Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 44 992
  • 793
  •   1
Отговори
# 135
Ааа аз си поръчах от сутиените 😄 и забравих да ти благодаря. Всъщност аз и предния път от този магазин купих, но друг модел и все още си ги използвам.
Мацинка 33 от къде са ти нощниците? Не съм виждала на такава цена нощници за бременни и кърмачки по сайтовете.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 18:30 от fillme

# 136
Ааа аз си поръчах от сутиените 😄 и забравих да ти благодаря. Всъщност аз и предния път от този магазин купих но друг модел и все още си ги използвам.
Мацинка 33 от къде са ти нощниците? Не съм виждала на такава цена нощници за бременни и кърмачки по сайтовете.

Не съм ги купувала онлайн. Два пъти бях си поръчала разни дрехи и не ми допаднаха , като материя, удобство, а за да ги върна излизаха на същата цена.
Купих ги от Ибо магазина във Варна, там имаше и сутиен за 7,50 лв. удобен ми е,но сякаш за кърмене няма да е. Сивата нощница е от там. Миналият м. в Кауфланд имаше на промоция за 8лв. , но само s размер ( бялата),материята е много хубава, не знам до юни дали ще ми стани 😁 Редовно ходя, все няма. От форумите разбрах, че има на достъпни цени и в Джъмбо. Мисля да го посетя. Иначе бях намерила в олх нови за 13 лв., защото във Варна по магазините са над 20 лв. и хич не ми се дават такива пари.
Твоите са хубави, защото са с тик-так копче,а аз има да се разкопчавам цяла вечност  Grinning

# 137
Аз от предната бременност си взех две нощници с презрамки и един халат с къс ръкав. Занесох ги на шивач и тя ми отряза призракът отпред и сложи копче. Хем стават за кърнене, хем се скъсах да ги нося. А за самото раждане имам така каквато показахте ама ми е от на брат ми жена му. Само родих с нея. Термометър имам безконтактен от лидл... май не знам как да го ползвам и му взех един обикновен който мери за 5 сек.

# 138
  • София
Аз само си чета и ви се радвам, имам абсолютно всичко за бебето от баткото ми и от сестра ми, която е с бебе на 3 месеца, та всичко се прибира за нас. Нощници имам поне 4-5, сутиени за кърмене 3-4 май от Лидл взимах. Шишета няма да купувам още, ще видим как ще е с кърменето. Взех слънцезащита само за новородено, ще купя комплект за изписване, но ще е в последния момент да видим с какви размери ще се движи момата. И козметика остава, но също не мисля да купувам от сега. Стола за кола трябва да изперем и дрехите и да наредим. А имам много време аз, та не си давам зор за нищо. Гледам да сме повече с баткото, че после няма как малко или много ще е пренебрегнат..

# 139
И мен доста ме боли кръста и опашката като седя седнала, особено на дървена пейка в парка. Все се опирам на ръцете си и леко се отпускам назад, трябва ми по-голям наклон. С ходенето, все още се справям за 5км дневно, но последните 2 ги минавам доста бавно и влачейки се.
Ние имахме безконтактния термометър от лидл за 2 дни, не мереше точно и го върнахме. Сравявах със спиртен за под мишница. За бебето ще трябва да вземем нов, преди съм ползвала от тези за дупето. То се мушка съвсем малко, по-малко от свещичка против температура примерно.
И аз имам нощници от преди, взех си ги от амазон и даже още си ги нося понякога. С къс ръкав, без копчета а отгоре с капаче, което се вдига и под него има отвор. Хубави са, но толкова отдавна съм ги купувала, че нямам идея нито за линк, нито за производител. Само две са обаче, та ще гледам от някъде да взема още една поне, да имам за трите дни в болницата (дано са 3, ако се наложи да са повече спешно ще пращам ММ да купува, пере, суши и носи).
Аз продължавам с оглеждането за колички. Нищо не мога да избера или като избера нещо е много скъпо или нещо друго не ни харесва. Не ми се искаше този път да хабя толкова енергия и мисли по едната количка, а пак така става. Макар че знам колко малко вниамание ще обръщам на всички дреболии накрая, сега ги гледам и просто не мога да реша. Отидохме в голям магазин за колички и си тръгнах по-объркана от преди. Но се успокоявам, че и аз имам време, 3 месеца още (дано).

# 140
Прекалих с хапването по празниците и като започна едно подуване на корема, от утре си минавам на супичките. Има един сироп фрутилакс, ама не прави чудеса с козунаци и шиколади. А иначе гледах, че има хубави нощнички в Sinsay. И аз се движа вече адски бавно и хич не ми е удобно да сядам по пейки. Винаги слагам колана за корем, но все пак трябва да се спирам на често.

# 141
Сутиени си взех от Lidl и имам достатъчно бройки, също така и потници. Дано потръгне кърменето само. Нощници, когато баба ми почина и ѝ прибирахме нещата намерихме 3 прекрасни нощнички - памучни, пастелни, с копчета отпред. Свършиха ми чудесна работа, но едната е с дълъг ръкав и може и да си купя един брой да допълня. Но и 15лв са ми много, ще видя в един български магазин как вървят. Ако се окаже, че трябват повече знам къде да пращам таткото да вземе.
Козметика след раждането, шишета също, ако трябват. Количка имам.
Само кошара next to me ми трябва и борд за второ дете, но и с двете удрям на куцо от месеци. Първо че не ги намалят, сега тръгнах по магазините уж да видя кошарите физически и няма и няма налични. Ще трябва да рискувам онлайн и така като гледам всичко ще се купува на 1ви юни.
Дрешки вече 4 човека ми казаха, че са ми подготвили торби, трябва да се наканя да ги взема и да видим какво ще изкочи. Избрала съм за изписването, но до последно не се знае дали ще е то.

