Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 330
  • 869
  •   1
Отговори
# 660
  • В твоето съзнание...
Сега видях, че този сайбекс, всъщност може да се ползва и с кош за новородено и с кош за кола...
Някой ползвал ли го е така? Изглежда малко странно на картинката, но пък ако не е супер неудобно ми се струва добра опция, гледайки разликата в килограмите с Balios S Lux.

Здравейте, колебая се между два модела количка, някой би ли изказал мнение, коя как се справя по неравен терен, тротоари, павета? Не мога да реша коя е по-добрия избор.

https://visvitalisbg.com/product/easywalker-detska-kolichka-jackey-steel-grey

https://visvitalisbg.com/product/cybex-bebeshka-kolichka-eezy-s-2-river-blue

# 661
march23 не съм го ползвала така, не ми се е налагало да возя новородено, но на мен не ми харесва как изглежда с кош за новородено, по-скоро бих ползвала това https://rayatoys.com/lek-kosh-za-novorodeno-cybex-cocoon-s Но пак зависи през кой сезон и колко ще се вози новороденото, сигурно не може да се сравнява с кош. Иначе количката е много лека и удобна за по-голямо бебе, за новородено не мога да кажа от опит

# 662
  • В твоето съзнание...
march23 не съм го ползвала така, не ми се е налагало да возя новородено, но на мен не ми харесва как изглежда с кош за новородено, по-скоро бих ползвала това https://rayatoys.com/lek-kosh-za-novorodeno-cybex-cocoon-s Но пак зависи през кой сезон и колко ще се вози новороденото, сигурно не може да се сравнява с кош. Иначе количката е много лека и удобна за по-голямо бебе, за новородено не мога да кажа от опит

Бебо го чакаме в края на Март месец, живот и здраве. То и на мен не ми харесва, доста странно изглежда, ама все ще се прежаля за някакво време, стига освен грозно, да не е и неудобно. А този лек кош как се предполага да се слага? Направо вътре в количката ли? На сайта май не е показано.
Вие от каква възраст ползвате такава количка?

П.П. Намерих видео как се поставя коша, но изглежда, че остава лека чупка... това дали би било проблем?

https://www.youtube.com/watch?v=EwEuGI8XyZ8&ab_channel=cybex_global

# 663
Това на клипа е друга количка. Може би по-стария или друг модел. (Сега видях, че е twist) Вижте че задните гуми също са малки. На линка от Райна Маринова, който споделихте първоначално е нашата количка Cybex Eezy S2+ от 2022. Нашата количка има напълно легнало положение без никакви чупки, гарантирано! И си представям, че този лек кош за новородено се поставя направо вътре, да. Но няма как да се вижда постоянно бебето, тъй като количката гледа само напред, а сенника няма прозорче
Иначе аз я ползвам откакто бебето ми беше на 7,5 месеца

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 13:13 от AlisonParker

# 664
Аз търся количка Cybex balios s manhattan grey втора употреба. Терминът ми е 4 февруари, имам още време да изпадне някоя добра оферта. Иначе имам една наследствена на Chipolino Nina, в краен случай ще ползвам нея

# 665
Аз търся количка Cybex balios s manhattan grey втора употреба. Терминът ми е 4 февруари, имам още време да изпадне някоя добра оферта. Иначе имам една наследствена на Chipolino Nina, в краен случай ще ползвам нея
Здравейте, аз имам бебе на 11 месеца. Родена е октомври 2021. Купих количка Cybex Balios S Lux сива. Коша за новородено е почти чисто нов, в идеално състояние. Ако Ви интересува, пишете ми на лични.

# 666
Здравейте! Понеже не намерих много мнения има ли някой с tutis uno 3+? Колебаем се между cybex balios S i tutis-a. На сайбекса не ми харесвт цветовете😁. ММ е за тутиса. Благодаря на отговорилите! 😊

# 667
Здравейте! Понеже не намерих много мнения има ли някой с tutis uno 3+? Колебаем се между cybex balios S i tutis-a. На сайбекса не ми харесвт цветовете😁. ММ е за тутиса. Благодаря на отговорилите! 😊
И на мен не ми допадаха цветовете, бях се зарекла, че в черна или сива количка няма да си сложа бебето, но когато отидох ме магазина и видях сивото ми хареса. Винаги можете да добавите цвят под формата на аксесоар например и да подскажете момченце или момиченце се вози вътре. А и сивото е универсално и за двата пола, ако имате други бебета няма и с това да се съобразявате.

# 668
Питах за едни модели,но нямаше отзив.Явно не  е много ефективна групата. Сега отново да попитам за колички Косато за летните модели.
https://pampiland.bg/produkt/detska-kolichka-cosatto-woosh3-ct50 … -tiger-chuvalche/  
Този модел е с чувалче.Стават ли въобще, вървят ли,удобни ли са? Ще я ползвам и зимно време по принцип,но след 8-мия месец.Зимните са ми тежки и неудобни.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 09:36 от Edelvais123

# 669
Питах за едни модели,но нямаше отзив.Явно не  е много ефективна групата. Сега отново да попитам за колички Косато за летните модели.
https://pampiland.bg/produkt/detska-kolichka-cosatto-woosh3-ct50 … -tiger-chuvalche/  
Този модел е с чувалче.Стават ли въобще, вървят ли,удобни ли са? Ще я ползвам и зимно време по принцип,но след 8-мия месец.Зимните са ми тежки и неудобни.

