Любими и разочароващи ресторанти в София

• 136 703
  • 1 134
  •   3
Отговори
# 1 125
  • София

Ще го кажа и по друг начин. Ако си гледала един култов филм от 90-те години, "Десперадо", там пред бара, където се разиграва действието, виси табела The client is always wrong.
Не знам в Мексико откъде идва Stuck Out Tongue Но у нас знам откъде - от соца. Няма по-противно и надменно създание от соцсервитьор с привидно бяла риза и омачкан черен панталон. Храната беше на същото ниво - "кебапчетакюфтеташопскамешанапърженикартофи" (най-често вчерашни). Жалко е, че някои навици трудно се изкореняват, защото повечето обслужващи днес не са били родени тогава.
Е, не напразно Георги Марков е написал разказа Тука е така. Познавам ресторант, който го сложи като закачка отзад на менюто си Simple Smile
https://kultura.bg/web/%D1%82%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0/

# 1 126
Моля ви, препоръчайте ми приятно заведение с вкусна храна. Имам имен ден днес и ще черпя мъжо с още 2-3 човека. Тузарски и официални ресторанти не са моето. За предпочитане южните квартали, но може и нещо интересно в центъра. Давам  като пример la prima by friends в Бояна - харесва ми.

# 1 127
  • София
Моля ви, препоръчайте ми приятно заведение с вкусна храна. Имам имен ден днес и ще черпя мъжо с още 2-3 човека. Тузарски и официални ресторанти не са моето. За предпочитане южните квартали, но може и нещо интересно в центъра. Давам  като пример la prima by friends в Бояна - харесва ми.

"Хасиенда", "Ветрило" - Борово.

# 1 128
Моля за препоръка за ресторант в Центъра за годишнина с мъжа ми. Да работи по възможност на обяд. Харесала съм Sache, но отваря чак в 17ч, а тогава няма кой да гледа чавето 😀

# 1 129
Имате ли скорошни наблюдения на заведенията в централната част на София и кое бихте препоръчали, за обяд или за вечеря?

# 1 130
За горните две мнения препоръчвам Уника срещу Руската църква (за по-официален повод, малко по-скъпо е, но качеството е доста добро), както и Синева.
Забравих да добавя и Made in blue, което много харесвам.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 10:57 от Rimmona

# 1 131
  • София
Изгубената София е много хубав ресторант, но е в Стрелбище, точно до Южния парк, не е точно в центъра на София.
Става и за празнични поводи, обслужване, храна, много ми хареса всичко.

# 1 132
Тъкмо щях да го хваля и  аз , много ми допадна.Hug

# 1 133
  • софия
L'etranger, Sabrosa, БАШ Hedonist
Синева е вечна класика.

# 1 134
Sabrosa е супер, точка и от мен Simple Smile
L'Étranger е френски ресторант - ако някой е любител на тази кухня, ще му хареса.

Общи условия

Активация на акаунт