Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 311
  • 869
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Дъждобрана не ми излиза от количката. Но аз извеждам дечицата независимо от времето. Особено слаб дъжд не ме притеснява. Ползвам го и при снеговалеж.

# 616
И аз ползвам активно дъждобрана, независимо от сезона винаги може да завалии и ми е спокойно, като знам че имам. Би бил полезен и при ураганен вятър. Подчертавам ураганен, че в парка често срещам майки слижили дъждобраните при наличието на някакъв вятър, което за мен е излишно.

# 617
  • Бургас
Не съм използвала дъждобран, въпреки че имах и за двата коша на количката. Останаха си чисто нови.
В Бургас не страдаме от липса на вятър, особено зимата, но за мен е напълно излишен. Зимата с чувал и опънат сенник, като духа или ако завали. При силен дъжд се скриваме някъде докато намалее, все пак и аз не искам да съм вир вода. Оцеляха ми децата. Не разбирам опаковани колички с найлони, защото духало.

# 618
Дъждобрана е задължителен за всеки кош и сезон според мен, аз също не се съобразявам с времето, важното е да прекарваме повече време навън, само в силен вятър и мъгла гледам да не излизаме, ползвала съм и 2-та дъждобрана на 2-та коша, налагало се е, предпочитам да имам и да не го ползвам, отколкото да нямам и да ми се наложи да го ползвам.

# 619
Според мен дъждобрана си е за дъдж Simple Smile
Ако завали наистина ми се струва напълно необходим.
За вятър не бих ги ползвала и не съм ги ползвала.

# 620
Към нашата количка няма дъждобран и се чудя дали да купуваме отделно  ,та въпроса са ми е има ли нужда от него реално.нашето бебче ще е зимно края на декември

Зависи колко излизаш. Моят син е роден през септември и няма ден, в който не сме излизали по 2-3 час поне навън, независимо от времето. Така че аз ползвах много дъждобран.

# 621
Аз взех универсален дъждобран от магазин Дундьо. Ползвала съм го инцидентно ако ни завали или се появи силен вятър. Стои в коша на количката. Предпочитам да го има, дори и да се наложи рядко да се ползва. Роден е юни 21, излизаме всеки ден. Докато беше бебе миналата зима гледах поне един сън да му е навън, за да има поне час на въздух. С коша за новородено не съм го ползвала.

# 622
  • Бургас
Аз не мога да хвана каква е логиката на всекидневното излизане и дъждобран? И ние излизахме всеки ден, но без дъждобран. А в количка покрита с този найлон детето е по-скоро в парник, не на въздух.

# 623
Ако не се притеснявате да ви завали изневиделица и да се намокри бебето, ами значи нямате нужда от дъждобран и обратно. As simple as that.

# 624
Избора на дъждобран зависи от начина на живот, местоживеене и разбиране на майката. Аз лично нямах и наистина нямах нужда от него. Няма как да убедя някой, че е нямал нужда или че не би имал и обратното. Тука не сме търговци, дето си хвалят стоката, а просто си споделяме опит.

# 625
  • София
Абсолютно зависи от lifestyle-a. Ако излизате в радиус 50м от дома не ви трябва дъждобран. Ако винаги сте с кола също. Ако ви е ок да чакате под някой навес да се извали, отново не ви трябва.
За мен и трите неща не са опция и си нося дъждобран за количката и за мен. При силен вятър съм ползвала оригиналния дъждобран, той прави завет, но е на половина отворен.

# 626
  • до най-прекрасния мъж
Като излизаме, гледам какво е времето и ако ще вали, сме около вкъщи,  на макс 10 мин пеша. Завали ли, прибираме се, аз също не искам да съм мокра. Излизаме само за разходка, други далечни задачи ги вършим като е тук баща й. По молове не ходя, паркът ми е на 2 мин пеша. Пък и като погледнеш времето, то си личи дали ще вали. Има вече и достатъчно програми и радари да видиш идва ли буря.

# 627
Момичета, в стари теми намерих, че доста са се коментирали количките на Stokke, но напоследък не откривам мнения..

Миналата седмица бях в магазина, страшно много ми хареса (или и продавачът беше много добър), но наистина ни показа много опции - регулира се височината изцяло, опция за по-лесно качване на стълби и тн и тн.. Освен това ме впечатли, че сенникът пада мнооого надолу (не съм виждала друга такава) и че и летният кош има опция да бъде изцяло в легнало положение (визирам без чупка в дупето, което много колички имат), като отгоре има едно меко оплътнение.. Но ще се радвам да чуя вашите мнения.

https://mams.bg/collections/stokke®-xplory®-6-бебешки-кош/products/stokke®-xplory®-x-бебешки-кош-цвят-golden-yellow

Главно ме интресува - колко здрава е, дали е удобна, дали е маневрена (изглеждаше много маневрена в магазина) и тн.. Благодаря предварително!

Едит: Поради някаква причина линкът не работи.. затова изпращам друг: https://9plus.bg/item/Stokke-Xplory-X-plus-kosh-za-novorodeno-Mo … ern-Grey/15/13180

# 628
  • Варна
летният кош има опция да бъде изцяло в легнало положение (визирам без чупка в дупето, което много колички имат), като отгоре има едно меко уплътнение..

Това е хубаво да го проверите отново Simple Smile

само вие може да го определите или този който ще бута количката

# 629
Ами, аз го видях там като опция и си беше напълно легнало. Имате други наблюдения ли?

A относно втория коментар - разбира се, че зависи от човек до човек. Но както всеки човек, който търси мнение, просто ми е интересно да попитам жените, които вече имат количка на марката с какви наблюдения са, дали е добра количката, дали на тях им е удобна. (Ясно е, че няма как да ми кажат дали на мен би ми била удобна).

Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 14:40 от Daisy1

Общи условия

Активация на акаунт