Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 288
  • 869
  •   1
Отговори
# 585
И аз разглеждах сайта online4baby. Даже се зачудих дали да не поръчаме някой от тези комплекти https://www.online4baby.com/mamas-papas-flip-xt2-11pc-essentials … isofix-base-black
Защото ми се струват доста изгодни.
Само не мога да разбера, тези модели колички и столчета по-стари модели ли са или бъркам?
Иначе ние преди седмица бяхме във варна, супер разочарована съм от обалужването в Раятойс и много доволна от това в бебе борса Бебино, есно момче ни обяснява сигурно час. Моя приятел хареса тутис уно ама на мен ми се вижда много голяма и сякаш си ме дърпа към балиоса😅. Easywalker също ми харесват, но не ми се затварят толкова пари.
Определено си заслужава, има ужасно много неща, само съвета ми е да видите количката и стола за кола на живо, но не виждам кош за първите 6м. Също нещата са много, съответно са тежки и превозвача до бг ще Ви таксува на 1кг, описанието може би пише тежестта на всяко нещо + мисля че повечето превозвачи имаха фиксирана такса 60лв за детски стол за кола.

# 586
И аз разглеждах сайта online4baby. Даже се зачудих дали да не поръчаме някой от тези комплекти https://www.online4baby.com/mamas-papas-flip-xt2-11pc-essentials … isofix-base-black
Защото ми се струват доста изгодни.
Само не мога да разбера, тези модели колички и столчета по-стари модели ли са или бъркам?
Иначе ние преди седмица бяхме във варна, супер разочарована съм от обалужването в Раятойс и много доволна от това в бебе борса Бебино, есно момче ни обяснява сигурно час. Моя приятел хареса тутис уно ама на мен ми се вижда много голяма и сякаш си ме дърпа към балиоса😅. Easywalker също ми харесват, но не ми се затварят толкова пари.
Определено си заслужава, има ужасно много неща, само съвета ми е да видите количката и стола за кола на живо, но не виждам кош за първите 6м. Също нещата са много, съответно са тежки и превозвача до бг ще Ви таксува на 1кг, описанието може би пише тежестта на всяко нещо + мисля че повечето превозвачи имаха фиксирана такса 60лв за детски стол за кола.
Това за стола за кола не е вярно, поръчвах преди 2-3 седмици от английски сайт с доставка до България чрез превозвач. Таксуваха ми го на кг - 5 лв за всеки започнат.  Поне превозвачът, който ползвах беше с такава политика.

# 587
  • до най-прекрасния мъж
L0ra, за 3 етажа без асансьор ти препоръчвам количка под 8 кг, ако ще я ползваш до поне годинка. Имах комбинирана и я мразех, защото все чаках таткото, за да изляза. А бебето ми е декемврийче и докато таткото се върне от работа, то се стъмнило. Тежеше 12 кг само количка+бебе в началото 3, а после 4 кг, 5 кг и вече 17 кг ми дойдоха множко и я смених с лека лятна, когато дъщеря ми беше на 3+++ Сега е на 9 м и над 9 кг, тоест с комбинираната става над 20 кг. Здрава съм много в ръцете, но това е огромна тежест за качване и слизане, а и не особено удобна за носене, защото е и обемна. Помисли за вариант нещо, какво да е, колкото да избуташ зимата и после заложи на качествена и лека лятна количка, в която и без това бебето ще се вози най-дълго.

# 588
Благодаря много за мнението.Ще се съобразя с него.Наистина е добро решение да избутам просто до лятната количка.Много ,много благодаря Simple Smile)

L0ra, за 3 етажа без асансьор ти препоръчвам количка под 8 кг, ако ще я ползваш до поне годинка. Имах комбинирана и я мразех, защото все чаках таткото, за да изляза. А бебето ми е декемврийче и докато таткото се върне от работа, то се стъмнило. Тежеше 12 кг само количка+бебе в началото 3, а после 4 кг, 5 кг и вече 17 кг ми дойдоха множко и я смених с лека лятна, когато дъщеря ми беше на 3+++ Сега е на 9 м и над 9 кг, тоест с комбинираната става над 20 кг. Здрава съм много в ръцете, но това е огромна тежест за качване и слизане, а и не особено удобна за носене, защото е и обемна. Помисли за вариант нещо, какво да е, колкото да избуташ зимата и после заложи на качествена и лека лятна количка, в която и без това бебето ще се вози най-дълго.

# 589
  • София
Здравейте, търся си лятна/лека количка за детенце на годинка. Имам качване на 1 етаж стълби, искам да може да преодолява неравности - дупки, бордюри и прочие, искам да мога в градския транспорт да я качвам.
До сега ползвах 2ра ръка Jane Muum. Много си я обичам, но има два недостатъка - тежка е и след време дава един дефект на дръжката. Чупи се и трябва ново шаси. Писва ми да я катеря по стълбите и скоро усещам, че ще се прояви дефекта.
Имам и супер лека количка с най-малките гуми на света. Взех я от амазон преди 3 години с първото детенце. Но тя става само за разходки в мола.
Чета ревюта за Cosatto, Hauck и други, но от Англия. А там терена за возене и lifestyle-a е друг.
Благодаря!

# 590
  • до най-прекрасния мъж
Колко да е лека? С Инглесина Майор съм, към 7 кг и нещо е. Много доволна, търкалям я вече 6 м и не подбирам терени. Понякога я свалям на задни гуми от 2рия етаж, но повечето пъти я нося - нея, плюс бебе 9 кг. С големи задни гуми е, дълбок сенник и ботуш за зимата. Дъщеря ми е на 9+, с кеф се вози вътре. За това време не е мръднала, а аз не я жаля особено и повече е по неравни терени. Също Сайбекс Изи имат модел с големи задни гуми. Тя ми беше втори избор, но Инглесината ме спечели заради сенника и ботушчето за зимата, плюс големия багажник.

# 591
  • София
Около 7-8кг ще е добре. Големите задни гуми са супер за неравности. Не съм ползвала от количките тип чадър, които имат двойни гуми.
Ще погледна Инглесина и Сайбекс. Благодаря blue.angel! Hug

# 592
Силно препоръчвам да погледнете Maclaren количките. Изключително леки, компактни, големи сенници и стабилни материи. На мен приятелка ми зае Maclaren Triumph. Стар модел, обаче е страхотно маневрен и се държи много добре на неравности. Вече имаме и Maclaren Atom. Последната е с единични колелета, не се сгъва като чадър а като книга. Става за ръчен багаж в самолет. Много мога да ги хваля и двете. Не разбирам защо не са популярни в страната. Последната е много по-добра от Ergobaby metro. Личен опит и лично мнение!

# 593
Доста си са популярни даже. Аз ги срещам доста често. Просто в инстаграм т.н “майки-инфлуенсъри” масово рекламират чиполино и ергобейби и явно повечето хора се доверяват на рекламата. Аз лично си взех лятна количка на сайбекс, защото не исках такива малки гуми като на макларън (от чисто естетическа гледна точка, не ми харесват как изглеждат, независомо как возят)

# 594
  • София
Макларън гледах също. Притесняват ме малките гуми. Ако някой има отзиви как се държат на бордюри и дупки.
Ергобейби са за инфлуенсърки по моловете. Аз карам през пресечена местност по улици и тротоари в града.

# 595
Летните колички на Easywalker са супер. Вече 6 месеца бутам тяхна лятна количка и не е мръднала.

# 596
От лятна количка на Easywaker съм супер НЕдоволна. Беше много къса/тясна за детето още от 8-9 м, а на 1 година главата й опъваше плата отзад и ужасно нестабилна!
За Maclaren има плюсове и минуси, писала съм за нея. Аз я карам главно по паваж, върви, бордюри качвам лесно, лека е, но не е нестабилна, детето е 13 кг и никога не съм се притеснявала, че ще се обърне с количката, а с Easywaker няколко пъти щях да го обърна на неравности.. Аз избрах модел с малко по-големи гуми, поръчах от амазон. Ама от хубавите ни улици и тротоари за 3 месеца ползване активно колелата се разскърцаха и ме дразнят, но си върви добре.

# 597
Преди бяхме с Балиос С и няма как да сравня Maclaren Atom с поведението им на неравности, понеже има огромна разлика в големината на гумите. Много си обичах Балиос-а, но го продадох и после се оказа, че не мога да мръдна с детето малко по-далече, понеже не може да върви както възрастен. Взех под наем Metro, но не ме впечатли. Бяхме на почивка в Южна Италия и понеже там настилката е нещо павета, но по-големи (вид паваж, но не знам как се нарича точно) Maclaren Triumph свърши чудесна работа, защото е с двойни гуми. В града си ползвам Maclaren Atom и съм доволна, въпреки малките гуми. Може би защото количката е супер лека и добре върви по неравности. Гледам предните гуми да не срещат фронтално по-голям ръб. Много ми е леко вече по стълбището. Направо се родих. Grinning

# 598
  • до най-прекрасния мъж
Ергобейби Метро я загледах, когато купувахме нашата, но ми се видя точно количка за мола. Като знам какви терени са покрай вкъщи, предпочетох да взема с големи задни гуми и не сгреших. Има места, които минавам спокойно на задни гуми, ако предните все пак забият, което е рядкост. Тежестта също е добре разпределена и се вдига много лесно на задни гуми, въпреки че детето вече не е леко. Ходихме вече и на първата си почивка с бебето и се събрахме в колата без проблем, не заема особено място. Количката 3 в 1, която ползвахме, не се сгъва със седалката и щеше да заеме само тя багажника, а колите ни не са малки. Така че, който гледа 3 в 1, нека и на това обърне внимание.

# 599
  • София
Скрит текст:
От лятна количка на Easywaker съм супер НЕдоволна. Беше много къса/тясна за детето още от 8-9 м, а на 1 година главата й опъваше плата отзад и ужасно нестабилна!
За Maclaren има плюсове и минуси, писала съм за нея. Аз я карам главно по паваж, върви, бордюри качвам лесно, лека е, но не е нестабилна, детето е 13 кг и никога не съм се притеснявала, че ще се обърне с количката, а с Easywaker няколко пъти щях да го обърна на неравности.. Аз избрах модел с малко по-големи гуми, поръчах от амазон. Ама от хубавите ни улици и тротоари за 3 месеца ползване активно колелата се разскърцаха и ме дразнят, но си върви добре.
Кой е моделът на Макларън с по-големите гуми?

Общи условия

Активация на акаунт