Любими и разочароващи ресторанти в София

  • 122 215
  • 967
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 31 402
Скрит текст:
Missence, аз мога да споделя прясно мнение за Earth and water. Посетихме го преди няколко дни, на забутано място е, реално се намира в жилищна сграда/комплекс, но има голяма табела на пътя и не може да се пропусне. Храната на нас много ни допадна, порциите бяха големи, цените нормални. Мога да препоръчам пататника. Навън в градината беше приятно.
Без претенции да е някакво изключително гурме, ако ви е близо, му дайте шанс.
Мерси много. Нямаме претенции за гурме. Ще му дадем шанс. Hands Plus1

Момичета, визирах Nero Gastronomo e Ristorante Sofia. Не знаех, че има няколко с това име.

# 721
  • Мнения: 12
Моите скромни впечатления от 2024 г.
Обедни в център София:
- Хлебар-вкусно, разнообразно, добри продукти, по-скъп вариант
- Сандвичирника- хубави и големи порции, нормални цени и повече чакане
- Гозба- голям избор, средно качество продукти, сериозно разнообразие
- Лампата/център/- много интересни ястия, добри продукти, средно високи цени
- Фабрика дъга - вкусно меню, качествени продукти, повече чакане
- Ново попадение- Електро Камел- вегеториански избор, големи порции, средни цени
Разочарования:
-Компанията- определено до миналата година бяха едно от местата с най-добър брънч, тази година, по-ниско качество, по-малки порции, слаб персонал и по-високи цени
- Самер грил хаус- преди беше вкусно, сега намалиха порциите, увеличиха цените и в комплект с кисел персонал ме загубиха, като клиент
- Спагети къмпани Витоша - едно заведение е нужно да се обновява, мястото да изглежда свежо, а вече почна да се отразява и на храната, спаружена и с по-ниско качество.

# 722
  • Мнения: 14 922
Aubergine - на такава греда отдавна не бях попадала, ако не бяхме поканени на празник щях да си тръгна. Средностатистическа домакиня готви по-добре, обстановка бетонен двор с маси. Обслужването бавно.

# 723
  • Мнения: 13 360
Същото е и моето мнение за Aubergine, макар да съм ходила преди години. Явно не се е подобрило. Претенциозно меню, сравнително скъпо (за тогава), обстановка и обслужване никакви, потресаващи вкусове - нищо не ми бе вкусно.
А познавам доста хора, които са му (бяха?) фенове.

# 724
  • Мнения: 595
Приятно ми допадна Площадчето в Лозенец. Хубав лек обяд, харесаха ми повечето от разядките. Обслужването беше ок, приятни млади и усмихнати хора.
Каня се да посетя Мейд ин Блу и Крейзи Даймънд, какви са отзивите от тях?

# 725
  • Мнения: 13 360
За Мейд ин Блу - много лоши. Копирам в скрит текст отзива си от Гугъл, където можете да се запознаете и с подобни мнения на други клиенти. Не е съвсем актуален, цените вероятно са по-високи в момента.
Скрит текст:
"Освен прекрасната градина, не виждам никаква причина този ресторант да съществува, че и да се радва на популярност. Посрещането на клиентите е под всякаква критика - при наличие на свободни места и вътре, и вън. Цените се доближават до тези във висок клас ресторант, макар че нито обстановката, нито хигиената, нито кухнята са в този сегмент. Храната е, общо взето, вкусна, но не отговаря на ценоразписа нито като количество, нито като качество. Има скандални неща като 12 лева за скромна порция пържени картофи или 16 лв. за три фалафела с шепичка зеленчук. Част от местата в градината гледат към препълнени улични кофи за боклук. Обслужи ни сервитьор, който работеше преди в Made in Home - ресторант, който съм посещавала стотици пъти в изминалото десетилетие и който претърпя смайваща метаморфоза към тотален упадък, да не говорим, че никога не му оправиха тоалетните. Наивно смятах, че собствениците са пренасочили ресурсите към новия си и по-перспективен ресторант Made in Blue и поне той ще запази ниво, но нищо такова няма - в началото менюто беше по-интересно и цените - по-оправдани за огромните тогава порции. Звездите (2 от 5 - бел. моя) са за градината и за тоалетната, която тук поне е просторна и чиста."

