Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 69 345
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
missNoir, от майка ми имаш едно ДА за Белинов, а от мен за Хинев🤗
Викането от днес за утре, не означава, че си с напреднал рак. Принципно ако тумора беше много голям щяха първо да направят биопсия. После да минеш химия и чак тогава операция.
Бързат да го махнат, за да не тръгне по лимфата и кръвта... Действай🤗
Пиши, какво си решила и ни дръж в течение🤗
Ако докато си в болницата имаш нужда от нещо- пиши!
Няма значение, кой доктор избереш. Живея близо до окръжна, а работя близо до Онкото!
Та мога да прескоча, за да ти донеса нещо!
Може и ритник в дупето да е😂😂 Тука обичаме да се подритваме, за да се вдигнем от дупките в които попадаме🤗🤗🤗

# 526
  • На село
Благодаря за разясненията, Olive! Най-вероятно ще имам въпроси към твоята позната, която е на това лечение по-нататък.

Благодаря за споделения опит, Svetlana2! Аз отговарям на горепосочените условия, само че моите метастази са в тазовите кости.
А по какъв начин съдят за успешността на лечението през тези 8 месеца? Предложиха ли някакво образно изследване? Следенето на показателите е ясно.
Да, на четвъртия месец ме изпратиха на ПЕТ скенер, а преди няколко дни бях на КТ. Резултата от ПЕТ скенера беше 25% намаляване на двете по- големи лезии.

-25% процента - чудесен резултат! И при мен искат да се направи пет-скенер в края на третия цикъл, даже малко по-рано. Явно протоколите при това лечение са еднакви навсякъде по света.
Предполагам, че за метастзите в черния деоб са ви изписали и друго? За моите костни метастази изписаха имунотерапия - инжекция веднъж на 4 седмици, както и  вит.Д3 с калций.
За метастазите в черния дроб ползвам Золадекс, летрозол и кискали. Целта е да се комбинира кискали/рибоциклиб/ с хормонална терапия /летрозол/. Друго не са ми изписали. Заинтересувахте ме с имунотерапията. Може ли да споделите името на лекарството? Витамин Д3 приемам и аз и на 6 месеца ми бият инжекция пролиа, защото съм с начална форма на остеопороза, а от хормоналните тя се задълбочава.

След вашия отговор си изясних доста неща - благодаря!
Xgeva е моето лекарство за костите с активно вещество denosumab - сега погледнах, че Prolia е със същото вещество. Аз по mab се ориентирах, че е имунотерапевтик, дано не се/ви подвеждам за това, защото докторът ми го обясни на простичък език като инжекция за укрепване на костите, срещу загуба на костна плътност. Xgeva-та се слага веднъж на 4 седмици.
Другите лекарства при мен са Lucrin (вместо Золадекс) - вероятно са подобни, ако не е и същото, и летрозол.
Бих ви писала на лично съобщение, ако нямате нищо против.

# 527
  • Варна
Благодаря ви!
Според ехографията е лобуларна паренхимоеквивалвнтна лезия с размери 20/16/14 мм и суспектна характеристика за малигненост. Няма патологично променени аксиларни лимфни възли.
Като цяло всичко ми звучи много страшно

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 09:16 от missNoir

# 528
Ето виждаш ли- мъничко е!
Не е за предоперативна химия!
Отиди да го изкарат, за да се знае какъв е на 100%... Не се притеснявай! Всичко ще е наред🤗

# 529
Стискам палци, missNoir

Аз съм на антибиотик
Единия шев е леко разранен, та уж за всеки случай
След малко имам преглед при хирурга, да прецени дали е сериозно
Дано им хареса как изглежда и ми дадат зелена светлина за душ

Спрях вчера сутрешния морфин, трудно беше, явно тялото е свикнало - въртя ми се главата цял ден

Докато не спра и вечерния трябва да взимам прахчета за предпазване на стомаха и против запек, едва ги преглъщам вече, ама няма как
Поне остана последната инжекция против тромби, че много ми се събра

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 10:34 от valkyrian

# 530
  • София
Морфин дават при вас....лелееее, защо такава тежка артилерия?
Аз така се бях пристрастила след операцията с експандери към едно Паратрамол - съчетание на Парацетамол с малко Трамол /което е някакъв опиат и самостоятелно не се предлага без специална рецепта/. Взимах вечер по 2-3, малко трудно се откачих накрая, наистина се свиква, по-големият проблем беше, че от Парацетамола вдигнах ензимите на черния дроб, той е много увреждащ.

# 531
Три вида взимам всеки ден, пия по схема
Морфинът е някаква бавно действаща форма
Имам и бързодействащ за всеки случай
Щом махна и вечерния морфин почвам да намалявам и другите - парацетамол и нещо с името celebra

# 532
Здравейте,
искам да попитам за протоколите за лекарствата ка ви ги дават, трябва ли всеки 6 месеца да се правят изследвания и с тях при онколог или след първия протокол може и направо в здравната каса? За летрозол става въпрос.

# 533
[
След вашия отговор си изясних доста неща - благодаря!
Xgeva е моето лекарство за костите с активно вещество denosumab - сега погледнах, че Prolia е със същото вещество. Аз по mab се ориентирах, че е имунотерапевтик, дано не се/ви подвеждам за това, защото докторът ми го обясни на простичък език като инжекция за укрепване на костите, срещу загуба на костна плътност. Xgeva-та се слага веднъж на 4 седмици.
Другите лекарства при мен са Lucrin (вместо Золадекс) - вероятно са подобни, ако не е и същото, и летрозол.
Бих ви писала на лично съобщение, ако нямате нищо против.
[/quote]<Разбира се, нямам нищо против! Явно лечението ни е почти едно и също.

