Спирала МИРЕНА

• 46 670
  • 894
  •   1
Отговори
# 420
Спиралата се сменя на 5г. Наскоро тук някой беше споделил, че имало вече нова модификация с 10 г. годност. На мен ми отне поне 2г. докато спре да ми кърви по време на цикъл. От октомври 2023 не е минало много време.

# 421
Спиралата се сменя на 5г. Наскоро тук някой беше споделил, че имало вече нова модификация с 10 г. годност. На мен ми отне поне 2г. докато спре да ми кърви по време на цикъл. От октомври 2023 не е минало много време.
Да разбирам ли, че по време на цикъл (менструация) няма кървене? Или имате предвид между циклите нямате кървене и изцапвания?

# 422
Моят гинеколог ми съобщи миналата година на редовния годишен преглед, че тази си спирала, която е в мен, може да я нося не 5 години, а 7. Вече такива били предписанията.

# 423
  • varna
Здравейте, момичета, след всичко изчетено се убедих, че Мирена е и моето решение на обилните кръвотечения, парцали и прочие. Има ли някоя от Варна, която да ми каже добър АГ, за да отида на консултация и евентуално слагане?

Привет,
От Варна съм и септември ми предстои поставяне на Мирена при д-р Атанас Александров (синът на Кателия Александров). Моята история са две операции в Плевен, като последната беше преди два месеца и той ме оперира. Първата операция беше преди 4 години при проф.Томов. След нея бях започнала да събирам информация за спиралата. Имам препоръки за две лекарки, които поставят - едната е Евгения Георгиева (Окр.б-ца), като от нея имам преки впечателния, защото ми водеше ЖК, а след това години наред ходех на профилактични прегледи; другата е Христина Христова (преглежда в мед.център Санита).

Благодаря, ще чакам отзиви за поставянето й с този доктор Simple Smile Иначе с Георгиева съм пряко запозната още отпреди 10 г. като раждах, никак не желая да я посещавам пак.

# 424
Аз моята спирала я слагах в Мбал Надежда София, др Стаменов ми я поставя под упойка,защото съм с едно и аденомиоза и много сраствания и беше категоричен, че няма да ме мъчи.
Само това кървене ме притеснява, явно пак ще се наложи да отида на профилактичен преглед. Тук във Варна ходя при др Казаков в Майчин дом, не съм сигурна, но мисля че и той поставя спирали.
_re_ge  А вие заради обилен цикъл ли я поставихте ?

# 425
Да разбирам ли, че по време на цикъл (менструация) няма кървене? Или имате предвид между циклите нямате кървене и изцапвания?

няма кървене по време на цикъл, защото един от ефектите на спиралата е изтъняване на лигавицата. В резултат на което, вие  си имате овулация и всичко както трябва по женския календар, но кървенето като изчистване и подготовка на матката го няма защото няма "излишна" лигавица. Аз имах две Мирени една след друга. Махането на първата и поставянето на втората стана на един ден. Именно по този начин се продължава цикличността. Когато ми я махната въобще по редица странични редица причини, на следващия цикъл ми дойде нормално - като продължителност и обилие.

_re_ge  А вие заради обилен цикъл ли я поставихте ?
Обилен и много болезнен и в резултат на това дългогодишна анемия

Моят гинеколог ми съобщи миналата година на редовния годишен преглед, че тази си спирала, която е в мен, може да я нося не 5 години, а 7. Вече такива били предписанията.

Мисля че някой каза 10 г.  По Принцип зависи от това колко препарат има в нея. Защото в старата версия след 5 г настъпва изчерпването му и спиралата става просто контрацепция,  кървенето се връща.. Доколкото разбрах това често се случва при жени стигнали до менопауза със спирала. За да бъдат предпазени тази допълнителна година без цикъл просто им оставят спиралата.

Здравейте, момичета, след всичко изчетено се убедих, че Мирена е и моето решение на обилните кръвотечения, парцали и прочие. Има ли някоя от Варна, която да ми каже добър АГ, за да отида на консултация и евентуално слагане?

Привет,
От Варна съм и септември ми предстои поставяне на Мирена при д-р Атанас Александров (синът на Кателия Александров). Моята история са две операции в Плевен, като последната беше преди два месеца и той ме оперира. Първата операция беше преди 4 години при проф.Томов. След нея бях започнала да събирам информация за спиралата. Имам препоръки за две лекарки, които поставят - едната е Евгения Георгиева (Окр.б-ца), като от нея имам преки впечателния, защото ми водеше ЖК, а след това години наред ходех на профилактични прегледи; другата е Христина Христова (преглежда в мед.център Санита).

Благодаря, ще чакам отзиви за поставянето й с този доктор Simple Smile Иначе с Георгиева съм пряко запозната още отпреди 10 г. като раждах, никак не желая да я посещавам пак.

И двете спирали ми постави д-р Христова.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 18:49 от _re_ge

# 426
  • ВАРНА
_re_ge, на кой ден от цикъла ти поставиха спиралата?

# 427
_re_ge, на кой ден от цикъла ти поставиха спиралата?

Доколкото знам трябва да е на ден на цикъла. На мен или трети или четвърти ден -  тогава гинеколожката имаше свободен час. Може би зависи и колко ви е дълъг цикъла. Моят си беше 7 дена.

# 428
  • EU
И на мен ми предстои поставяне на спирала. Има ли група или сайт откъдето поръчвате на по-ниска цена от аптечната мрежа.  Нямам пътуване до Турция и ако някой доставя от там, ще ми е от полза.

# 429
И на мен ми предстои поставяне на спирала. Има ли група или сайт откъдето поръчвате на по-ниска цена от аптечната мрежа.  Нямам пътуване до Турция и ако някой доставя от там, ще ми е от полза.
Имам една и я подарявам. Купувана е в Португалия. АКо желаете, напишете ми адрес и ще ви я изпратя.

# 430
  • EU
Благодаря на Arwen Amarantha , която ми подари спирала Мирена!
Надявам се,  че всичко ще бъде наред с поставянето й и след това.

# 431
Здравейте, нормално ли е зацапване след поставяне на Мирена, продължаващо вече 20 дни?

# 432
Това щях да попитам за зацапването. Подсети ме Nancy93. При поставяне на такава спирала, колко време продължава зацапването?

# 433
Може да продължи месеци наред, при всеки е различно.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 18:51 от Ena123

# 434
Може да продължи месеи наред, при всеки е различно.
През това време носите ежедневни превръзки или превръзки нормални за менструация? Сигурно когато организмът приеме спиралата, спира това зацапване?

Общи условия

Активация на акаунт