Обща взето след седмица влизам в 8мия, а съм доникъде 😁

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 21:34 от deska90

# 142
Здравейте и от мен,чета ви от доста време и сте доста полезни.Моля да ме включите и мен с термин 11.07 момче.За покупките моя ММ много държеше да отидем до Турция и зада мога да избирам аз накупих ме почти всичко още миналия месец,понеже и на мен вече мие трудно обикалянето.За спането вечер няма да коментирам и аз съм като вас болки и от ляво и от дясно,но има още малко ще търпим Simple Smile

# 143
За спането, с първата бременност ставах по 5 пъти на вечер, но сега с баткото до мен.. нямам шанс. Той лесно се разбужда, така че аз ставам 1-2 пъти максимум… Толкова.
Гледам да не пия много вода привечер, за да минимизирам ставанията.
Пък за болките в кръста, пребита съм като куче от търчене покрай едногодишното дяволче, че се тръшкам и нямам време да ги мисля. Въпрос на оцеляване 😂😂😂.
Кофтито е, че само по гръб не усещам болки в кръста, но не си позволявам да спя така или дори да лежа така. Не било добре за бебето в корема.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 13:48 от HappyRSmile

# 144
Празниците не ми се отразиха добре. Досега, колкото и да съм била активна, дори в дните, които снимам или навъртам по 10 км, никога не ми е било толкова зле, колкото след три дена гости и седене по столове. Вчера дори не можах да се прибера към София, останах при нашите, че получих много контракции вечерта. Доста стряскащо било. Пих нош-па и магнезий, но цяла вечер си бях недобре. Никакви гости повече за мен!

Поне днес от сутринта бебокът рита, та да не го мисля как е след преумората последните дни.

Иначе много странно, да ви питам при вас дали е така, с цялата рода се видяхме и с приятели обаче никой нищо не пита за бебето, въобще даже не се коментира нищо свързано с това, че съм бременна. Чудя се дали просто на хората им е неудобно или неловко да любопитстват, ама все пак става въпрос за много близки до мен. Не знам, очаквах, че ще съм център на вниманието, още повече, че е първото внуче на всички, ама не Grinning

# 145
АА, благодаря ти! Разбрахме се с ММ да не ходя на погребението. Отидох в кварталната църква и запалих свещичка за починали! Бог да я прости!
Но да се се съсредоточим върху хубавото, което ни очаква!

Благодаря за новата тема, Филме! Изключително полезна информация си събрала Heart

VikiA, съболезнования! И аз преди Коледа загубих близък роднина и за съжаление това се наложи да бъде причината да споделя с останалите близки, че чакаме бебе, а не както планирах по празниците. Но това е част от живота. Не се поддавай на чужди мнения, направи нещата както ги усещаш за себе си независимо дали ще ходиш на гробища или ще избереш друг начин да почетеш починалата.

Аз снощи имах леко еднократно зацапване след малко палави занимания, но след него не се появи повече. Обаче се изкарах акъла нали, вече ми мина всякакъв мерак за нещо подобно докато родя.

# 146
  • гр.Пловдив
Празниците не ми се отразиха добре. Досега, колкото и да съм била активна, дори в дните, които снимам или навъртам по 10 км, никога не ми е било толкова зле, колкото след три дена гости и седене по столове. Вчера дори не можах да се прибера към София, останах при нашите, че получих много контракции вечерта. Доста стряскащо било. Пих нош-па и магнезий, но цяла вечер си бях недобре. Никакви гости повече за мен!

Поне днес от сутринта бебокът рита, та да не го мисля как е след преумората последните дни.

Иначе много странно, да ви питам при вас дали е така, с цялата рода се видяхме и с приятели обаче никой нищо не пита за бебето, въобще даже не се коментира нищо свързано с това, че съм бременна. Чудя се дали просто на хората им е неудобно или неловко да любопитстват, ама все пак става въпрос за много близки до мен. Не знам, очаквах, че ще съм център на вниманието, още повече, че е първото внуче на всички, ама не Grinning

Много ти трябват коментари..

Аз умишлено избягвам да ходя у нашите точно поради такива причини-не искам да ме разпитват роднини,приятели,колеги,цялата махала като ме види и ще ме налазят с въпроси,погледи..как така съм се решила на второ на 39г ,разбираш ли.....Smiling Imp

Ти си се притеснила за няма нищо,явно твоите роднини са много тактични и съобразителни и така трябва да е според мен

# 147
teddynm, същата работа съм. Избягвам и да се срещам с не много близки познати, като видя някой да се задава срещу мен по улицата и лошо ми става. Не ми се коментира, не ми се обяснява. Ама пандемично бебе ли било, ама планирано ли било, много модерно било в момента, голям бум имало и т.н.. Иначе с най-близките си го говорим, обсъждаме, планираме, даже с приятелките. Всички най-близки около мен са много разбиращи, тактични, много ми помагат и карат да се чувствам спокойна Heart

# 148
Здравейте, мами! В 30-та седмица съм и днес бях на преглед. Оказа се, че пъпната връв е увита около вратлето на бебето.. Лекарката каза, че няма проблем, но аз все пак се уплаших много.. Някоя да знае нещо?..

# 149
  • Замък сред облаците
Ще се увъртат и развъртат по 15 пъти докато дойде деветия месец. Мисли го като почнете да обсъждате раждането, сега няма смисъл. И не, докато е в корема нищо няма да стане от това, че се е увъртяло.

Общи условия

Активация на акаунт