# 534
  • Варна
missNoir, мен ме оперира Белинов (бяха ми го препоръчали близки хора, които са медицински сестри). Самата операция си я направи, както си трябва, с чисти резекционни линии и всичко беше наред. Продължавам да се следя при него засега.

Но той например отказа да ми прави биопсия и въпреки че лезията беше съмнителна след ехография и мамография ме посъветва да ме оперира директно и с гефрир по време на операция да се види дали е карцином. А гефрирът е доста остаряла техника, после разбрах. Малко е от старата школа.

От друга страна аз пък не бях доволна от Вълкан Иванов, когато в последствие ходих на второ мнение при него заради една мастна некроза в оперираната гърда. Изслуша ме, разгледа документите, но пък дори не пожела да ме погледне на ехограф или да ме прати за ЯМР, а започна да ми говори за мастектомия и реконструкция.

За момента имам доверие по-скоро на Белинов, той оперира в Онкологията, а там поне са виждали всичко и би трябвало да са по-подготвени. Докато лежах там всички сестри също много си го хвалеха Белинов. Simple Smile Избери си, този който ти вдъхва доверие и действай!  Всичко да е наред ти желая! Flowers Four Leaf Clover

# 535
  • Варна
Аз съм оперирана при д-р Хинев, но се отнасям с безкрайна благодарност към д-р Вълкан Иванов, при когото се изтърсих съвсем случайно и неочаквано. Насляпо. Благодарение на него най-сетне имах поставена диагноза. Направи ми биопсия точно две минути след прегледа, остана извънредно след работно време заради мен. В последствие съм посещавала кабинета му само за да ми говори. Говореше ми дъъъълго-дълго, спокойно и аргументирано, и това ми даваше увереност, че всичко ще бъде наред.

И при Ненков съм ходила, нали е "светило"... прегледа ме вяло, през цялото време си ровеше в телефона и направи всичко възможно да не се върна повече при него.

Във Варна хирурзите не са чак толкова много. Всичките практикуват, за всеки един ще чуеш препоръки и/или коментари с известни резерви. Няма правилен и грешен избор, просто трябва да се спреш на този, който ти вдъхва доверие и спокойствие. Flowers Four Leaf Clover

# 536
Здравейте,
искам да попитам за протоколите за лекарствата ка ви ги дават, трябва ли всеки 6 месеца да се правят изследвания и с тях при онколог или след първия протокол може и направо в здравната каса? За летрозол става въпрос.
Савина, не съм сигурна че напълно ти разбрах въпроса, но принципно онколога ти пуска изследванията и те праща на хормонална комисия( пращат ти досието). Те ти дават протокол за 6 месеца, с който отиваш в ЗК да ти го заверят, после при ЛЛ да ти пусне рецепта( максимум за 3 месеца ми дава моят) и с рецептурната книжка ходиш в аптеката, за да си го вземеш летрозола( на определена дата или около нея, принципно е добре да е в една и съща аптека, за да ти го осигурят).
Мис, не се радвам да те видя тук, но се радвам че овреме е хванато. Не се плаши, на прав път си.....И наистина- прецени кой доктор ти вдъхва най- голямо доверие. И се радвай, че имаш избор!
valkyrian и мен ме впечатли с тоя морфин....Тук първия ден, каквото сложат в системата, после само ако много мрънкаш, но морфин- не дават. То, добре че и не дават, че аз с моите една камара операции, вече да съм станала наркоманка. А, за антибиотика- не се плаши, аз на първата операция отнесох 4 различни( че напарвих тежко възпаление и откарах почти месец в болницата)....важното е да се затваря раната и да няма проблеми с нея!

# 537
  • Варна
Благодаря ви, момичета!
Не мисля, че моя случай е за биопсия, а и аз май нямаше да се съглася. Чувала съм разни неща за биопсията, рисковете.
Струва ми се, че при мен е ясно. Както Каза янчева, това нещо няма място там. При моята фамилна обремененост ми се струва, че това е решението за мен.
Операция и по време на нея ще стане ясно колко и докъде.
Голям шок е за мен, защото имах малка киста на това място. Миналата година мамография, после есента ехография, всичко е ток и жица и прааассс Белинов ме подготвя психически за махане на гърда...

# 538
Е, то е така в повечето случаи.....Знам, сега ти е много объркано и страшно, но като почнеш да действаш, ще ти се наместят емоциите.
Одеве не писах, щото съм от друг край на страната и нямам преки впечатления, относно докторите, но скоро гледах по телевизията интервю с Вълкан Иванов и останах с много позитивни впечатления. Както и че не е привърженик на радикалните операции( махането на гърдата) , а е по-скоро за органосъхраняващи, такива... Само споделям информацията.

# 539
  • Варна
Благодаря ви, момичета!
Не мисля, че моя случай е за биопсия, а и аз май нямаше да се съглася. Чувала съм разни неща за биопсията, рисковете....

С Белинов може да обсъдиш и частична операция, ако е възможно, аз пожелах да е частична и така ме оперира. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт