Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 26 138
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Елора, моркова ти идва вреден...щом ти качва кортизола Simple Smile))) С тортичка няма да имаш такива проблеми/поне няма да ти се налага да я стържеш на рендето Simple Smile)))

МИнерва, супер съм.....забравих кой ден спрях да пия метформина...някъде около 12-13 април беше...хахахаха, трябва да си погледна мненията...нали писах кога съм спряла ......та да си отбележа все пак Simple Smile Абе повече от 10 дена минаха.....мисля че са 2 седмици

Тази вечер успях да изпробвам теорията на Невена....след вечерята: шопска салата със сиреене+ шишчета на скара и наденички,  и една  кутиййка малини за десерт........направихме разходка 1 ч средно бързо ходене.......резултата КЗ 4.7 Simple Smile))))))) Обаче към края на разходката рязко ми се дояде нещо, и като се прибрах сгънах пол шоколад ЛИнд 85% ...Sad да видим...малко ме е яд че си прецаках хубавата стойност за утре сутрин..  но като цяло съм много добре с КЗ.....следобяд даже едни солетки си хапнах/после не съм мерила КЗ да не се травмивам:no_mouth:
след като чаках 2 месеца да ми дойде МЦ.....сега наваксвам....днес ми дойде  пак ...минали са само 2 седмици от предния.....аман.....странното е, че 1 седмица след като ми свърши започнах да ловя ПМС симптоми, които бяха изчезнали......болезнени гърди....раздразнителност...та не се изненадах днес като "цъфнах"....моята докторка иска да пия малко прогестерон сега...за регулиране на МЦ....поне се уговорих с нея да ми пусне вси1ко, което може по здравна каса.......ще пусна полови хормони, искам да видя и щитовидните как се движат....само трябва да си взема направление от ЛЛ за АГ, а тя ще ми пусне всичко останало....много съм доволна, ще успея да спестя някой лев, че никак не са малко.....мисля да пусна и цинк и мед тоя път.....започвам списък да си правя Simple SmileТо сега докато ми свърше, да чакам да мине още 1 седмица, че и желязото и феритина да видя....ще минат още 2 седмици...та ще има месец след като съм спряла метформина .....и хеликобактер мисля да пусна.....хомоцистеина за какво беше? Ще правя генерални изследвания хахахахха

Долче.....хихихих аз редовно забравям вилица да сложа на малката.....ама още се опъвам и отказвам списъци да правя......все искам да си тренирам мозъчните клетки/май е загубена кауза/ хахахаххах

Оле, хора не знам дали четохте в групата на РП.....в началото ми беше интересно, но в един момент ми направи впечатление че малко сектантски действат тези хора......самоназначават си разни хормони....не знам ...това никак не е шега работа...и цялата тази "поверителност".....малко ми идва в повече.....няма да ги кометирам повече.....при ВАс си ми е най-добре Simple Smile)))

White Crocus, nosugar задължително ли трябва да правите обременяване....не е ли достатъчен инсулин и захар на гладно...?

# 151
Азара, вярно, че си разсеяна...😝 Имаше и още един мой пост по-назад към теб...🙃 За това как близките ти въприемат промяната ти.😉 Аз просто сутринта забравих да погледна списъка, иначе съм царица на списъците и след няколко пъти забравена по някоя кутия с храна, започнах да си записвам менютата, за да няма липсващи части. 😆
Аз днес пак със следобеден брънч (не знам има ли такова понятие, но така го чувствам😆)- заквасена сметана с вишни и горски плодове, май плодовете бяха повече от сметаната, добавих и малко топла вода, за да не ям ледено...плюс кафе с малко мляко и доста топла вода. Вечерях печена сьомга и малко салата. Обаче добре се наядох с рибата и 2/3 от салатата ще дояждам утре.

# 152
  • Столичанин ама не в повече :D
Браво Минерва, само така.
В началото ако са ти трудни, може да почнеш от 3 броя всяко.
Всяко упражнения трябва да ги правиш бавно, а не бързо, щото е йога, а не аеробика.
И трябва да спазваш дишането. Съзнателно дишаш при всяко движение както си пише.
Може да завършиш и с алтернативно дишане. Смяна на ноздри. Запушваш едната ноздра, вдишваш през другата, задържаш 5 секунди и издишваш през другат и така нататък.
Може и с медитация.

Джереми, преди малко се прибрах и реших да спретна салата от маруля и морков.
Викам си айде да го настържа с белачката както показа на клипа. Че аз не обичам да стържа.
Абе по-бавно става, и малко изнервящо. Чак ми вдигна кортизола  tooth   
Иначе бива да ти кажа. Интересно се получи. Малко трудно се дъвчеше, ама някак по-различен вкус.
Еми, явно ще трябва да си търсиш мъж-ренде. Smile

# 153
Джерами, ха ха, мъж-ренде... 🤣 Има и ел. рендета все пак.🙂
Скоро си взех от Кауфланд една много хубава белачка, като бръснач реже и е с широко острие. Много удобна за използване. Икономична белачка се води. Чудех се защо,  но наистина бели много тънко и заради широкото острие спестява по някое и друго движение.

