Любими и разочароващи ресторанти в София

• 137 139
  • 1 145
  •   4
Отговори
# 1 080
  • SF
Много е 10 лв за кафе.

Да, но кафетата във веригите вече доближават тези цени. Даже сега с разни коледни вкусове, зависи от размера, но и 12 лева стигат.
По цял свят има места с по-скъпички кафета и закуски. Не са най-популярните и идеята е, че отиваш веднъж да видиш какво е, гледката, мястото, да пийнеш едно бутиково кафе или кафе в бутикова обстановка или пък изобщо не отиваш на такова място.
Аз имам една приятелска група, с която рядко се виждаме, но всеки път е на хубаво, по-скъпичко място, където знаем, че ще платим двойно, отколкото в някоя популярна пицария, но така сме решили.

# 1 081
Как изобщо може да се говори едновременно за ниво и ресторант, в който се пуши?! Толкова отблъскващо...
На ресторантите не им пука въобще за вашето крайно мнение - искат да създават повече удобства за клиентите.
Grinning ресторантския и всеки бизнес не се върти около вас, а около търсенето.
Как въобще пък може да дадете оценка на ресторант ги делите за пушачи и непушачи.

Нищо бутиково не виждам във верига заведения където продават тези коледни кафете по 10-12 лв, нито пък гледки.

# 1 082
Има клиенти и клиенти. Аз лично и покана бих отказала в ресторант, в който се пуши, докато се храня...какво остава да искам и да платя за това да дишам цигарен дим и да мириша на цигари. Не, благодаря за такова удобство!

# 1 083
  • пустинята Гоби
Незаконно е да се пуши в ресторант, за какви удобства говорите? Голяма част от хората, дори и пушачите отвикнаха да го правят в заведения за хранене. Така, че да, долнопробно и невъзпитано е да се пуши в ресторанти, първо, че е вредно, пречи се на хората и не на последно място - забранено е.

# 1 084
Как изобщо може да се говори едновременно за ниво и ресторант, в който се пуши?! Толкова отблъскващо...
На ресторантите не им пука въобще за вашето крайно мнение - искат да създават повече удобства за клиентите.
Grinning ресторантския и всеки бизнес не се върти около вас, а около търсенето.
Как въобще пък може да дадете оценка на ресторант ги делите за пушачи и непушачи.
Ресторантският бизнес преди всичко трябва да спазва законите. Объркали сте се много.

# 1 085
Не спазваме закони, направо ги газим. Къде са от столичната РЗИ? 

Скрит текст:
На доста места вече е забранено пушенето на плажа, а ние отново вървим назад.

# 1 086
  • София
Може би ресторантът има зимна градина за пушачи. Едва ли се пуши вътре.
Направи се пак от мухата - слон.
Някой има ли отзиви за Спектрум? С приятеля ми имаме годишнина другия месец и исках нещо с красива гледка, но после се замислих, че вероятно ще има мъгла и няма да се вижда. Разглеждах им менюто и съм малко в шок от основните по 60лв.. но все пак на 28-мия етаж колко да струват Smiley
При специален повод и с гледка - мога да препоръчам Озон скай бара на Милениум. Не е ресторант с тежко меню, по-скоро с коктейли и нещо за гризване покрай тях. Но храната е много вкусна. Не е евтино, за някакви поводи обаче е супер, обслужването е на ниво, а гледката - невероятна. Има и дрескод, не може да се появиш със скъсани дънки или анцуг. Една коктейлна рокля и риза с панталон за мъжете и си става празнично вече.
Точно над Спектрум е.

# 1 087
  • пустинята Гоби
Е има хич не евтини ресторанти в които се пуши, на мен дори електронните устройства ми пречат и ми развалят настроението, така че хич не е от мухата слон.

Столичното РЗИ спи. Имам приятелка, която е върла противничка на цигарите, редовно си говори с Кунчев и подава сигнали, ходят и уж правят проверки по сигнали, ама никой не са глобили.

# 1 088
Залите за пушачи са отделно от залите за непушачи, та не разбирам какъв ви е проблема, никой насила не ви е натикал в ресторант.
Не ходете в такива ресторанти и нещо се унесохте в капризите и претенциите.
А цитирането на забраните е смешно, като че ли има някой да не ги знае.
Grinning до който искате пускайте сигнали, на мен не ми пречи, предполагам и на ресторантите, със сигурност на свикнали да виждат какво ли не от клиенти.