Аз имам опит с марката, но не с количка, а със стол за хранене и легло за пътуване. И понеже можех да сравня с друго легло за пътуване и друг стол, които имахме, категорично мога да твърдя, че тези на Косато бяха лишени от всякаква функционалност (таблата на столчето не се махаше само с една ръка например) и се съсипаха много бързо, при положение че се ползваха веднъж годишно за по месец. И на двете им се скъса платът за общо три месеца ползване, разпределено на три години.

# 670
Скрит текст:

Бебо го чакаме в края на Март месец, живот и здраве. То и на мен не ми харесва, доста странно изглежда, ама все ще се прежаля за някакво време, стига освен грозно, да не е и неудобно. А този лек кош как се предполага да се слага? Направо вътре в количката ли? На сайта май не е показано.
Вие от каква възраст ползвате такава количка?

П.П. Намерих видео как се поставя коша, но изглежда, че остава лека чупка... това дали би било проблем?

https://www.youtube.com/watch?v=EwEuGI8XyZ8&ab_channel=cybex_global
Точно и аз се колебая между Easy S+ с лек кош, Balios s  или Melio с лек кош.
Ходих на място да гледам Мелио и Easy s twist. На първата лекият кош стои супер, напълно легнал и изглежда най-добре и най-естествено. На втората (въртящата се) няма чупка, защото има матраче, но кошът стои съвсем леко наклонен. И на двете им се завъртат седалките с лице към родителя. Но тъй като Easy s+ (която не се върти и която изобщо не погледнах, защото тогава нямах интерес към нея), хем е лека, хем с по-големи гуми, хем с голям сенник, а и по-евтина от останалите, се чудя и аз дали толкова много държа бебето да е обърнато към мен.
Мелиото ми харесва най-много, но пък е с малки гуми и не знам как ще се кара по сняг. Бебето ще се роди края на януари или началото на февруари. То реално може да няма кой знае колко сняг до пролетта, но няма да разчитам на това Grinning

# 671
Реално като се замислиш, че разходките зимата с новородено са кратки и се предполага, че то ще ги прекарва в спане, може би няма да е такъв проблем да е обърнато напред.

# 672
cybex - не избирайте количка по цвят, фирмата cybex  прави много тестове преди да изобрети някое столче, сигурно и за  количките, имат цяло звено за изпитания. Вкарали са и наука в изделията си.
tutis  е литовска фирма, която имитира големи и успешни фирми.

# 673
  • Седмото небе
Аз бих избрала въртящата се количка Easy S twist+2, така максимално ще съчетаете нещата. Ще си завъртате в желаната посока, когато ви е кеф и няма да го мислите какво и защо сте избрали. Едните гуми са големи, мекия кош и стои добре, с адаптори и столче може да и се закачи, багажника е прилично голям, сгъва се доста компактно и е относително лека. Също така плата/цветовете са супер (но старите), на цветовете рама също имате варианти.
По мое лично мнение това е количка, с която може да изкарате от новородено до когато изобщо се ползва количка. Препоръчвам ви и оригинален дъждобран, а чувалче за следващ сезон и комарник ако ще ползвате може да си вземете универсални, по-евтини и на други марки. Чанта също може да си закачите почти всякаква, но за такава тънка и тясна като конструкция количка, мисля би била по-удобна раница, която се закача от този тип:

Иначе само S+ за мен е компромисен вариант или просто е за пораснало бебче, но пък пред Мелио бих предпочела по изпипания подобен модел Mios. Но там и цената вече скача доста нагоре. Хубавото е че сега идват тепърва много намаления и промоции, и всичко може да се купи доста изгодно.

# 674
  • В твоето съзнание...
Започвам определено да клоня към Easy S twist+2, само трябва да ида да я видя все пак. При нея дори има възможност за закачане на нормален кош за новородено, а такива има доста втора ръка, така че ще мога да си взема по бюджетен.
Честно казано за цвят на кошовете и рамата изобщо нямам никакви претенции, стига да са неутрални и да стават за двата пола, а май повечето им цветове са такива. Относно рамата си мисля, че на сивата по-малко личат драскотините,  съдейки по тези които съм гледала втора ръка.

Аз бих избрала въртящата се количка Easy S twist+2, така максимално ще съчетаете нещата. Ще си завъртате в желаната посока, когато ви е кеф и няма да го мислите какво и защо сте избрали. Едните гуми са големи, мекия кош и стои добре, с адаптори и столче може да и се закачи, багажника е прилично голям, сгъва се доста компактно и е относително лека. Също така плата/цветовете са супер (но старите), на цветовете рама също имате варианти.
По мое лично мнение това е количка, с която може да изкарате от новородено до когато изобщо се ползва количка. Препоръчвам ви и оригинален дъждобран, а чувалче за следващ сезон и комарник ако ще ползвате може да си вземете универсални, по-евтини и на други марки. Чанта също може да си закачите почти всякаква, но за такава тънка и тясна като конструкция количка, мисля би била по-удобна раница, която се закача от този тип:

Иначе само S+ за мен е компромисен вариант или просто е за пораснало бебче, но пък пред Мелио бих предпочела по изпипания подобен модел Mios. Но там и цената вече скача доста нагоре. Хубавото е че сега идват тепърва много намаления и промоции, и всичко може да се купи доста изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт