Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 69 350
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте на всички!
Има ли някой тук вече с опит с лечение с Рибоциклиб? Как се чувствате, как се прави проследяването на кръвни показатели и урина, от лекуващия лекар или пациента сам си следи показателите? Също така как се всема лекарството от болницата където е изписано или през регистрация в здравна каса и аптека?
Много благодаря и успех на всички!
Привет, Коки 12! Аз се лекувам вече 8 месеца с Kisgali, чиято основна съставка е рибоциклиб. Изписват ми го от клиниката всеки месец и си го взимам от болничната аптека със специална рецепта. Пие се 21 дни и се почива 7. Всеки месец в определен ден преди да ми изпишат дозата за 21 дни, ми правят кръвни изследвания и ЕКГ и на база резултатите ми изписват хапчетата. Следят левкоцити, хемоглобин, тромбоцити и гранулоцити и някакъв интервал от ЕКГ. Иначе като странични действия имах няколко пъти лек обрив по ръцете, лицето и врата. Имам и други странични действия, но понеже съм и на летрозол и золадекс не мога да преценя от кое от тях е. Дори и за обрива ми казаха, че е реакция със слънцето. Пиши, ако те интересува нещо друго.

# 511
  • София
Имам позната на това лечение - знам, че се чувства добре, не се е оплаквала от нищо, във ВМА се лекува, мисля, че от болницата си взима лекарството. Искаш ли да я разпитам повече /не се виждаме често, но мога да я чуя/пиша/?
Светлана е писала с мен - предполагам, че от първа ръка най-добре знае.

# 512
Имам позната на това лечение - знам, че се чувства добре, не се е оплаквала от нищо, във ВМА се лекува, мисля, че от болницата си взима лекарството. Искаш ли да я разпитам повече /не се виждаме често, но мога да я чуя/пиша/?
Светлана е писала с мен - предполагам, че от първа ръка най-добре знае.

Благодаря много за бързия отговор на теб и Светлана. Писах на Светлана лично съобщение с молба за повече инфо относно проследяването. Както казваш ти от първа ръка най-добре се знае Simple Smile Ако имаме и други въпроси ще ти пиша.

# 513
  • На село
Здравейте, борбени момичета! Нова съм в темата, понеже днес започвам лечение с Рибосиклиб. Онкологът каза, че е добре да се следят неутрофилите и AST/ALT на всеки две седмици, както и да се прави електрокардиограма на края на втора и четвърта седмица, като се прави предварително обследване за кардиологични проблеми. Също калий и натрий.
На вас къде ви изписаха това лечение и при какви условия се покрива от Здравната каса?

# 514
  • София
На моята позната е изписано от онкологията във ВМА, доколкото си спомням, защото на Золадекс и Тамоксифен заедно все пак направи мети в костите, след рак на гърдата. Мислех, че при всички положения се покрива от Здравната каса.

# 515
  • На село
На моята позната е изписано от онкологията във ВМА, доколкото си спомням, защото на Золадекс и Тамоксифен заедно все пак направи мети в костите, след рак на гърдата. Мислех, че при всички положения се покрива от Здравната каса.

Доколкото се ориентирах от протокола за одобрение на лечението в НЗОК има условия за стадий на рака, менструален статус и успеваемост на терапията, което така и не разбрах какво значи. Не мен ми го предписаха в чужбина и не ми се иска да го отлагам заради административни спънки в България, защото съм в 4ти стадий на заболяването и времето е от много голямо значение при мен.

# 516
  • София
Успеваемост - може би ако не е била успешна предишната терапия...? Само си разсъждавам. Най-добре иди на консултация в Сити клиник например, при някой от онколозите, който може да те вземе най-бързо, занеси си епикризите и разбери колко бързо могат да вземат решение на онкологичен комитет да ти го предпишат.
Стискам палци!

# 517

Доколкото се ориентирах от протокола за одобрение на лечението в НЗОК има условия за стадий на рака, менструален статус и успеваемост на терапията, което така и не разбрах какво значи. Не мен ми го предписаха в чужбина и не ми се иска да го отлагам заради административни спънки в България, защото съм в 4ти стадий на заболяването и времето е от много голямо значение при мен.
Важно е рака да е хормонозависим, защото се комбинира с летрозол, да сте в менопауза или да Ви предизвикат такава, да сте с далечни метастази, което може би значи 4- ти стадии. Аз съм с метастази в черен дроб след лечение с нолвадекс от стадий Іа.

