Месец МАРТ не е далече, мама среща своето човече!

• 14 014
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
Аз сутрин задължително пия по една чаша шварц кафе/най си обичам от моята машина/ и понякога след обяд едно дълго кафе на работа. При предната бременност известно време пиех Папаверин и от него много ми се спеше и тогава гинеколога ми казваше, че до 5 кафета може Laughing- е не съм пила по толкова де Wink
Мама Миши, стискаме палци за изпита и не се преуморявай  bouquet

# 241
до колкото занам кофеина пречи на усвояването на цалций от организма.Аз съм малко скарана с млечните продукти и затова поне гледам малкото което поемам да е пълноценно.А иначе до 4м ми се  повдигаше само от миризмата на кафе Sick насоро  си сложих 1 лъжичка нес в какаото ,само си развалих  какауцето Simple Smile

# 242
И аз пия по едно шварц с мляко сутрин и многоооо рядко следобяд още едно.
Миши стискаме палци на изпита и "пъчи" повече тумбака. Моята кумица така взе един изпит в 5 курс, който влачеше от 2  Laughing

# 243
Аз пия по едно еспресо сутрин с голямо удоволствие. А преди обичах нес. Сега обаче не ми е въобще вкусно.
Успех при подготовката за изпита, Миши!

# 244
  • София
   Здравейте на всички маменца  Hug
   Преди няколко дни питах за килцата и само да кажа,че не съм искала да обидя някой или нещо такова, просто се поитересувах другите мартенски мамчета как се развиват, но вече питах мойта докторка и тя каза че няма от какво да се притеснявам и че при всеки се е инидвидуално. Стига вече за килцата, надявам се не се сърдите Hug
   Иначе за витаминките и аз пия Хипп Натал Актив, пия го откакто спрях фолиевата киселина и лекарката ми каза, да го пия до като спря да кърмя, също така пия и Земафлуор за зъбките, защото в 4тия месец като бях мойте зъби много почнаха да ме болят, и даже си лекувах доста сериозно 2 от тях. Вие как сте със зъбките, дано да сте добре щото тва да боли зъб е най най гадното. Sick
   Сега за гъбичките, и аз имах някакави уфф ужас беше, ма се мажа вече от известно време с Клодтримазол и всичко е наред  bouquet
   Някой питаше и за пушенето...и аз още подръпвам чат пат, ограничила съм ги до 4 на ден, като мисля до 8мия месец да съм ги спряла Embarassed
   Хайде за сега, и нека бебоците да ни ритат все повече хихихих

# 245
  • Пловдив Белащица
...
mango,този док от четвъртък изобщо загледа ли се в бебо,че да прецени че е момче?!Аз знам пола със сигурност,но да ти кажа честно не наблягам само на синьото.Гледам да вземам по неутрални цветове,че току виж се показала мома...де да ги знам тия ехографи... Joy
...
Изобщо толкова бързо го мерна, че се чудя дали успя да види изобщо къде се събират бедърцата на бебо  Shocked и ми беше доста на устата да го питам, как така скоротечно успя да мерни, какво ще е. Иначе Laughing ти си в по-изгодна позиция - синичко, като излезе момиче слагаш му една синя диско въшка на перчема, ако пък няма една корделка синя с панделка и готова момата в готино бебешко синьо. Ама аз ако излезе мъж, а аз с това розово. То вярно тез години е модерно мъжете да се носят с розово/ лилави ризки и блузки, ама на малко бебе освен да му турна една табела "Външният вид понякога лъже, аз съм 100% мъж" Laughing

... къде усещате бебчетата около пъпа или по отдолу?

Аз го усещам навсякъде, за сега до пъпа. Честно да си призная, незнам как е при вас, но когато ме рита долу в слабини ли са, какво са ми е леко неприятно, иначе като рита на корема отпред - голямо густо да гледам как блузата ми става на бабунки  Grinning. Иначе много ме рита на линията където ми се сгъва корема, че аз на работата цял ден съм седнала и ме кара да се изпъвам тук по стола, изглежда го притеснявам, ама няма как, не ни дават да работим полегнали.
...вие пиете ли кафе и ако да в какви количества...
Аз до скоро не пиех, но напоследък нещо много ми се спи и си позволявам по едно 3/1 на ден, че иначе изобщо не съм в кондиция за работа, а работя с цифри и хора все пак. Дано Додо по-бързо се оправи, а на теб стискам палци за изпита.

# 246
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте мацки Hug!
Ама два дни не съм писала и да знаете кооооолко ми липсвахте само ooooh!!
И на мен ми е добре тук. Не познавам много бременни, даже хич, та само с вас мога да си говоря на тези теми. На другите ми Небременни познати им писва да ме слушат... (и как не като не сменям плочата) ooooh!. Между другото  - като заговоря за форума, за мартенските мами, за темите, които обсъждаме и всички ме мислят за луда...и вас мислят за луди Crazy Аз поне от малка съм свикнала с този епитет Whistling.
А на Кикирицата ще кажа само - ако някоя от мамите тук беше подтисната от нещо, мисля, че щеше да си проличи. Всеки е безкрайно искрен и не би трябвало да му дреме от непознати някакви си "луди", че да си каже, ако нещо го сърби Mr. Green.

