Любими и разочароващи ресторанти в София

• 129 592
  • 1 074
  •   4
Отговори
# 1 050
Добавям Белгия като държава, в която ресторантите са на слотове и почиват между 15.00 и 18.00

# 1 051
  • Бургас
Джун е взел ресторант, доколкото разбирам, тоест скоро ще отворят или на Графа или на ул. Искър. Не разбрах от коментара му на коя от двете локации, само, че го е наел от Радо Кирязов. Аз много ги харесвам двамата с Рене и съм любопитна да ги видя с какво ще ни изненадат.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 10:05 от LaDiDa

# 1 052
Дай точни примери, защото съм живял 16 год в Испания и ходя по 5 пъти в годината там, на всякакви ресторанти от най-евтините  до скъпи и не съм виждал, нито чувал за такова нещо.
Та това, повечето са така, е някаква легенда. Освен, ако не става дума за кръчми тип туристически капани за туристите;

# 1 053
  • Бургас
Въпросът не е към мен, но аз ще се включа с пример от този месец в Солун- Мамалука.
https://mamalouka.com/en
Два часа и 30мин и наистина точно 10 мин, преди да минат, дойдоха и ни връчиха сметката.

# 1 054
Няколко пъти съм била във Фейк френч от отварянето до сега. Аз обичам да е оживено, но действително на моменти си е направо шумно. В началото храната ми допадаше повече, сега не я намирам за нещо особено. Сервизът е неприятен - всеки път е имало забавяне и нещата и не са носили поръчките на всички по еедно и също време, което е тъпо.
Лично аз нямам против слот от 2 часа - напълно достатъчни, не обичам да вися дълго в ресторант, на стол. Тези 2 часа стават проблем обаче ако чакаш 45 минути да ти донесат чааст от поръчката, после още толкова за другото.

# 1 055
Аз никак не обичам такива слотове , но явно ще ги въвеждат и тук.

# 1 056
Във Франкос имаше такива преди няколко години. Не знам дали още има, защото спрях да ходя там

# 1 057
Не знам кога е имало. На Витошка е без резервации, настаняват постоянно на каквото има свободно. На НДК ходих няколко пъти миналото лято с по-голяма компания и не са ми споменавали за слот.

# 1 058
Дааа, във Франкос имаше - тази на Аспарух със сигурност. Но там отдавна не съм ходила заради ужасните сервитьори, а не заради слотовете, защото пицата излиза за минути. Но имаха една-две женички, които бяха страшно груби и много неприятни към всички клиенти. Как ли пък няма да ходя някъде, за да ме гледат намусено и да ми се карат Grinning

# 1 059
На НДК имаше вечерите, преди 5-6 години. Оттогава не съм ходила. В Малките неща също.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 21:09 от Joss Stone

# 1 060
Пробвах фалшивото бистро, даже в едната салата има фалшива бурата, някакъв техен специалитет.

Масите си бяха добре, бях чел, че са много малки, ами не са.
Обслужване средна работа, малко нахалстват и дават зор, но това е.
Вино на чаша имат само два вида, като дори втория по-хубав не е нищо особено, едва става за пиене. Иначе си взехме и една бутилка, беше над очакваното ниво.
Храната е точно средно към ниско ниво, нищо особено.
Карфиола със сос е доста мазен.
От цени очаквах дори повече.
Не бих ял втори път, ама то май на много малко места бих ял вече.

# 1 061
Джун е взел ресторант, доколкото разбирам, тоест скоро ще отворят или на Графа или на ул. Искър. Не разбрах от коментара му на коя от двете локации, само, че го е наел от Радо Кирязов. Аз много ги харесвам двамата с Рене и съм любопитна да ги видя с какво ще ни изненадат.

Чудесна новина. В началото "Прасето" беше топ. И много им харесвах коктейлите. В края леко се дразнех, защото мястото беше станало "клубче за събиране" на някои набедени за актриси с потекло от хайлайфа, с твърде шумно поведение и малко възпитание.

На Искър не беше ли любимото на Джун "Мистър Ули"?
На "Чаталджа" беше Nest, което в началото тръгна доста обещаващо.

Сървиса е потресаващ. Имаме приятел, който отваря бургер/бирария с крафт бира на топ локация в София. Буквално не може 3-4 месеца да намери адекватни сервитьорки, които поне да могат да смятат.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 21:37 от Аncy

# 1 062
На мястото на Nest e Episode Eatery, които са имали тотално разочароващо откриване и стопираха, докато се ораганизрат, сега не знам какво е положението.

# 1 063
  • софия
На РК беше на Графа. Не знам защо затвориха Пилето, но ще се радвам отново да направят тяхно място.

# 1 064

Общи условия

Активация на акаунт