Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 497
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Ако не правя нещо сладко (да се разбира със какао или шоколад) вкъщи, от което да слагам за десерт към обяда на дъщеря ми, тя ще си купува от кафето в училище. Не мога да я оставям без пари в акаунта ѝ, защото така съм спокойна, че ако си забрави водата или храната вкъщи, винаги има план Б да си купи оттам. А когато десерта е домашно приготвен, знам си колко захар и каква, колко масло, а не маргарин, има вътре. А това с десерта след всяко хранене се научи тук, в праймарито. Та така, от време на време измърморвам, че яде много сладко, говоря ѝ за скритата захар, сол и преработени мазнини в много продукти... Тя пък се оправдава, че яде много по-малко боклуци от местните деца...

Предстои ми първа родителска среща с почти всички учители в секондари. Преди я чаках с нетърпение, сега все повече ми е все едно и то не защото не ме интересува, а напротив, защото ме интересува, но окачвам предимно дежурните фрази и толкова.
Някакви типс да получа отговори по същество без да ме помислят за луда, че натискам детето си да учи много?
И какво изобщо да очаквам?

# 91
И аз съм на родителска довечера в новото училище. Определено ми харесва промяната в него. Смени желаната бъдеща професия на учител и вчера донесе червено картон, тип нашенска 6-ца, за контролно по математика. А той математика не обичаше. Дано и бъдещите му учители тук го вдъхновяват така!

И аз правя домашни десерти, но основно с мъжа ми ги ядем. Малката няма нещо да е харесала до момента, поне синът яде кексовете.

У дома баща им яде най-много сладко. Като се запознахме закусваше с 4 вафли Боровец... Ако не е той да купува, щеше да има само шоколад. И без това като ни подарят на Великден го влачим до Коледа и обратно😂
И пак той разваля менюто с пици и всякакви полуфабрикати, особено пържени картофки и кренвирши. Полудявам като съм наумила нещо да готвя и ми се развалят продуктите в хладилник като го е осенила муза да ме изненада. Сега една кайма за кюфтета чака от събота насам + чушки за пълнене, които не знам годни ли са още😤

# 92
  • nowhere
G&B, много красиво, сигурна съм, че е и много вкусно.

Развеселихте ме с историите за злоядите деца и малко ми олекна, че не са само моите Smile.

Ronka, при нас е точно обратното - баща им им дава абсолютно всичко - сокове, сладки неща за закуска (защото той е отгледан с хот крос бънс и шоколадов бриош за закуска), много сладолед, когато ги боли гърлото - все неща, които за мен бяха неприемливи. Също ги съблича голи, когато са с температура, а аз като бях дете помня как майка ми ме навличаше, за да се изпотя. Даже майка му ми разправя как като децата били малки майките организирали 'болестни партита', за да се заразят едно от друго и да изкарат всички дадена болест. Или пък им давали по глътка бренди за по-добър сън.
Нещо, което още ме изумява, е деца, ходещи на училище по къси чорапи при нулеви темпетратури зимата.

# 93
  • Истински се вижда само със сърцето.
Малко да ви разсмея Joy

# 94
Ех,че вкусна тема се отвори 😀
Споделям любимата рецепта за бисквитена торта,  която правя без да протапям/пръскам бисквитките с кафе
https://www.facebook.com/536604493145863/posts/1460590164080620/

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 21:39 от D.D

# 95
D.D на мен частта с кафето ми е любима от малка. Така правих последната торта с бишкотите.

Blue, зависи от температурата. При една се съблича, при друга се навлича😂
Синът беше с развален термостат като малък. Лятото в Бг с денонощия не сме излизали и лежеше гол на ламината под климатика. Зимата излизаше по тениска и гол кръст изпод якето и му беше добре. Тук като дойдохме му беше перфектно. Но последните години (заради седенето в къщи) нещо се изнежи и сам взе да се навлича.