# 154
С белачката за жулиени съм правила и моркови така, но ги минавах през тигана леко да омекнат де. То беше да ми станат по-шарени "спагетите" от тиквички че обичам храната да ми е цветна. Иначе пак са по-дължина за който му е важно това, стават бързо и е интересно.

# 155
Aзара, дъщеря ти, както и сестра и', ТМ и въобще най-близките ти хора, как приеха твоята промяна? Да не би малката ти дъщеря да е останала с впечатление (все пак като гледа твоя пример), че нещата винаги се случват бързо и лесно? "Лесно" е относително де, но обикновено хората асоциират бързото отслабване с нещо, което се е получило някак по-лесно...🙂 Примерно, при други хора за същото време и с подобни усилия, резултатът в свалени кг и променен външен вид може да е съвсем друг, може да свалят същите кг за двойно или тройно повече време. Но все пак, мисълта ми беше, че имат теб като пример от първо лице...да не би малката затова да се притеснява, че напоследък няма такова сваляне на кг, както в началото?🤔
Долче, извинявай...не съм го видяла......не знам.....тя наистина е в гъбите..хаххахаха не може да си обясни много неща още.......малка е- нормално Simple Smile
ПО време на пролетната ваканция беше на лагер със скаутите и имат едно детенце, което е диабет тип 1, та бяха в една стая по време на престоя си, та да следи как се храни тя.....като се върна обаче ме ппопита на нея кога щяла да й падне КЗ за да изяде някой бонбон хахахаххаха
голямата е във вихъра на пубертета.....ама много ми се радва де Simple Smile но и всичките й съученички кометирали колко съм била "променена"., не я знам какви обяснения им е давала Simple Smile Честно казано и аз нямам обяснение как се случи всичко за 2-3 месеца......както каза ТИ---една от причините явно е била ниския инсулин/октомври месец беше 1.7/......но все пак ......знам ли? Диабетиците тип 1, които са инсулинозависими обикновено отслабват да.....явно е от пряката връзка на инсулина, много ми е чудно какъв ми е инсулина сега.....дали още е около 5...или се е качил.....ще разбера скоро Simple Smile

Ох, голм мерак имам за тези спагетени тиквички .....тези дни ще отида да търся белачка....все се каня, и все забравям . Нати слагаш ли им сметана?

Кокошките добре се справят.......15 яйца за 1 седмица Simple Smile МИслех, че ще има краткосрочен застой, че обикновено като си сменят мястото спират временно да снасят...... Жълтъците са едни такива наситено жълти...чак оранжеви Simple Smile Абе друго си е...

# 156
А това ел. ренде дали се ползва лесно?
Да не би да ми трябва 20 минути за сглобявана и разглобяване и миене Joy

В интерес на истината вчера  излапах последния козунак след вечеря. Викам си, айде още малко.
Честно казано това че е домашен и нямаше много захар, хич не усетих да ми се покачва кз, инсулин, да изпитвам глад или тям подобни.
Може би скорошните фастове още повече са пооправили усвояване на глюкозата.
Ама днес ще обядвам пиле със зеленчуци и това ще е. Няма да вечерям.

# 157
Азара, каквото ми е щукнало в момента, такова съм им сложила на "спагетите", хич не са толкова специални че да им баеш кой знае колко. То номерът е да уцелиш за колко време да ги минеш през тигана че хем да не хрупат хептен сурови, хем да не се разкашкат че то пък на тиквичките колко им трябва. Бързо става де. Ако слагам и морковени за цвят, тях ги мятам отделно че различно време искат от тиквичките, пък после си ги смесвам. И после слагаш каквото би сложила и ако бяха истински спагети, поне до сега не съм открила комбинация дето с тиквичките да не е добре. Може с някакъв сос, дори Болонезе примерно. Може сметанов там някакъв. А може и само със зехтин и чесън, когато съм си ги правила за гарнитура.
За ниския инсулин вероятно си права - ние останалите полагаме усилие да го държим нисък че да отслабваме и да се подобряваме, докато при теб си беше нисък и без това. И като махна всички храни дето ти пречеха, бързичко влезе във форма. Докато при повечето дето пишем тук, си иска време инсулинът да спадне, че тогава вече да можем да горим и мазнини. Сложи в сметката и че ти и със спорта не си се скатавала и защо да не отслабнеш набързо?

# 158
А това ел. ренде дали се ползва лесно?
Да не би да ми трябва 20 минути за сглобявана и разглобяване и миене Joy
Нещо такова е. Ние имаме като част от един робот, тегава ми е поддръжката, аз докато ги извърша тези дейности ще си настържа на нормалното ренде.
Тиквичките /спагетените/ ги режем на ръка, никакви рендета-мендета не ползваме. Аз съм поддръжничка на стандартните нож и ренде, че нямам зачислен мияч, никой не ще у нас да мие роботи.

