Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 75

• 67 018
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, някоя от вас да е махала яйчници след диагнозата РМЖ?
Сестрата каза, че имало връзка между РМЖ и рак на яйчниците и се замислих за отстраняването им

# 106
  • Русе
Имаше 1-2. Останалите ходим редовно на прегледи да следим ситуацията.

# 107
  • София
Някаква връзка има, но не е задължително да се случи - затова се правят прегледи.

# 108
Някаква връзка има, но не е задължително да се случи - затова се правят прегледи.
Момичета, някоя от вас да е махала яйчници след диагнозата РМЖ?
Сестрата каза, че имало връзка между РМЖ и рак на яйчниците и се замислих за отстраняването им
Привет, аз май ще се присъединя към групата на тези с махнатите.  Гинеколога ми следи една киста трети месец и каза, че ако я има и сега през май - махаме я барабар с яйчниците.
С мастектомия съм и Имах 3 червени и 3 бели химии, 25 курса лъче и сега съм на хормони. Цикъла спря на 4 вливка. На 45 съм.
По темата с домашните любимци - имам две кучета, две котки и двойка африкански охлюви 😀
А сега със затопляне на времето и зеленчуковата градина ме очаква.
Ама, и две деца  и баща им за обгрижване имам 😀

# 109
  • Русе
Juppas, много любов има в живота ти Two Hearts Да сте заедно за много години напред!
И ние сме с куче- Голдън ретривър, най-доброто същество на света. Но  и аз и мъжът ми сме в рачешкия отбор и един от най-големите ми страхове е какво ще стане с децата и с него, ако нещо се случи с нас.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 21:34 от ralnik

# 110
  • София
Juppas, намерила си си най- доброто "хапче против рак"! 🤗 (вЕрвай ми, с 21 годишен опит съм 😘).

Ralnik, захвърли (освободи се от) страховете (к'во ти пука к'во се случва кат се гътнеш)!
Живейте го този живот! Радвайте се, че сте тук и сега (оффф, то обстановката "тук и сега" и без това е толкова... безрадостна)!
Знаеш ли... не можем да го измислим (колкото и да го мислим)...
"Ние предполагаме,  Господ разполага !"
На мен най- много радост ми носят малките неща- слънцето, дъждът, песента на птичките, жуженето на пчеличките, зелените тревички, ромонът на рекичките, плискането на вълничките   (и още и още).
И най- вече- деца,  внуци, приятели, разбира се.
Ей такива нещица ме правят щастлива.
Ей за всичко това си заслужава да се хванем със зъби и нокти за живота!

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 00:12 от AnyHr

# 111
  • Русе
AnyHr, права си, всички се опитваме да не се вторачваме в лошото и да живеем живота пълноценно сега. И кучето и градината на село са от вълшебните хапчета Heart , а децата и  близките ни хора са живота ни, и твоите малки щастливи неща са и моите малки щастливи неща. People Angel /липсва ми емотиконтчето с прегръдка/
Скрит текст:
Но в момента мъжът ми е с обострен здравословен проблем и страховете ми изкачат от здрача. И съм сълзива. Но ще се събера.

# 112
Juppas, много любов има в живота ти Two Hearts Да сте заедно за много години напред!
И ние сме с куче- Голдън ретривър, най-доброто същество на света. Но  и аз и мъжът ми сме в рачешкия отбор и един от най-големите ми страхове е какво ще стане с децата и с него, ако нещо се случи с нас.

Едното кучешко дете е Голдънка 😀
Тази мисъл "какво ще се случи с тях, ако..." - направо е забранена - няма такава опция. Само позитивни мисли и никакви чернотии - да не е много лесно да си позитивен непрекъснато, но трябва да се стараем и малко,по малко се настройваме на тази вълна.

# 113
Вчера бях на контролен ултразвук - ЯМР с контраст показал нещо и отдясно, взеха и биопсия, този път по различен начин от първия път
Резултатите след 10 дни

# 114
Здравейте дами,
не бях влизала в темата от известно време и сега, за съжаление, виждам нови попълнения.
Момичета, стискам ви палци да минете по-бързо през терапиите.
Simple Smile

# 115
valkyrian, Juppas, аз от скоро съм с премахнати яйчници. И моята гинеколожка наблюдава 3 месеца 2 кисти на двата яйчника по 6 см. и 4.5 см. и накрая решихме да ги махнем заедно с яйчниците, защото било рисковано да продължим да ги наблюдаваме при моята диагноза. Аз исках да махне и матката, но тя каза,че по време на операцията ще реши. Е, кистите се оказаха "прости" и матката не беше махната, защото нямала основание да махне здрав орган. Сега ще наблюдаваме матка🤣. 18 дни по-късно все още хистологията не ми е готова. Бях на Нолвадекс, сега вече преминах на Аримидекс.

# 116
Момичета, какви генетични пускахте в Плевен, че една година не са готови?

# 117
  • София
Тези за BRCA1 &  BRCA2 мутации, но участваме в някакъв проект, който изследва стотици жени - съответно изследването е безплатно, но резултатите - много бавни. Аз лично нямам бърза работа, след като направих мастектомия, единствено заради дъщеря ми се включих в това изследване, но не ми е спешно.

# 118
Помислих, че е нещо супер специално, че се чака 1 година.
За BRCA1 &  BRCA2, ако някой иска да прави, платено е 950/1350 лв в Дженомикс /Синево и 185 лв в Генетичния център в Майчин дом. На последното място, ако сте с тройно негативен и ви одобрят по програма на АЗ, дори и не се плаща.

# 119
  • Бургас
В генетичния център май не правят пълно секвениране (или както там се казва) на гените. Търсят само популярни за нашите географски ширини мутации. За това и разликата в цената. Моята мутация например не е от местните и теста в гентичния център би бил отрицателен.

Общи условия

Активация на акаунт