Спирала МИРЕНА

• 46 684
  • 894
  •   1
Отговори
# 510
Оскъден, но неспиращ. Това ми беше цикълът.
И колко продължи? Някои бяха написали, че този цикъл е продължил 2 години. То трябва да се носи всеки ден превръзки и да се сменят на всеки 4 часа. Ако е така, не благодаря. Мразя да нося превръзки и да ме спарват. През лятото е един ужас с тази жега. Когато ми идва менструацията плюс зацапванията, се събират по 10-11 дни да бъда с превръзка. След 7-мия ден започвам да полудявам и да ме сърби в интимната област, да щипе при пишкане.

# 511
  • Пловдив
Не знам. Факт е, че докторите не обясняват. Вадиш им думите с ченгел. За моите кисти каза, че не са големи, но ако още малко пораснат, ще трябва да се махат в болница с някаква манипулация (операция ,кюртаж или не знам там какво). Никакво друго решение не ми даде. Питах има ли друг вариант, каза нека да изчакаме следващите 6 месеца. Дори не знаех, че могат да се пият хапчета, защото досега никога не съм имала и пряко не съм се интересувала по темата.
Изпрати ме да изследвам хормона за менопаузата и тогава сме щели да говорим. Нито се обяснява какви са вариантите за този хормон, каква информация ще ни даде резултатът. Всеки сам да си се информира от интернет.
А това уж е най-добрият гинеколог-онколог в Пловдив.

# 512
Не. Ако не пиех допълнително прогестерон, не спираше.

# 513
  • София
Здравейте момичета,
предстои ми поставяне на Мирена и доста се притеснявам от самото слагане. Боли ли? Ходих в понеделник да я слагат, но ми беше тъкмо свършил цикъла и лекарката каза че се е затворила шийката и няма да влезе спиралата. Сега чакам следващия цикъл за да отида на около третия ден. Имам ужасни кръвоизливи от 2 години след премахване на единия яйчник заради дермоидна киста. Тогава махнаха и миома. От тогава съм и с анемия Sad
Кръвните резултати показват перименопауза, на 49 съм.
Бях се решила да си махна матката, защото това не се издържа, но лекарката предложи спирала.
На вас по време на цикъл ли ви я сложиха? Какво се усеща?

# 514
  • Пловдив
Не е от най-приятните манипулации, но се издържа. Аз лично имах по-скоро дисконфорт, а не някаква сериозна болка. Самото поставяне е за секунда, неприятното при мен беше отварянето на шийката.
Аз също много се страхувах, но се оказа, че не е нищо особено.

# 515
Зависи от прага ви на болка. Мен ме боля, но поне става бързо. Има жени, които изобщо не усещат дискомфорт.

# 516
Здравейте момичета,
предстои ми поставяне на Мирена и доста се притеснявам от самото слагане. Боли ли? Ходих в понеделник да я слагат, но ми беше тъкмо свършил цикъла и лекарката каза че се е затворила шийката и няма да влезе спиралата. Сега чакам следващия цикъл за да отида на около третия ден. Имам ужасни кръвоизливи от 2 години след премахване на единия яйчник заради дермоидна киста. Тогава махнаха и миома. От тогава съм и с анемия Sad
Кръвните резултати показват перименопауза, на 49 съм.
Бях се решила да си махна матката, защото това не се издържа, но лекарката предложи спирала.
На вас по време на цикъл ли ви я сложиха? Какво се усеща?
на 6 ден малко боли и боцка

# 517
Търпимо е, особено ако сте раждали вагинално. И за кратко.

# 518
Аз съм с втора такава спирала вече и двата пъти докторката ми я поставя горе- долу посредата между циклите. Не ми е казвала  никога, че трябва да се поставя, когато има цикъл. Иначе не боли изобщо, усещаш само за 5- 10 секунди едно пощипване и толкова.

# 519
  • София
Аз съм с втора такава спирала вече и двата пъти докторката ми я поставя горе- долу посредата между циклите. Не ми е казвала  никога, че трябва да се поставя, когато има цикъл. Иначе не боли изобщо, усещаш само за 5- 10 секунди едно пощипване и толкова.

