Спирала МИРЕНА

• 44 071
  • 878
  •   1
Отговори
# 855
Цитат на: mama_selena
Напълнихте ли след поставянего на Мирена? При мен околоханша и талията се случва нещо страшно😞в другите места нямам разлика, но корем гърди с два номера на горе🤣

това е от възрастта. Аз бях слаба преди са я поставя и после още отслабнах. С Мирена съм била на килограми като ученичка даже, но след 40 г. се променя по принцип фигурата. При мен (аз съм пясъчен часовник) тънката талия полека изгуби яснота, разми се извивката  между нея и ханша. Особенно в гръб. И така между 40 и 50, когато почнаха симптоми на перимено. Там вече стана страшно.

# 856
Не съм напълняла, нося вече трета Мирена, скоро ще направя 50 и съм в същинска менопауза. Храненето и липсата на движение , не песарът.

# 857
Това с гърдата е сериозно. Зная че има връзка с Мирена -не я препоръчват на жени с проблемни гърди. И при мен има болка в едната след поставянето на спиралата, цикъл нямам спря след 8 месеца с нея. Защо си мисля че за повече спокойствие Лили трябва да се консултираш ако може със още някой лекар за този проблем с гърдата. Напълнихте ли след поставянего на Мирена? При мен околоханша и талията се случва нещо страшно😞в другите места нямам разлика, но корем гърди с два номера на горе🤣
         Аз напълнях , но и преди това бях пълна цял живот на хормонални препарати . Иначе не хапвам нещо по-различно от семейството ми .Обмислям да отида та диетолог , но като гледам цените на режимите ... .

# 858
Не мога да преценя дали има връзка но започна да ми пада косата доста.. 
След като 6м не ми идва въобще ( спря от раз), в което време не съм усещала много вариране на хормони, последния месец е кошмар... дойде ми, излезна ми акне, заповна да ми пада косата много.., дано попремине.
Хванала съм миноксидила на мм... знам че е много концентиран за жена, но ще го слагам по малко и за малко време.

# 859
А как ви е либидото със спиралата?

# 860
А как ви е либидото със спиралата?

Добро, винаги е било отлично.

# 861
  • Пловдив
Момичета, колко време след сваляне на спиралата ви се възстанови цикълът?

# 862
Момичета, колко време след сваляне на спиралата ви се възстанови цикълът?

Следващият месец. И си беше както го помнех. Затова, според моята гинеколожката като махахме едно, сложихме веднага 2.

# 863
  • Пловдив
Да, и моят лекар иска веднага да сложим 2, но на микробиологията онзи ден излязоха някакви бактерии. Аз имам съмнения в резултата и се чудя какво да правя. Здрава съм и не ми се иска са пия антибиотици.

# 864
Да повторите изследването?

# 865
  • Пловдив
И аз това си мисля, но часовете за читавите гинеколози, особено през лятото, са мисия невъзможна. За моят също няма и е много трудно да се свържеш с него, ако нямаш час. Трябва да чакам септември, за да говоря с него, но подозирам, че той няма да се съгласи да направим повторно.

# 866
Не бързайте да сменяте спиралата тогава. Тя си има буферен период. Моята трябваше да я сменям юни, но беше тежък период с грижи по болестта на татко и го отложиме до по-късно. Сменихме я ноември.

# 867
  • Пловдив
Аз я свалих миналия понеделник. И аз в свалих 6 месеца по-късно. Сега чакаме цикъла, за да сложим втората. Но с този резултат ще се забавят нещата, ако трябва да лекуваме.

# 868
Аз я свалих миналия понеделник. И аз в свалих 6 месеца по-късно. Сега чакаме цикъла, за да сложим втората. Но с този резултат ще се забавят нещата, ако трябва да лекуваме.
Както казах, моята гинеколожка  отбеляза ьцче ако не се махне и сложи на един път всичко свършено до тогава се нулира. Което и аз осъзнах с напълно възстановения си цикъл по - малко от месец след като я махнах. Затова, във вашия случай, излиза, че вече няма смисъл да бързайте да я слагате. Пак ще имате адаптационен период подобно на първия път, за 6 месеца имате достатъчно натрупана лигавица.

# 869
Здравейте. Надявам се, все още някой да има активен в темата. Със спирала Мирена съм вече 1 месец, на 13.08 получих зацапване, като тогава очаквах и цъкъл, но след 3.4 дни зацапване стана доста обилен цикъл, който продължава и до днес, да понамаля малко не е чак толкова обилен вече, но това са си вече доста дни. Писах на гинеколога, но все още чакам отговор, та въпроса ми е това нормално ли е, има ли място за притеснения, защото изчетох доста и би трябвало цикъла да намалее.

Общи условия

Активация на акаунт