилепът". Първа среща с писателя, първа среща с електронна книга. Нямам четец, чета на таблет. Но как ми  липсва шумоленето на хартията между пръстите ми...
И да попитам тези, които са чели книгите за Хари Хуле, как е добре да се чете? Без прекъсване или с почивки между книгите от поредицата? 🤗

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 02:58 от BBeLLa

# 253
Аз ги четох без прекъсване и не ми стана много или досадно. Половинката и той така, много ги хареса.
Аз наскоро четох Червения вълк от Лиза Марклунд , само нея намерих в ел. ви,д. Глед това пуснаха филма по лнигата. Ами до сега не съм мисля гледала филм при който да липсва такава голяма част от книгата. В книгата има страшно много динамика и явно не са имали мегдан за смислено съкращаване. По принцип филмите за Аника Бенгтзон   много ги харесвам и сега си представям как ли ще са книгите. Само че не намирам останалите електронно.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 05:15 от bella-ciao

# 254
Бях я търсила тази дума 'снизхожда', на мен ми излезе от тълковния речник. Всъщност от нея произхожда и думата 'снизхождение'. Може би е леко архаична. Ти как би превела от английски?
Почти приключих Давид Фоенкинос "Нашите раздели". Свалила съм си три негови и веднага ще продължа с някоя от тях, толкова съм възхитена от автора. Твърда петица.
Свалихме филма "Лечителят", оказа се страхотна перла. Много приятна изненада, благодаря за препоръката, макар че аз по принцип не си падам по исторически, значи - двойно по-висока оценка. Но пък обичам на медицинска тематика, а този е нещо такова. Ще си купя и книгите, задължително!
Понеже гледам, че споделяте и книги в оригинал, в сторител слушам "They both die at the end" на Adam Silvera, която отдавна ми е в списъка, вероятно някой тук я е похвалил, ами много е добра. Малко е трудна за слушане заради акцента на четящия /единия/, но върви заради интересната тематика. Не е преведена на български.

Общи условия

Активация на акаунт