Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 394
  • 869
  •   1
Отговори
# 720
Точно тази количка от първата снимка няма отделно кош и отделно седалка, а седалката за след шестия месец се превръща в кош за новородено, чрез смяна на меките компоненти върху шасито. Другата не съм я гледала, но предполагам коша и самата седалка са си отделни компоненти

# 721
  • Седмото небе
Да, на втората са отделни кош и седалка. Аз също съм я гледала и бутала такава на моя приятелка. О+ коша е просторен, седалката лятна е сравнително широка и дълга, количката е маневрена, сгъва се компактно. Но и при нея както при Изи моделите големите колела са по-тесни от “предните” по-малки. Аз лично леко ги подритвах и единствено това ме притесняваше. Иначе много я харесвам.

# 722
Здравейте! Предварително се извинявам, ако повтарям предишен въпрос/тема или ако тази тема не е правилната. Ние се сдобихме вече с количка, но сега гледам всякакви възможни допълнителни неща, които могат да се вземат. Та може ли някой да ме ориентира какво точно още е необходимо? Зимния кош (за новородено) си има оригинална подложка. Трябва ли да се вземе допълнителна? Взима ли се някакъв вид чаршафче/калъфче за подложката, възглавничка? Видях, че има и допълнителни подложки за лятна седалка. Вие ползвали ли сте?
Като цяло ми е трудно да се ориентирам кои са наистина необходими неща (предполагам поне чаршафче) и кои са по-скоро излишни и нефункционални.
Благодаря на всеки отзовал се с мнение и съвет! 😊

# 723
Кога ще ползва бебето коша за новородено? Моето дете беше зимно и съм го слагала направо в коша, който също си имаше оригинална подложка (пере се в пералня) без нищо друго да е постелено, но той си беше облечен в космонавт или повит в пелена. На лятната седалка имам сложена подложка от aeromoov, това е. Имам дъждобран и комарник към количката, друго не ползвам

# 724
  • Anywhere
Аз пък и с двете деца слагах чаршавче или пелена върху матрачето на зимния кош. В зависимост от сезона ползвах памучно или поларено.
За седалката след 6мес. специална подложка против изпотяване, а зимата чувал от две части и полар вътре. Ако няма чанта към количката ще ти трябва. Ръкавици за дръжката за вашите ръце също са удобни за зимата. Чадър или доп. сенник за лятото. Органайзер за дръжката също може.

# 725
Аз тази зима ще ползвам за първи път седалка (лятото я сложихме) имам зимен чувал, но не знам дали детето изобщо ще иска да стои в него. Ще видим. Чантата за количката, оригинална, ми беше най-излишната покупка и то 250 лв. С раница ми е много по-удобно и ако не ми се носи си я слагам в багажника на количката. Ако сенника на количката е достатъчно голям също няма нужда от чадърче (само да го дърпа бебето) или допълнителен сенник. Органайзер не бих си сложила аз лично.

# 726
В коша за новородено слагах само памучни пелени, а възглавничка не съм слагала, понеже нашия кош си беше с лек наклон. Подложка против изпотяване взех на Aeromoov за "лятната" количка. В последствие го сложих в столчето за кола, а в количката сгъвах и скагах на гръбчето малка хавлия, като тези за ръце. Върши страхотна работа. Чанта за количката купих на същата марка, като количката, но ми беше адски неудобна и я продадох. Взех органайзер и си ползвах активно големия багажник на количката. Ползвах и зимен чувал пак на марката на количката, понеже при нас често сутрин има влага/роса, не исках да се мокри и търсих водоустойчив до някаква степен.
Общо взето всяка майка с времето решава кое как и дали и е удобно. Проба-грешка.

# 727
Потвърждавам, че ръкавици за дръжката на количката е много удобно. Аз взех един органайзер, който се слага на дръжката, на Кика Бу. Ползвам го за кратки разходки из квартала, или ако ходим наблизо и няма нужда от много багаж. Доволна съм. Взех си и раница на Чиполино - нея ползвам ако излизаме за по-дълго, побира много багаж и може да се закачва на дръжката. Миналата година беше със зимния кош и ползвах чувал, тази зима ще е с лятната количка и взех чувал и за нея. Предстои да видим дали ще иска да стои с него.