Ами обяснението и е, че тогава е по-отворена шийката и вероятно по-лесно ще вкара спиралата.
Иначе се слагал някакъв инструмент ( не го запомних) с който я отварят насилствено и това боляло.
Ама ако е 5-10 секунди не би трябвало да е чак толкова гадно. Иначе съм раждала вагинално.

# 520
Има ли дами в темата изтърпяли поне 1 спирала 5 год. И да са я свалили и оставили на естествения ход нещата. Ако имат желание за коментар на усещания и прочие, може на лични.

# 521
Има ли дами в темата изтърпяли поне 1 спирала 5 год. И да са я свалили и оставили на естествения ход нещата. Ако имат желание за коментар на усещания и прочие, може на лични.
И аз се интересувам от месец съм с нея и незная кога ще свикна

# 522
Велинка, предполгам имаш предвид гинекологично да свикнеш  и да постигнеш желаното безциклие. Това при всяка жена е различно. От 3 мес до 7-8 мес., че и повече, докото се изтъни лигавицата.
При мен това стана много по-бавно заради възли.
Аз имах предвид след свалянето, когато хормонът вече е в организма, и нивото прогестерон е високо, би трябвало да почне да пада, ако не се сложи втора. Но и лигавицата да почне да нараства пак. Аз още като бе в мен я усещах, но и след свалянето сякаш някакъв процес се случва долу, някакви трептения, дали натрупания хормон в матката намалява и усещам връщането към естествената среда. Все в един момент трябва съвсем да спадне нивото на хормона.

# 523
Велинка, предполгам имаш предвид гинекологично да свикнеш  и да постигнеш желаното безциклие. Това при всяка жена е различно. От 3 мес до 7-8 мес., че и повече, докото се изтъни лигавицата.
Аз имах предвид след свалянето, когато хормонът вече е в организма, и нивото прогестерон е високо, би трябвало да почне да пада, ако не се сложи втора. Но и лигавицата да почне да нараства пак. Аз още като бе в мен я усещах, но и след свалянето сякаш някакъв процес се случва долу, някакви трептения, дали натрупания хормон в матката намалява и усещам връщането към естествената среда. Все в един момент трябва съвсем да спадне нивото на хормона.
Да защото на мен по принцип ми е дълъг  и много обилен на 26.09 я сложих 2 дни по намаля после пак тръгна и около 2 седмици чисти и сега от 5 дни май си е цикъл а и август бях на кюретаж абе луда работа е и много се надявам някак да не е обилен и да ми помогне спиралата защото съм и с анемия на 46 години съм

# 524
Да защото на мен по принцип ми е дълъг  и много обилен на 26.09 я сложих 2 дни по намаля после пак тръгна и около 2 седмици чисти и сега от 5 дни май си е цикъл а и август бях на кюретаж абе луда работа е и много се надявам някак да не е обилен и да ми помогне спиралата защото съм и с анемия на 46 години съм
Аз бях на кюретаж през април.Сложиха ми я по време на кюретажа,така че не мога да кажа дали боли поставянето.След нея кървях 2 месеца,къде повече,къде по-малко,но не беше обилно,както при менструация.Усещах нещо като леко боцкане на моменти през това време,но вече нищо не усещам.Сега цикълът ми идва пак на 23 дни,все още съм с анемия,въпреки приема на желязо и витамини В.Разликата е,че сега като ми идва пак продължава по 10дни,но карам с 1 ежедневна превръзка на ден,буквално капе по някоя капка.АГ ми каза,че жените обикновено забравят за спиралата и им е много добре.Сещат се да я сменят чак,когато им се върне обилната менструация и това съвпада с времето,когато срокът от 5 год.е изтекъл.Надявам се свалянето и да не боли и да няма сраствания,хлътвания в матката и прочие. Имам 2 приятелки,които са много доволни от спиралата,сложиха си за 2ри път,но първата и на двете я вадиха по хирургическа път.Това ме караше дълго време да отлагам поставянето и,от което си докарах доста проблеми на главата.Не  знам кое е по-доброто,според мен,почти никой не си я поставя без да има сериозни проблеми преди това.На едната ми приятелка мийомата,която беше хормонално зависима,изчезна от първата и спирала.

Общи условия

Активация на акаунт