# 159
Има май и такива дето са само ренде и съответно не сглобяваш и разглобяваш колкото целия робот. Заглеждала съм преди много време, но в кухнята ми няма къде да сложа много неща и остана за някой ден като имам голяма кухня дето аз съм си я обзавеждала...

# 160
Значи няма смисъл, знаех си...
Ама съм гледала някакви рендета дето имат нещо като шапка ли, дръжка ли и там забиваш зеленчука и по-бързо ставало.
Трябва да се оглеждам за такива.

# 161
Мандолина се водят, имам такова но го ползвам основно да нарежа нещо на тънко, удобно е иначе.

# 162
Закуската беше 1 малко авокадо /ама много малко беше, с огромнааа костилка/ и парче пушен паламуд /за първи път взимам, ще си го изям, но не е моето/.
Обяд - около 200 гр. пиле на фрайъра - за гарнитура малко от вчерашните картофки от целина, магданоз и лъжичка лютиво песто.

И аз съм си взела моркови, въпреки, че не ги обичам. Тия дни ще ги стържа и ги ям с мноооого лимон, зехтин, сол и кориандър.

# 163
Никакви 20 минути не ми трябват за сглобяване и за миене на ел. рендето. 😃 Моето си е само ел. ренде, не е робот. Избирам диск /приставка/, връщам и готово. Миенето е супер лесно, за някои неща става и само под течаща вода. Но аз много си пазя ръцете, половин морков няма да стържа с ел. рендето, но затова пък е просто идеално за малко по-големи количества- салати за семейството, настъргани зеленчуци в кутия в хладилника...
Минерва, морковите много вървят с ряпа Дайкон. Дайкон, моркови+ червена чушка на тънки ивици също ми е любима комбинация.
Азара, честито за кокошките, работливи са.😃 За ниския инсулин, да, мисля, че е бил доста важен за бързото отслабване. Но и съчетан с режима, малко метформин и тренировките, естествено е да има още по-голям ефект. 🙂  Т. е. от тази гледна точка не е странно, че така се е случило. При мен може би и затова по-дългите фастове (нас 36 или 48 ч) действат така добре, защото явно чак тогава и на гладно, и за по-дълги периоди през деня инсулинът се задържа с ниски нива...
Елора, не е задължително да имаш неприятни симптоми, ако след козунака ти се е покачила КЗ. "Ин глюкомер веритас"...нали знаеш...😝

# 164
Азара, каквото ми е щукнало в момента, такова съм им сложила на "спагетите", хич не са толкова специални че да им баеш кой знае колко. То номерът е да уцелиш за колко време да ги минеш през тигана че хем да не хрупат хептен сурови, хем да не се разкашкат че то пък на тиквичките колко им трябва. Бързо става де. Ако слагам и морковени за цвят, тях ги мятам отделно че различно време искат от тиквичките, пък после си ги смесвам. И после слагаш каквото би сложила и ако бяха истински спагети, поне до сега не съм открила комбинация дето с тиквичките да не е добре. Може с някакъв сос, дори Болонезе примерно. Може сметанов там някакъв. А може и само със зехтин и чесън, когато съм си ги правила за гарнитура.
За ниския инсулин вероятно си права - ние останалите полагаме усилие да го държим нисък че да отслабваме и да се подобряваме, докато при теб си беше нисък и без това. И като махна всички храни дето ти пречеха, бързичко влезе във форма. Докато при повечето дето пишем тук, си иска време инсулинът да спадне, че тогава вече да можем да горим и мазнини. Сложи в сметката и че ти и със спорта не си се скатавала и защо да не отслабнеш набързо?
Да, Долчето и тя имаше същото предположение като си говорихме в Пловдив Simple Smile Ето че и Елора вече е с нормален инсулин, и затова отслабва.....Благодаря Нати за идеите за тиквените спагети Simple Smile

Аз имам ел.ренде.....ей такова:https://zora.bg/product/hr138880
И сега се замислям дали няма такава приставка за жулиени...ама по спомен май няма........отивам да го търся, че кой знае къде съм го забутала по шкафовете....определено ме мързи да го мия после, не че е кой знае какво...по-скоро стои на дъното на някй шкаф и ваденето ми е зора Simple Smile Но не е никак евтино Елора и не си заслужава, ако ще е за нещо дребно....аз го използвах миналата година да си правя домати в буркан....рендосвах ги на него....голяма цапаница падна из нас....изкарах 30 буркана......голямо мелене падна....като се замисля май за друго не съм го ползвала.....свекърва ми го ползваше да си рендосва тиква зимата...аз тиква не обичам и не ям..

МИнерва, като си овкусиш морковчетата с подправки са друга работа Simple Smile само да ръбам морков и аз не съм фен...иначе задължително използвам моркови в манджите . Аз обичам и копър да им добавям

Общи условия

Активация на акаунт