Второто не се сещам кое беше.

# 726
  • Мнения: 10 681
И от мен голямо Не за Мейд ин Блу и Мейд ин хоум - последнто не знам дали още съществува. Първото лежи на някаква стара слава от преди много години и локацията е удобна. Храната не е нищо особено, сервитьорите са направо ужасни повечето пъти. След последното ни посещение миналата година, тотално съм го зачеркнала. Аз съм малък човек, но за да се нахраня трябваше да поръчам половината меню - неовкусени салати, изгорени и сухи кюфтета и т.н. Чак ми се прииска да си тръгна и да си купя дюнер - нещо, което много рядко правя.

# 727
  • Мнения: 13 360
Наистина недоумявам каква е тази всеядна аудитория, която причинява съществуването и издръжката на подобни места. То не са едно и две.

# 728
  • Мнения: 14 922
Преди месец -два ходих отново в made in blue. Всичко от написаното в последните постове е така, храната някаква обикновена, малки порции, баш си е мръсно, а не някаква винтидж обстановка. Ако не беше в центъра отдавна щяха да са затворили. На обяд бяха заети 2 маси в двора, което е показателно за мнението на клиентите.

# 729
  • Мнения: 10 681
Наистина недоумявам каква е тази всеядна аудитория, която причинява съществуването и издръжката на подобни места. То не са едно и две.
Това сме си го говорили с приятели и ММ. Според мен масовото хората, въпреки личното си самочувствие, нямат особени критерии за храна. Не съм някакъв супер сноб, но както вкъщи държа да е с хубави продукти и добре приготвено, по същия начин държа като ходя някъде, където плащам едни не малки сметки, това да е по същия начин. Уви, много заведения стартират прилично и после им е все тая. Много пъти за интериор се дават сериозни суми, а за кухнята и готвачите - каквото остане.

# 730
  • Мнения: 3 946
Наистина недоумявам каква е тази всеядна аудитория, която причинява съществуването и издръжката на подобни места. То не са едно и две.
Това сме си го говорили с приятели и ММ. Според мен масовото хората, въпреки личното си самочувствие, нямат особени критерии за храна. Не съм някакъв супер сноб, но както вкъщи държа да е с хубави продукти и добре приготвено, по същия начин държа като ходя някъде, където плащам едни не малки сметки, това да е по същия начин. Уви, много заведения стартират прилично и после им е все тая. Много пъти за интериор се дават сериозни суми, а за кухнята и готвачите - каквото остане.
Напълно съгласен, същото мисля и аз.
Масово хората нямат база за сравнение и хубаво/лошо не означава нищо освен, че на тях им харесва нещо.
Все още най-важното е вида на кръчмата, къде е и т.н.

# 731
  • Мнения: 2 332
Също подкрепям за Мейд ин блу ✌🏻
Аз и от Крейзи Даймънд не останах доволна и не бих повторила, също много малки порции за цените, по спомен (бях преди две години) беше бедно менюто, повечето морски неща, а аз не съм любител. Водата не ти я таксуват, но е филтрирана от чешмата и имаше гаден вкус, минерална май и не предлагаха дори, но за това не съм сигурна вече.

# 732
  • Мнения: 14 922
Този тип вирее защото е в центъра. Излезеш да се видиш с приятели без ясна посока какво ще правите или си сте се мотали с някой по магазини,  решите да хапнете, минеш през 1-2 заведения няма места и се натресеш на някое такова защото има свободни маси и после ти пази влага да го заобикаляш отдалеч, колкото и да си гладен.

# 733
  • пустинята Гоби
  • Мнения: 8 557
Аз ходих скоро в Крейзи даймънд. Много любезен персонал, хубава градина. Порциите наистина не са големи, но това което на мен не ми допадна е че слагат някакви странни подправки там, където не им е мястото. Чешмяната вода за мен си беше ок, а не пия такава отвсякъде.  Бих го посетила пак принципно.

# 734
  • Мнения: 2 332
Явно са си сменили филтъра, защото когато ние ходихме миришеше на риба 😹
И на всички им направи впечатление, не бях само аз. Но беше отдавна де, радвам се ако се променили нещата.

Общи условия

Активация на акаунт