Аз съм на празнична вълна от 2-3 дни. Още миналата година много исках да си направя коледен венец, но не знам какво стана и не се организирах. Тази година пак ме налегнаха някакви творчески напъни и реших, че 20лв. няма да дам за грозно скроен венец, а ще взема да си измайсторя Crossing Arms. Та сега съм се заринала от всякакви топчици (малки и голями), панделки, камбанки, златни шишарчици и общо 4 неукрасени венци ooooh!. Wish me luck Peace! Някоя от вас има ли такива творчески изблици, като моите или съм единствена тралалайка тук Thinking?

За витамините - ами купих си О'мами, вместо Пренатал-а и се надявам да са добри. Някоя мама, която ги пие - нека сподели. (знам, че тази тема е писнала на всички, но аз се хващам, че забравям на моменти, а да тръгна да ровя по стари теми мЪ мързи).
Магнерича го пия, когато се сетя, но трудно се сещам в такива моменти, че да спазвам графика, който ми е даден ooooh!. Всеки ден се сещам обаче Wink.

Целувки на всички тумбачета Hug!

Последна редакция: пн, 27 ное 2006, 19:23 от Муцуна

# 247
мамета тези хип натал вкусни ли са,това сироп ли е що Grinningи кви пари бе сладурки Heart Eyes

# 248
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
мамета тези хип натал вкусни ли са,това сироп ли е що Grinningи кви пари бе сладурки Heart Eyes
Bimba, това е сокче натурално, много вкусно... стига да нямаш киселини де, защото иначе няма да ти понесе Peace. В опаковка са 2 шишенца от по 200мл, като на ден трябва да се пият 20мл. (има си една мерителна чашка в комплекта). Тоест едно шише стига за 10 дни, а две за 20 Peace.

# 249
Здравейте, всички! Hug
И аз от няколко дни не съм влизала, и сега прочетох последните Simple Smile и бързам да кажа за коледните венци! Имам се за спец в областта, нищо, че всяка година се усъвършенствам  Laughing Само че не разбрах Муцуна за изкуствен венец ли говори или от истински клонки?
Както и да е, аз ще кажа за истинските - с тях е по-хубаво. Първо си намираш клонки - за предпочитане по млади, за да се огъват по-лесно. Не е задължително да са много дълги, но да не са и много къси. Вземаш един по-здравичък конец, обикновена черна макара. Започваш да ги преплиташ един след друг с известно застъпване или просто да ги снаждаш един с друг, но да са дебел към тънък край, за да става еднакво. И през цялото време намотаваш макарата равномерно около венеца.Според клоните навиваш колкото решиш да го докараш на дебелина и кръглота Wink и все навиваш с макарата - така става най-лесно и хубаво, а конеца не си личи изобщо. Винаги остава по някое дребно да стърчи, но после като си сложиш гирлянди, панделки, звънчета, шишарки и т.н. става бонбон!

# 250
Стана ясно, че и мен са ме заляли творчески изблици на празнична тематика - за целта може да влезете във форума от Дом и семейство, който е само за такива неща. Да видите само какви работи правят мамите - пощуряла съм от няколко седмици насам  Mr. Green

# 251
  • София
Mama Mishi, бързо оздравяване на Додо...
аз като знам какво ми бе 3 дни докато видя светлината в тунела (надявам се да не от насрещно движещ се влак Sad) ние сме на антибиотик от четвъртък и ще продължим още още 3-4 дни... поспря се с дрискането (то при 20 на ден 3-4 са нищо) Рекапитулацията е 1 един пакет памперси за 3 дни. Сега пък почна да кашля (давещо) ...и аз също

За кафето: аз като ви гледам направо злоупотребявам. На мен ми казаха че 1 до 2 кафета на ден не пречат още повече че бременните в повечето случаи са с ниско кръвно. Аз по принцип трябва да го избягвам, но страшно много ми харесва аромата не самото кафе като напитка.

За майсторенето: обожавам да правя неща с ръцете си, може да става бавно но ми доставя страхотно удоволствие, мисля че ми е и отдава Simple Smile пуста скромност, ... само не ме карайте да плета

Как сте с нервите?
...мен здраво почна да ме стяга шапката и боледуването на малкия сложи последната капка, та скъпото здарво го отнася днес му се обаждам по телефона пък той се държи хладно, вечерта ми кажва, че щом съм лоша това ми се полага  Embarassed

Последна редакция: пн, 27 ное 2006, 19:59 от Мама на слънце

# 252
здравейте бъдещи мартенски мами Peace,
за пръв път влизам в този форум и  страхотно ми допада!!!!  bouquet
не познавам бременни мами и досега се  опитвах да намеря отговори на хилядите ми въпроси из книги и списания:)докато не открих това място newsm78надявам се да можем да си помогнем взаимно и да се радваме заедно на здрави и красиви бебоци.
очакваме нашето първо бебче на 14 Март, затова се включвам в отбора на мартенските мами Wink

# 253
Добре дошла:)
Ще видиш, че само ден да изтървеш, после няма наваксване:)

поздрави Hug

# 254
благодаря ти,  morgause !!!  bouquet
и ти ли очакваш момиченце:)Simple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт