Спирала МИРЕНА

• 46 646
  • 894
  •   1
Отговори
# 240
Мен пък ме е страх да вдигам тежко , въобразявам си, че от това ми се увеличава зацапването.
А в последно време зацапване почти нямам и цикъла е супер лек...та си се радвам тихичко.
За тези, които писаха, че са изморени и тн. И аз съм така- като парцал. Та  си спомних, че през бременността ми откриха, че не усвоявам вит. Б12 и го пиех допълнително. Даже ми бяха били и една ампула Б12 тогава. Та сега отново си взех да смуча от него и желязо та се поосеферих. Но и от жегите може да се чувства човек така...

# 241
зависи от възрастта. Тя определя какво е калориен дефицит. Нещо си (храна) може да е в графата калориен дефицит на 30г но на 50г да е калорийна бомба. Затова запитването ви трябва да получи отговор в контекст. На 50г няма да можете да се храните както сега без да пълнеете. Ще трябва да консумирате много по-малко.

# 242
Здравейте! Тук само едно момиче има моят проблем-цикълът не спира, без да пием допълнително хормон. Но тя е от скоро , а аз от 9 месеца така. Докато пия дюфастон всичко е наред-цикъл 4 дни като зацапване, но всекидневно главоболие, засилено акне, замаяност и косопад/ и с Мирена си ги имам, но се засилват с Дюфастон/. Колко още време да чакам да се подобрят нещата, много ми е сдухано...

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 14:57 от Ena123

# 243
Здравейте! Тук само едно момиче има моят проблем-цикълът не спира, без да пием допълнително хормон. Но тя е от скоро , а аз от 9 месеца така. Докато пия дюфастон всичко е наред-цикъл 4 дни като зацапване, но всекидневно главоболие, засилено акне, замаяност и косопад/ и с Мирена си ги имам, но се засилват с Дюфастон/. Колко още време да чакам да се подобрят нещата, много ми е сдухано...
Консултация с  лекарят и търпение. Да, не е приятно но минава. 1,6 год. Вече се вижда светлина в тунела.
Може би да спреш с тоз Дуфастон и да оставиш организма да свиква само със спиралата? Питай лекар и Пий вит С1000.

# 244
За обилен Ц./ различен от зацапване/, въпреки Мирена, имам преписани от АГ  3 лекарства:
1. на Абофарма витамин С депо+цинк :24 часа/ Абоселукс /
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010013460
Арника монтана 9/хомеопатия/,  и Циклонамин/кръвоспиращо за малките кръв.съдове /.

2.АРНИКА МОНТАНА 9 СН:
Цитат
функционална метрорагия (обилно маточно кървене извън периода на менструация), вследствие на поставена вътрематочна спирала - х 5 гранули при поява на кървене
---------------------
3.  Когато първите две не са достатъчни/ за да спре кръвозагубата/:
Цитат
Циклонамин е антихеморагично лекарство, което намалява времето на кървене и кръвозагубите.
Лекарството Циклонамин се използва за предотвратяване и лечение на кървене от малките кръвоносни съдове, независимо от причината и мястото на кървене.
Лекарството Циклонамин се използва за лечение на зацапване (кървене между очакваните менструални цикли), както и за лечение на тежко или продължително кръвотечение по време на менструалния цикъл, във връзка със или независимо от употребата на вътрематочно противозачатъчно средство (спирала)

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 18:24 от Sanea

# 245
Благодаря, момичета! Той не е обилен, нищо общо с положението, в което бях, но е дълъг и продължителен. Освен това ми идва на 20-21 дни, та реално имам по няколко дни чисти в месеца. Дюфастонът го спрях, хич не искам и да го чуя. Тази година 6 пъти вече бях на гинеколог, тоест на 3 различни, колко още да ходя. Единият добавя прогестерон през устата, другият иска да маха матката, третият предложи противозачатъчни вместо Мирена. Седя и търпя, защото нито един вариант от предложените не е ок.

# 246
На колко години си?
Приятелката ми си махна матката преди година- на 44 беше. Чувства се много добре и не съжалява. Дълго време умуваше, мина през няколко гинеколога, но всички бяха на едно мнение.

# 247
На колко години си?
Приятелката ми си махна матката преди година- на 44 беше. Чувства се много добре и не съжалява. Дълго време умуваше, мина през няколко гинеколога, но всички бяха на едно мнение.

И аз имам приятелка която го направи заради миоми и кръвоизливи. Иначе си има яйчници и те си работят. Няма хормонални проблеми като пълната хистере'какв' беше' там . Каза че й е  супер.

# 248
На 43 съм. Ако бях към 50-те, изобщо нямаше да се замисля, но като знам, че започват други проблеми после, въпреки запазени яйчници...

# 249
На 43 съм. Ако бях към 50-те, изобщо нямаше да се замисля, но като знам, че започват други проблеми после, въпреки запазени яйчници...

Тя беше на 42 и каза че преди това е било непоносимо.

# 250
Да, има жени и на моята възраст, които прибягват до хистеректомия и се оттървават от кръвоизливите, но пък може да се получат сраствания, може да започне уринарна инконтиненция, вълни/ въпреки запазени яйчници/, рязко покачване на килограми, проблеми с кости и т.н. Питам се кое е по-малкото зло?

# 251
Тези описани странични ефекти могат да се получат при всяка една коремна операция. А може и да не се получат. Повече от година след такава операция приятелката ми няма нито едно от описаните от теб.

# 252
Здравейте. Предстои ми смяна на Мирена. Първият път при поставянето беше доста неприятно, дори ми стана лошо. Предстои ми сваляне на старата и поставяне на нова спирала.Сега си мисля дали ще има ефект,  ако поне час преди манипулацията бия обезболяващо (например  @улин)?

# 253
Да, мисля, че ще намали болката.

# 254
Да запитам в темата: има ли съфорумки, които да я усещат спиралата като чуждо присъствие в организма си физически?  И влияе ли им на емоциите? На настроението ?
Моята скоро ще я махат, но винаги съм я усещала.

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 14:29 от Sanea

Общи условия

Активация на акаунт