# 518
Някои със странични оплаквания от лечение с Кейтруда!?

# 519
  • На село
Благодаря за разясненията, Olive! Най-вероятно ще имам въпроси към твоята позната, която е на това лечение по-нататък.

Благодаря за споделения опит, Svetlana2! Аз отговарям на горепосочените условия, само че моите метастази са в тазовите кости.
А по какъв начин съдят за успешността на лечението през тези 8 месеца? Предложиха ли някакво образно изследване? Следенето на показателите е ясно.

# 520
Благодаря за разясненията, Olive! Най-вероятно ще имам въпроси към твоята позната, която е на това лечение по-нататък.

Благодаря за споделения опит, Svetlana2! Аз отговарям на горепосочените условия, само че моите метастази са в тазовите кости.
А по какъв начин съдят за успешността на лечението през тези 8 месеца? Предложиха ли някакво образно изследване? Следенето на показателите е ясно.
Да, на четвъртия месец ме изпратиха на ПЕТ скенер, а преди няколко дни бях на КТ. Резултата от ПЕТ скенера беше 25% намаляване на двете по- големи лезии.

# 521
  • На село

Да, на четвъртия месец ме изпратиха на ПЕТ скенер, а преди няколко дни бях на КТ. Резултата от ПЕТ скенера беше 25% намаляване на двете по- големи лезии.

-25% процента - чудесен резултат! И при мен искат да се направи пет-скенер в края на третия цикъл, даже малко по-рано. Явно протоколите при това лечение са еднакви навсякъде по света.
Предполагам, че за метастзите в черния деоб са ви изписали и друго? За моите костни метастази изписаха имунотерапия - инжекция веднъж на 4 седмици, както и  вит.Д3 с калций.

# 522
  • Варна
Здравейте!
За докторите във Варна търся отзиви.
Вчера бях при Янчева за ехограф и мамограф.
Тя каза операция, която да не отлагам.
Изреди ми Белинов, Хинев, проф. Ненков.
Да си избера някой от тримата.

Моя колежка познава Белинов, обади му
 се и той ме прегледа. И той каза операция, говори ми за премахване на гърдата. Да го обмисля и взема решение, в случай, че се стигне до там. Фамилно обременена съм. Питах го, след като ми казва да мисля за най радикалното, значи е сериозно положението и той каза да, плюс че съм фамилно обременена.
Вика ме в понеделник за прием за операция.
На ехограф и мамограф не се виждат засегнати лимфни възли.

Питах Янчева за доктор Вълкан Иванов, защото го познавам. Махал ми е два кожни карцином.

Янчева каза не за него, а виждам, че тук го обсъждате.

Какво ви е мнението за Белинов? Не знам дали ме вика веднага,  заради познанството ми с колежката ми Или има голяма доза тежест състоянието ми.

Не знам да обикалям ли за още едно мнение в други градове, Плевен, София. Това означава протакване още във времето...

# 523

-25% процента - чудесен резултат! И при мен искат да се направи пет-скенер в края на третия цикъл, даже малко по-рано. Явно протоколите при това лечение са еднакви навсякъде по света.
Предполагам, че за метастзите в черния деоб са ви изписали и друго? За моите костни метастази изписаха имунотерапия - инжекция веднъж на 4 седмици, както и  вит.Д3 с калций.
За метастазите в черния дроб ползвам Золадекс, летрозол и кискали. Целта е да се комбинира кискали/рибоциклиб/ с хормонална терапия /летрозол/. Друго не са ми изписали. Заинтересувахте ме с имунотерапията. Може ли да споделите името на лекарството? Витамин Д3 приемам и аз и на 6 месеца ми бият инжекция пролиа, защото съм с начална форма на остеопороза, а от хормоналните тя се задълбочава.

# 524
  • Русе
Мис, а доказано ли е какво има в гърдата или ще е операция тип превенция?

Общи условия

Активация на акаунт