# 96
Пропускам кафето заради малката щука, иначе в моите вени, кафе тече 😀

# 97
  • Leeds, UK
Сега като ви кажа, че моето наред с любимата вредна храна, яде и всички известни полезности да не мъ изхвърлите от групата😁 Аз се храня по Зоната от известно време и се чувствам отлично без рафинирана захар. Обаче много вкусни неща показвате. Обожавам домашна торта, но я правя по Зоната. Е не е съвсем същата, но на мен ми е вкусна😁 Какво да се прави, нямам кой знае какъв избор.  Боря се със скачащо кръвно, безсъние, излишни кила и борбата е успешна.🙂

# 98
Happy Bella,  бела съм на режима години,  изключително полезен режим на хранене,  в момента за жалост само гравитирам около него, но ще се стегна скоро 😀
Малко трудно кореспондира с вегетарианство и тавя е причината за просто гравитация Simple Smile
Адмирации за усилията, ще се справиш!

# 99
Happy, браво за добрите резултати. Аз тъкмо почнах гладуването 8:16 часа. Предния път добре ми се отрази. Ако сваля и от мазнината на корема, ще е супер.
Цъфна милото. Толкова е крехък, не вярвах, че ще оцелее пренасянето.

# 100
  • Bristol
G&B, много апетитно изглежда. Точно такива неща обичам аз Relieved
Днес късно пазарувах и в магазина пуснаха някакви намаления на сладки неща. Първо го подминах с пренебрежение, нали гледам да ги избягвам. После от любопитство погледнах, ами те по 10п. Не издържах и взех кутия донати на Орео за 10п и пакет кукис на Кадбъри с шоколадови парчта и те 10п.
Отделно в нета се ровя за идеи за торта за рожден ден. Щерката си направи поръчката какво точно иска, блатовете на фънфети кейк, сметанов крем (мисля да направя комбинация сметана и маскарпоне), ягоди и кайсии между блатовете и с бял шоколад да е залята. Аз й предложих да направя ягодов мус, за да има контраст с белия шоколад, но тя не иска. Каза, ако искам шоколада да боядисам в някакъв цвят. Аз с бял шоколад не съм работила и съответно и с боя в шоколада, та се чудя, дали да се пробвам или да не си усложнявам живота.

Happy Bella, браво за волята! Аз много лесно се предавам, а вече съм с наднормени кила, колкото и да спортувам. Много прекалявам с храната Rolling Eyes

Pampers, клематис ли е това? Много нежни са цветчетата Purple Heart

# 101
Мери на 10р и аз няма да удържа. Ще изкупя магазина😂

Клематис е. Стеблото му е като косъм. Как ражда тези огромни цветове, не знам.

Синковецът е именик днес, а аз съвсем забравих. Сега мисля нещо last minute за подарък и почерпка.

# 102
Днес ходихме до Bibury (благодаря на Merry за идеята) и наистина е много красиво. Гъмжеше от туристи които ги стоварваха с рейсовете.   И на децата им хареса и даже не мрънкаха този път че ги караме да вървят Simple Smile

Скрит текст:

# 103
Пантофка, много хубави снимки😍

И тук времето беше много хубаво днес. Децата играха със съседите, а ние майките - на раздумка. Решихме да си организираме парти за на бабет юбилея. Понаучих и малко клюки.

NHS много се е модернизирал. Получих смс с препратка към някакъв портал, там си потвърдих часа за снимка на гърдите и си свалих официалното писмо + инструкциите. Вярно, за след месец е чак (just in case да го пуснем, както каза ЛЛ) , но пък тази промяна ме изненада приятно.

На съседката люляка за цвят. Моят е една пръчица... Не знам след колко години ще ме зарадва и той.

# 104
  • След завоя в дясно
Доброутро девойки!
Две росни китки за настроение от мен.

Клементиса го взех миналата година и много ме радва как е нацъфтял. Имам и още един с големите  цветове,  но още даже не е напъпил.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 10:22 от Ell

Общи условия

Активация на акаунт