Спирала МИРЕНА

• 46 725
  • 894
  •   1
Отговори
# 495
задържаните фоликули нямат нищо общо със спиралата. удивена съм че лекаря е толкова незапознат какво всъщност прави тя. Задържаните фоликули са резултат от хормонален дисбаланс, Особнео ако сте над 40 и вече се движите към перименопауза. Това е ситуация която Мирена няма как да повлияе, защото ако това се случваше, тя щеше да бъде използвана за облекчаване на преминаването към менопауза. Пиша го като човек изкарал 10 г. мирена и бил с нея и преди и по време на перименопауза.

# 496
Да, и за мен има нещо не- ок в обяснението на гинеколога. Как ще се махат кисти от яйчници с кюртаж? Той се прави само в матката...

# 497
Аз бях с Мирена година и 4 м. Да, и аз задържах фоликули, догогава никога не ми си беше случвало. Мояг гинеколог каза, че е заради спиралата. То и в листовката го пише, че е възможно и често се случва.

# 498
Ами спиралата все пак е хормонална, така че логично би могла да причини хормонален дисбаланс.

# 499
Ами спиралата все пак е хормонална, така че логично би могла да причини хормонален дисбаланс.
как ви е цикъла

# 500
усещате ли че няма логика да е масово - за кисти се предписват препарати с прогестерон Simple Smile. И разбира се рапортуват се от официалните изследвания само 7 % от жените с този страничен ефект. А като пресметнем че много често мирена се слага около и към 40 когато хормоните вече "играят" , връзката е очевидна.
Била съм 5 г. с Мирена преди перимено и без кисти. Когато влязох в перимено , с втората мирена имах толкова кисти че чая с невен турта и бял равнец ми беше станал ежедневен ритуал.

# 501
Точно с прогестерон допълнително през устата ги махах задържаните фоликули. Мирена ми беше разбъркала хормоните, недостатъчен ми беше хормонът  от нея и затова често пиех Дюфастон, Утрогестан и т.н

# 502
Точно с прогестерон допълнително през устата ги махах задържаните фоликули. Мирена ми беше разбъркала хормоните, недостатъчен ми беше хормонът  от нея и затова често пиех Дюфастон, Утрогестан и т.н

Точно това е хубавото на Мирена че доставя заместител на хормон локално на точно място (без да минава през храносмилателния тракт. Аз повръщам от орален прием на прогестерон. Той има и много седативен ефект за мен) Доставянето е и  много дискретно и дозирано. ако прогестеронът от Мирена не достига за да бъдат предотвратени кистите, то цялостния проблем е на индивидуалния организъм, а не че кистите са от Мирена. Тя помага но това са й силичките.

# 503
  • Пловдив
На мен ми стана интересно, че от миналата година досега са се образували. Предишните 4 години от "живота" на спиралата не съм имала, а цикълът ми спря 1 година след поставянето. Всъщност никога не съм имала кисти по яйчниците.
Как се махат по принцип?

# 504
  • София
Здравейте, момичета!
Закупих спирала Мирена, но няма да я слагам, така че я продавам. Срокът на годност е до 08.2026. Ако някой има интерес да ми пише на лично.

# 505
усещате ли че няма логика да е масово - за кисти се предписват препарати с прогестерон Simple Smile.
Да. Обаче...
При лечение с прогестерон се разчита на ефекта, който се получава в момента след СПИРАНЕТО на хапчето. А не се пие безспир неопределено време, както е със спиралата и нейният перманентен прогестерон.
С нея няма спиране и пукане на евентуални кисти, а задържането им.

# 506
Да,както и другите отбелязаха,има доста неточности около споделената информация. Вероятно не е разбрала доктора. Теоретично кистите се образуват от свърпродукция на естроген и те сами по себе си отделят още естроген,а той има обратно на прогестерона действие. Такива кисти обичайно се лекуват с таблетки прогестерон,друг е въпросът че нямаме кантар в тялото,ако сложим по равно от това и от неговото обратно,нещата ще бъдат в баланс.Не,те вече не са в баланс,химията само променя някой ефекти.Останалото е йога,здравословен живот или кой каквото си направи,за да повиши качеството си на живот.А естрогенът намалява с менопаузата,прогестеронът се увеличава.Естрогеновото увеличение се дължи на хипофизата жлеза,която е командният център на останалите жлези и главната и функция е да  преобразува мисли,впечатления и възприятия в хормони( емоции и преживявяния) .С прости думи,дисбалансът се дължи на стрес,а не на мено или пери мено паузи,ако на някой му харесва да си мисли така,нека. Така нареченият пери период  съвпада с определени житейски събития -бръчки,деца на определена възраст или отсъствие на такива,разни равносметки и прочие....бръчки.

# 507
Аз бях с Мирена година и 4 м. Да, и аз задържах фоликули, догогава никога не ми си беше случвало. Мояг гинеколог каза, че е заради спиралата. То и в листовката го пише, че е възможно и често се случва.
как ви беше цикъла след поставяне аз незнам сега това дали е

# 508
Оскъден, но неспиращ. Това ми беше цикълът.

# 509
Оскъден, но неспиращ. Това ми беше цикълът.
После оправи ли се

Общи условия

Активация на акаунт