# 728
  • Седмото небе
Лека пелена за зимния кош ползвах отгоре върху матрачето, беше облечена добре и после плътно одеалце за завиване. Космонавт като малко бебе, когато я извеждах миналата година дори в края на февруари не съм слагала, а после вече март/април и не беше толкова студено. Тогава обаче носех и дъждобран, за всеки случай.
После за лятната седалка и в топлото имах комарник, дъждобран пак за всеки случай, слагах малка кърпа под главата да попива потта, органайзер на дръжката ми беше Топ вещ. Не обичам висящите големи стандартни чанти. Повечето необходими неща винаги съм носила в раница на гърба си, а ако има нещо допълнително в големия багажник. Мнооого ми беше удобно и за пазаруване. След това за есен/зима топъл широк чувал отвътре с полар и много мека, топла ръкавица-маншон за дръжката. Щях да си взимам поставка за чаша, но така и не стигнах до такава. Чадърче или допълнителен сенник също не са ми били нужни на мен.
И май това беше...
Общо взето като оригинален аксесоар ако се предлагат такива към количката и ми харесват разбира се, бих взела само дъждобран. Иначе всичко друго може и да е от “универсални” марки,  иначе се плащат доста пари за неща, които могат да се окажат често неудобни и/ли нефункционални.

# 729
Аз си бях взела само количката и в движение си купувах каквото преценя за да нямам излишни неща. Това, което на един е удобно на друг може да не е. Та количка и облекло според мен са ви достатъчни за начало. Иначе аз си бях взема на Чиполино раница, защото в тази на количката всичко беше разхвърляно и пушен ужас, а тези раниците са си с отделения и всичко си има място.

# 730
Здравейте! Имам нужда от количка, която става за разбити улици и стълбища, лека и маневрена. По принцип ми бяха на проба много удобни Буба Карина и Тако Джунама Флуо, които са нови на пазара и, тъй като се хвали много и Сайбекс, се чудя и надявам дали някой може да ми даде мнение по тези три вида колички от личен опит

# 731
Здравейте! Имам нужда от количка, която става за разбити улици и стълбища, лека и маневрена. По принцип ми бяха на проба много удобни Буба Карина и Тако Джунама Флуо, които са нови на пазара и, тъй като се хвали много и Сайбекс, се чудя и надявам дали някой може да ми даде мнение по тези три вида колички от личен опит
Погледнах ги набързо - буба е 12 кг., а тако - цели 15! Anguished За маневреност не знам , но що се отнася до лекота първата е по-скоро стандартна, а втората според мен тежка. Моята е 8 кг и с бебето, което е 6 кг в момента ми тежи и въпреки че съм доволна, то понякога се чудя дали не трябваше да взема melio, че е с 2 кг по-лека, но пък размера на гумите и окачването ме спряха заради ужасните ни улици.

# 732
Аз съм със Cybex Balios S lux и я ползвам вече близо година. Когато търсих количка и аз исках точно това - да е възможно най-лекият вариант, удобен за ежедневно минаване на стълби и имам чувството, че тогава изгледах и изчетох характеристиките на всички колички на пазара. Много съм доволна от количката, определено е издръжлива и гумите са идеални - вдигам я и я свалям по стълби на задни гуми без проблем, а и не друса много за детето. Имам и олекотена количка 4 кг за самолет с малки колела, но изобщо не става за всеки ден при нашите условия. Лека и супер удобна е, но само за гладки тротоари и за пътуване, а по стълби ако се наложи я вдигам цялата заедно с детето в нея. И още един съвет - има огромно значение дали количката е 11, 13 или 15 кг. Като се сложи бебе, багаж и тн, всеки килограм е от значение.

# 733
Аз съм със Cybex Balios S lux и я ползвам вече близо година. Когато търсих количка и аз исках точно това - да е възможно най-лекият вариант, удобен за ежедневно минаване на стълби и имам чувството, че тогава изгледах и изчетох характеристиките на всички колички на пазара. Много съм доволна от количката, определено е издръжлива и гумите са идеални - вдигам я и я свалям по стълби на задни гуми без проблем, а и не друса много за детето. Имам и олекотена количка 4 кг за самолет с малки колела, но изобщо не става за всеки ден при нашите условия. Лека и супер удобна е, но само за гладки тротоари и за пътуване, а по стълби ако се наложи я вдигам цялата заедно с детето в нея. И още един съвет - има огромно значение дали количката е 11, 13 или 15 кг. Като се сложи бебе, багаж и тн, всеки килограм е от значение.
Благодаря много

# 734
Благодаря много
За нищо! Ако имате въпроси на разположение съм!

Общи условия

Активация на акаунт