# 1 089
  • София
Няма зали за пушачи и зали за непушачи от 2012 г. насам.

# 1 090
Е има хич не евтини ресторанти в които се пуши, на мен дори електронните устройства ми пречат и ми развалят настроението, така че хич не е от мухата слон.

Столичното РЗИ спи. Имам приятелка, която е върла противничка на цигарите, редовно си говори с Кунчев и подава сигнали, ходят и уж правят проверки по сигнали, ама никой не са глобили.
Простичко е. иМа зала за пушачи и за непушачи. Та няма нужда от РЗИ...всичко си е законно. Само че за някой гроздето е кисело
Няма зали за пушачи и зали за непушачи от 2012 г. насам.
2023 имаше, защото съм правила резервация точно за тази зала

# 1 091
  • пустинята Гоби
Аз лично говоря за ресторант, в който се пуши на закрито. Пушенето е разрешено на тераси, обособени за целта, понякога остъклени, зимни градини или прочие помещения, които не са вътрешни за сградата. Забранено е тютюнопушеното на закрито в България, така че зали за пушачи не би следвало да има.

Няма нужда от лекции и обяснения, аз закона съм го чела много внимателно. Моята приятелка е подавала сигнали за пушене на закрито, нещо което е забрането в България. Това, че ти си правила рецервация за такава зала, означала или че иде реч за тераса или че незаконно някъде е обособено такова място на закрито.

Аз нямам против да има обособени места за пушене, в случая не говоря за тях - или не разбирате, или просто се заяждате. В случая смятам, че разговора тръгна от ресторат, в който се пуши в основното помещение. Какъвто е например ресторанта на шеф Манчев. Там се допуска пушене на елекронни цигари - чужденците пушат отвън, Ганьо вътре обгазява хората.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 14:39 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 1 092
Може би ресторантът има зимна градина за пушачи. Едва ли се пуши вътре.
Направи се пак от мухата - слон.
Някой има ли отзиви за Спектрум? С приятеля ми имаме годишнина другия месец и исках нещо с красива гледка, но после се замислих, че вероятно ще има мъгла и няма да се вижда. Разглеждах им менюто и съм малко в шок от основните по 60лв.. но все пак на 28-мия етаж колко да струват Smiley
При специален повод и с гледка - мога да препоръчам Озон скай бара на Милениум. Не е ресторант с тежко меню, по-скоро с коктейли и нещо за гризване покрай тях. Но храната е много вкусна. Не е евтино, за някакви поводи обаче е супер, обслужването е на ниво, а гледката - невероятна. Има и дрескод, не може да се появиш със скъсани дънки или анцуг. Една коктейлна рокля и риза с панталон за мъжете и си става празнично вече.
Точно над Спектрум е.

Мога Да Ви препоръчам да посетите заведение Фреди, на Плиска, както и Рок бара (Градината на Рока) малко по-надолу.
Навсякъде смърди яко на цигари, въобще не им пука от закони.
Във Фреди уж са отделили някакви местенца за пушачи, но вратата е автоматик и постоянно се отваря, а и вентилацията не е добре.
Докато се храниш, така се осмърдяваш, че после те е срам да се върнеш на работа.
В Градината на Рока положението кърти... Там е димна завеса.... отврат.

# 1 093
Кактус на Манчев е готин ресторант, но въобще не бих го нарекла висок клас ресторант или скъп ресторант. Добра кухня, добро обслужване, без да е нещо уау. И в никакъв клучай не бих го нарекла скъп. Цените му са като на повечето ресторанти в района.
На стъргалото е пълно с ресторанти и всички ресторанти се пълнят, потокът от хора е горям, не разчитат на редовни клиенти.
Поне 2-3 пъти месечно обядвам в Кактус от години и категорично мога да кажа, че си държи ниво за храната и цените му са конкурентни за района.

Grinning определено критериите са различни, както и някои имат много завишени очаквания, оставам с впечатления, че очакват петзвездно обслужване срещу ценовия клас  на масовия приличен ресторант.

Ценово в София туристическите места държат ниски цени и храната е прилична за разлика от тези места по доста европейски столици.

# 1 094
Ценово в София туристическите места държат ниски цени и храната е прилична за разлика от тези места по доста европейски столици.

Шегуваш се, нали?

5 - звезди не чакаме, ясно е. Ама поне да отговарят нормално, на учтиво зададен въпрос. Или да не се налага да чакаме за поръчка 20 минути, и след 4-5 махания с ръка към тях.

Няма място по света където да съм била, и да не съм намерила чудесен ресторант с хубава храна и нормално обслужване. В София ми е много трудно в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт