WIZZ AIR - 41

• 42 693
  • 793
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, някой ползвал ли е такава раница за ръчен багаж?

# 76
  • Варна
Няма значение каква е раницата. Многократно съм виждала пътуващи с какви ли не раници, дори значително по-големи от позволените размери. Раница ли е, никой не те гледа.

Сутринта изпратих ММ. Полетът му излетя с 3 часа закъснение. Ако кацне също с 3 часа по-късно, има право на парично обезщетение, нали така? Ако това се случи, трябва ли да се обърне към тамошното бюро на уиз или по електронен път се подава молба?

# 77
Важно е кога е излитането, не кацането. Няколко пъти съм излитал с 2 часа и 55 мин. закъснение. Авиокомпаниите много добре знаят, че станат ли 3 часа, ще олекнат с доста пари.
Иначе всички сме виждали хора с всякакви раници. Това, че пускат някои от недоглеждане, не означава, че всеки път ще е така. Аз не мога да разчитам, че ще си затворят очите и да се надявам на неглижиране. Гледам да си спазвам правилата и да си купя нормален багаж, така че за всяко едно пътуване напред, да не се притеснявам. Когато си поръчвам раница по интернет, винаги гледам размерите в инфото и сравнявам с допустимите размери на авиокомпаниите, за да ми е мирна глава. Иначе българинът все гледа да хитрува, да шмекерува...   То по принцип и много гратисчии има в градския транспорт и не ги хващат. И много хора на червено пресичат и нищо не им се случва. Всеки отговаря за себе си.
И фразата "полетът излетя" ми хареса Wink

# 78
  • София
Важно е кога е излитането, не кацането. Няколко пъти съм излитал с 2 часа и 55 мин. закъснение. Авиокомпаниите много добре знаят, че станат ли 3 часа, ще олекнат с доста пари....
Това е напълно невярно.

# 79
Имам същата раница на Естил в друг цвят и си я ползвам толкова често, че вече ще заминава в пенсия. Ползвам и идея по-големи раници, но тази се вписва във всякакви мерки и чудесно се побира под седалката. Плюсове - много джобове, лееек минус – подплатата можеше да е идея по-здрава, но за толкова пари – толкова. По-добра е от китайските, със сигурност. Но я влачех веднъж-дваж в месеца къде ли не по самолети.

# 80
Важно е кога е излитането, не кацането. Няколко пъти съм излитал с 2 часа и 55 мин. закъснение. Авиокомпаниите много добре знаят, че станат ли 3 часа, ще олекнат с доста пари....
Това е напълно невярно.
Поне 5 пъти ми се е случвало да излетим почти с 3 часа закъснение (2 часа и 55 мин), Берлин Шьонефелд-София с Раянеър,  Белград-София с Еър Сърбия и т.н. И сме го обсъждали на гейта, хората си знаят, че ще излетят с "почти 3 часа закъснение", за да си спестят авиокомпаниите компенсациите. Съответно и кацането е в рамките тези 3 часа, защото винаги по график, по официално разписание се дават  поне 15 минути отгоре, тоест повече от реалния полет. Това всеки го знае. Истанбул, полет 50 мин, пише 1 час и 15 мин. по разписание. До Варна и Бургас също се водят 60 мин, но са към 40-45 мин.  Тези минутки в разписанието неслучайно са добавени. Презастраховат се.
Благодаря, че ми казвате кое е вярно и кое не.

# 81
  • Варна
Да, малко тъпо съм написала фразата. Сори, но полетът беше насрочен за 6:20 и почти не съм спала. Няма нужда от такава дребнавост.

Относно закъснението, не знам кой е прав и кой е крив. Аз прочетох тук:
https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/ai … pensation-delay-1
Точно за кацане става дума. Считам, че е достатъчно достоверен източник, повече от вашите думи.
Както и да е. Кацнали са само с 2 часа и половина закъснение, така че обезщетение няма да се търси.

Относно раницата - Изобщо не става дума да се мами системата и да се надява някой да мине метър. Размерът спокойно може да варира, ако раницата не е натъпкана с пясък до пръскане на шевовете. Все пак е мека и обичайно може да се сплеска и да заеме нужната форма. Затова мисля, че е глупаво да се притеснява човек дали конкретен модел е подходящ спрямо изискванията за размери. Вече ако се чуди дали ще му е удобна, е въпрос на лично предпочитание.

# 82
Плюс минус 2-3 сантиметра едва ли ще са проблем. Но съм ставал свидетел на страхотни циркове по опашките, на теглилки и мерилки, как не влизат багажите в мерилката (на Уизеър, на Раянеър), и не само на български опашки. Няма да забравя Тревизо-Клуж Напока, съседната опашка на нашата (Тревизо-София), две опашки гледак цирк. Абсолютен сеир. Не мога да си представя, че ще съм на мястото на тези, които ги караха да си натъпкват раниците в мерилката, а те така и така не влизаха. А на всички сеирдижи, само им липсваха пуканките. Та.. човек се учи и от чуждите грешки.

p.s. Иначе за кацането със закъснение, то това закъснение е по-малко от закъснението на излитане, защото винаги са предвидени 15-ина минути бонус (по разписание). Излитате с 3 часа без 2 мин. закъснение, кацате с 3 часа без 15 мин. закъснение. Случвало ми се е неведнъж. Така е измислено, че  да нямаме претенции после.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 12:44 от diziler

# 83
  • Варна
Да не са били с туристически раници от онези огромните? Тези в поста по-горе са стандартни и спокойно ще се поберат под седалките и в розовите клетки. Виждала съм даже цигани с ръчен багаж в торбичка от Била. Grinning Та за багаж в мека чанта не бих се притеснявала. Но за твърд куфар, който ще стърчи... да.

# 84
Виждала съм даже цигани с ръчен багаж в торбичка от Била. Grinning Та за багаж в мека чанта не бих се притеснявала.
Е, то торбичките Билла всички сме ги виждали, даже и с едни найлонови големи чанти пътуват (от тия, дето си пренасят стоките на "Илиянци" Grinning Буквално се разплитат, ако ги напънеш с повече багаж). Винаги багаж в мека чанта е по-добрият вариант, НО ... да не е препълнена. Когато ципът не може да се затвори и се препълва, най-добре е дребните неща от нея да се извадят и да се слагат временно по джобовете на якето, за да освободят място в чантата. Примерно храна, ядки, ако ще и зарядни на телефони. Така може да се спаси положението. Но при твърди стени, при куфарче на колелца - няма шанс, ако е извън размерите.

# 85
Имам проблем с получаване на бордната карта-вместо нея изискват директно да отидем до бюрото за регистрация на УИЗЕАР при пристигане на летището,за да можем да потвърдим вашите документи за пътуване-цитат.
Предварително благодаря .

# 86
  • Варна
Нямате проблем. Отивате на гишето и ви дават бордната карта. Корона тъпотийки.

# 87
Тези идиоти вече сериозно започнаха да ме ядосват.
Имахме резервация за полет 2-4 юни, Париж. 3 семейства. Получаваме мейли, че има промяна в датите. Сложили са ни - и отиване, и връщане, на 3-ти. Много ясно, че няма как да приемем тази промяна. Опциите в мейла са си стандартните - промяна на дати и възстановяване на Уиз кредит. Но като кликна върху някоя опция ме праща в сайта, където на 'подробности' имам само това:

(There is a change on your booking. We will inform you via e-mail soon. Please return back soon to see the changes.)
Та се чудя какво да правя, как да правя промени в този случай? Да не говорим, че нашият хотел няма свободни места за новите дати, а в околията цените са брутални.
Да ги чакам ли до понеделник, или да им звъня да променят те?

# 88
Диди,много благодаря за бързия отговор.Успокоихме се.

# 89
Тези идиоти вече сериозно започнаха да ме ядосват.
Имахме резервация за полет 2-4 юни, Париж. 3 семейства. Получаваме мейли, че има промяна в датите. Сложили са ни - и отиване, и връщане, на 3-ти. Много ясно, че няма как да приемем тази промяна. Опциите в мейла са си стандартните - промяна на дати и възстановяване на Уиз кредит. Но като кликна върху някоя опция ме праща в сайта, където на 'подробности' имам само това:

(There is a change on your booking. We will inform you via e-mail soon. Please return back soon to see the changes.)
Та се чудя какво да правя, как да правя промени в този случай? Да не говорим, че нашият хотел няма свободни места за новите дати, а в околията цените са брутални.
Да ги чакам ли до понеделник, или да им звъня да променят те?

Като поизчакате, че пооправят сайта и ще можете да смените. Ако не ви се чака, телефона.

Общи условия

Активация на акаунт