Любими и разочароващи ресторанти в София

• 122 429
  • 967
  •   2
Отговори
# 690
Какво е Dessert Architectures? DaDonuts само зная, че са техни, но не съм ги опитвала.

# 691
Ее жалко, те стартираха много силно Sad

# 692
Какво е Dessert Architectures? DaDonuts само зная, че са техни, но не съм ги опитвала.
Правят десертите за Фабрика Дъга и бутикоми торти по поръчка. Едни малки мусови тортички и десерти под формата на целувка или планетата на Малкия принц.
Аз не знам защо, на фона на всички данатчийници в момента, сякаш си харесвам най-много Circles и пловдивските Bluestones (не знам дали не бъркам името обаче).

# 693
Blue Stone, да. И според мен са по-добри от софийските.

# 694
И Владо от Фейк Френч отвори място за донъти Glory Hole, но не съм ги тествала все още.
Марашлян много харсвам Арабия - и малък, и голям вариант. Иначе на другите им неща не съм чак такъв фен, за да инвестирам редовно при тях. Иначе им предстои да отворят място със столчета и маси за консумация на място.

# 695
  • софия
Може би слушате дроб и чили. Имаха епизод със собственика на Ракетата, Дъгата и т. н. Повечето епизоди са ми  интересни и имат карта с места, които препоръчват.
Фабрика Дъга са скръб - много претенция и малко качество. Преди редовно си взимах обяд от тях, отдавна не съм го правила. Поради недоразумение си позволих да изкажа впечатление, като положих усилия да не обиждам или да съм агресивна, по какъвто и да било начин. Не искам да си спомням кофата, която се изля върху мен и тона на някаква мениджърка. Когато изпадна в подобна ситуация на непредизвикана арогантност, винаги оставам безмълвна. Категорично ги задрасках.
Ракетата от самото начало не беше моето. Не мога да дефинирам защо, но никога не е била "уау". Същата работа като Фабриката.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 19:53 от zvаnchе

# 696
Добре де , тези хора адекватни ли са ? Вместо да си вземат бележка и да отговорят учтиво си гонят клиентите  .
Аз въобще не харесвам Старата госпожа и ми е непонятно колко е пълно , ясно е , че е заради локацията на Оборище , но последни път храната беше меко казано невкусна .

# 697
На Оборище не съм ходила в Старата госпожа, но тази на Витошка е пълно, събота и неделя заради Южния парк. Ходя предимно през зимата заради градината.
През седмицата е спокойно, но затопли ли се няма влизане и не приемат резервация.
Градината е приятна, храната е ок.

Не им пука дали са доволни клиентите щом се пълни, но всичко е до време. Изведнъж става с модните заведения до един момент пълни, после излизат нови хитове и така.

За квартала предпочитам Paesono, който е нарочен за скъп, но реално не е по-скъп от госпожата и кебапчийницата на улицата зад госпожата до кортовете, не мисля че има име. Там се хранят много хора от квартала и винаги всичко е прясно. Скара и салатки - класика.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 19:43 от zari65

# 698
  • пустинята Гоби
Да похваля Гръцки р-нт Намос

Става ли за група от 10 тина човека в градината? Идея колко по-рано е хубаво да се направи резервация?

Дами, други идеи за хубав непретенциозен ресторант в центъра с градина за около 10 човека?

# 699
Отзиви за The Revolutionary Dining Room & Bar? Храна, обстановка? Благодаря!

# 700
Махленци в Лозенец, като чуе човек името и очаква битов ресторант, но не е. Хубава градина, късо меню. Цените по-височки от “Под липите”. Сравнявам с него, защото е на 200м. От дневното меню някои неща липсваха, но ние седнахме късно за обяд, та може и това да е причината. На масата беше почти цялото дневно меню, всичко беше много добре сготвено. Белени домати в салата не съм виждала отдавна - спечелиха ме. Добро обслужване. Алкохолът е доста скъп.
Като цяло ми хареса, но още някак трудно свиквам с около 60 -70 лв на човек за салата, основно, чаша вино и вода.

# 701
Последно посетени са:
Habib Beirut - всичко беше много вкусно. Цените са високи определено, сервитьорите са чужденци и цялостната обстановка те пренася някъде извън България. Все пак там е най-хубавият хумус, който някога съм яла. Когато ни се яде нещо по-нетипично винаги ходим там.

Namos - цени отиващи към високи, но и порциите са големи и винаги всичко е било вкусно. Обслужването винаги е на ниво, никога не са ни оставили без маса без значение по кое време сме отишли.

El shada - нормални цени и големи порции. Всичко, което взехме беше вкусно. Доволни сме.

Tutto e troppo - бих го нарекла “скъпоценен камък”. Мястото е толкова малко - има три маси. Семеен бизнес, всичко което поднасят е много добре приготвено. Не съм яла по-вкусни домати скоро. Собственикът каза, че лично си ги е избирал. Минус е, че доста трудно се намират места.

Osteria Tartufo - давам минус. В началото ни допадаше, но смятам, че са вдигнали цени и са намалили порциите. Никой не може да ме убеди, че е нормално да дадеш над 20лв за салата, а чинията да прозира. Порцията паста не знам дали имаше и 200гр…. Бяхме цяла компания, а всички разочаровани… Иначе градината е приятна, но до там.

Villa Rosiche - продаваха най-любимия ми чийзкейк, но мисля че са сменили с по-нискокачествени продукти и вече няма нищо общо, а и 12-13лв. за парче торта, в заведение на самообслужване. Сори ама не.

# 702
Като цяло забелязвам страхотно надуване на цените. Обядвах в квартален ресторант където една салата започва от 20 лв.

# 703
Вчера на обяд пробвахме, след доста години прекъсване, Сейдж в Бистрица. Все така вкусно е. Имаше миди, лаврак и сафрид извън стандартното меню. И свинско иберико. Салатите бяха нетрадиционни и много вкусни. Имаше и любимия ми падрон. Не знам как е вечер. На обяд имаше заети 3-4 маси.

# 704
Преди няколко дни хапнахме в Храбрия шивач, малък ресторант в квартал Редута. Храната беше много вкусна, градината беше пълна, дори вътре имаше заети места, постоянно идваха хора да си взимат и храна за вкъщи. Освен това цените са нормални. Персоналът също беше много отзивчив.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 23:05 от Pippi03

Общи условия

Активация на акаунт